icon

Poraďte mi kúpele po operácii ruky

krutilas
19. nov 2019

Caute ludia. Som po operacii vretennej kosti hned za zapastim do ktorej mi implantovali titanovu platnu a 6 krasnych šrúb. zacinam rehabka kedze ruka je fest tuha po 2 a pol mesacnom nehybani v dlahe a orteze a premyslam nad podanim do kupelov.Kam by ste mi odporucili? som z vychodu ale dialka nerobi problem kedze rad vyletujem. Kedze mi odporucaju ze kupelna voda je liecivejsia ako rehabkove virivky a cvicenia. rehabka budu isto na mesiac podla fyzioterapeutky a rehab.doktorky. mozem podat aj pocas rehabiek? pracujem s rukami cize ruku musim dat cim skor doporiadku..dik za infosky

babyfrog
20. nov 2019

@krutilas v prvom rade si zisti u svojej poisťovni číslo diagnózy..potom či to bude A alebo B poukaz....a nazaklade toho vieš kam môžeš ísť do kúpeľov...pri A určuje poisťovňa ( dá sa ale na žiadosť hore perom dopísať kam by si chcela - samozrejme musí to sedieť s ich tabuľkou kde sa tvoja diagnóza lieči ) a pri B ti len napíšu že schvaľujú a potom posielaš papiere do kupelov, ktoré si vyberieš ( samozrejme že to zas musí sedieť s tabuľkou ) ... A či sa dá teraz požiadať to neviem ale myslím si že áno ten poukaz potom platí tuším rok od operácie....treba sa spýtať lekara

babyfrog
20. nov 2019

Napr. VŠZP : https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost.... Neviem kde to presne zaradiť ale asi pohybové ústrojenstvo/stav po operáciách. A dole ty ukáže kde sa to lieči....pokukaj.... Ináč nám sa páči z manželom v Nimnici , aj čo sa týka stravy, prostredie, vybavenosti, procedúr... Aj Dudince boli pekné (boli tam svokrovci ) tam je výhoda trošku že je to vpodstate v obci....

dominka11
20. nov 2019

@krutilas myslim, ze v Kovacovej by ti ju dobre rozhybali😉

siska53
20. nov 2019

@krutilas v prvom.rade sa obrat na ošetrujúceho lekara!!! Ten pozna tvoj zdravotny stav, zvazi, ci su vhodne kupele a ci je to narok na A alebo B. Posles to do poistovne, ak bude lekar za kupele, aj so zdravotnou dokumentaciou. Ked to poistovna posudi a vyjadri sa kladne, tak dostanes zoznam kupelov, z ktorych si vyberies a s nimi sa dohodnes na termine nastupu.

siska53
20. nov 2019

@babyfrog uz aj pri A diagnozach sa zasiela zoznam.

mogaa
20. nov 2019

@krutilas Ide o to, čo od kúpelov očakávaš....rehabilitácia stuhutej ruky nebude nikde problém - treba to rozhýbať aj proti bolesti keďže je to stuhnuté, minerálna a teda akákoľvek voda(aj z bazéna, kde sa ruka ľahšie rozhýbe) ti môže len pomôcť....k tomu elektroliečba....a tieto procedúry máš všade....neviem či sa chceš zamerať na výber podľa minerálnej vody alebo rehabilitáciu....najlepšie máš Marína v Kováčovej alebo Bojnice...V oboch máš každý den cvičenie + ďaľšie procedúry....Top na cvičenie je Marína v Kováčovej, ale je tam veľa detí s DMO(v detskom pavilóne), pri dospelých sú tam hlavne stavy po mozgových príhodách .....Ono tvojej diagnóze je v podstate jedno pre aké kúpele sa rozhodneš, stuhnutú ruku ti rozhýbu všade....