Poranenie členku/ členkových väzív

bianka0207
28. jan 2019

Dnes som nestastne spladla zo schodov. Posledny schod som si nevsimla a zle som stupila na nohu. Spadla som na lavu stranu. Clenok asi nemam vyvrtnuty kedze poranenie je trochu od clenka nizsie. Viem stupit na nohu, ale hrozne ma to boli a pycha. Celu lavu stranu mam opuchnutu. Kupila som si octanovy krem, ale neviem ci to bude efektivne. Stalo sa vam uz nieco podobne? Prosim poradte mi.. Piatok mame ist na lyzovacku

pininka
28. jan 2019

@bianka0207 určite treba ísť na traumacku. Ja som si tiež myslela že som len zle stupila a nakoniec to bola zlomená chrupavka a aj vázy dookola. Ale to mi zistili až keď som si už po x krat vyvrtla členok a už som sa na nohu nepostavila.

nika82
28. jan 2019

zajtra bez reptania smer chirurgia alebo traumachirurgia, ja už by som sla dnes hned po uraze

titla
28. jan 2019

Ziadna lyzovacka, kludovy rezim nech sa Ti to poriadne zhoji. Ja som mala taky blby pad pred 8 rokmi z jedneho schodu, mlada a blba nesetrila som sa, vsetko ine bolo dolezitejsie, vsade som musela byt... Noha este nebola zhojena a presilila som ju. Mam tam oslabene miesto a problemy do konca zivota. Na vysoke topanky som musela zabudnut. Momentalne som rada chodim.

stankadu
28. jan 2019

ja som raz takto padla zo schodov. Členok napuchnutý, tak mi šupli nohu do sadry. Mala som výron na členku. Určite chod k doktorovi, nech ti urobia rentgen, človek nikdy nevie. Lyžovačku by som v tvojom stave neriskovala, môžeš si viac ublížiť.

yunas
25. feb 2019

13.2 som spadla zo schodov nevsimlansom si posledny schod a letela som. Nieco mi ruplo brali ma do nemocnice hned na rtg dali dlahu ze o 10dni na kontrolu chirurgovi.. Minuly tyzden som bola na chirurgii a on mi povedal ze este mesiac urcite kym sa mibto da dokopy.. Mam natiahnute slachy a chodim s barlami.. Od urazu je to 13 dni a uz je to cela vecnost.. Vratit sa cimskor do prace a chodit znova... Mam ortezu momentalne na nohe ktora je pohodlnejsia ako sadra a viem si to aj namastot kremom.. Pouzivam heparoid. Uz to boli menej ale opuch este jevstale.. Aj ked podstarne mensi a mam tam este modrinu svetlozelenej farby.... Na lyzovacku b som v tvojom pripade zabudla momenyalne.. Treba mat kludovy rezim..

adikia10
13. júl 2019

Ahojte, prosim Vas chcem sa poradit, pred tyzdnom som is skaredo poranila clenok na trampoline, RTG bol OK ale neboli si uplne isty jednym miestom, Na kontrolu pojdem teraz v utorok. Cely tyzden mam nohu na gauci, picham Fraxiparin, noha meni farby od cervenej modrej ciernej ku zltej. Akonahla dam nohu dole z gauca , tak citim neskutocnu bolest, po chvily v zvislej polohe to ciastocne ustupi. Clenok je este stale cerveny a teply na dotyk. Noha uz ciastocne odpuchla. Prosim Vas mali ste aj Vy takyto priebeh po zraneni?
Dakujem velmi pekne.

mkorsi
5. jan 2021

@adikia10 kristepane! Kolko vam trvalo kym ste sa z toho vyliecila? Ja mam teraz clenok v sadre lebo som spadla zo stolicky a neak sa to nechce rychlo davat dokopy :/ sice nemam to az tak skarede ako vy ale uplne taky hematom a zltu farbu mam :/

nika82
5. jan 2021

@adikia10 no po pravde moze sa stat ze ak je to zlomene objavia to az teraz, mojej mame objavili prasknute zapastie az po 3 rtg

niki119
9. feb 2021

Dobrý deň dnes mi dali dole sadru po zlomenom členku prosím Vás neviete čo pomáha na opuch?Ďakujem krásne

macik34
28. sep 2021

@adikia10 dúfam, že už máš členok ôk. Bolelo Ta aj lytko? Ja som zle stupila. Nedá sa mi stúpať na nohu, boli ma aj lýtka pri pohybe. Lekár hovorí, že je to len vyvrtnuté. Ja sa ale strašne bojím napravania. Že sa zistí pri kontrole praskliny alebo zlomenina a budú mi to ťahať a naprávať. Ako dlho si bola pn?