icon

Porovnanie účinkov Skin Cap a kortikoidov na ekzém

katik22
12. nov 2024

Ahojte, dlhé roky som sa liečila na ekzém kortik mastami.. samozrejme mometalne so zlými vedľajšími účinkami… takze teraz ktk odmietam .. kozna mi odporucila skin cap.. samozrejme viem, že sú dva tábory ľudí.. tí, co sú pre a proti… nájde sa tu niekto, kto používal aj aj.. a vie to nejako porovnať ? Napríklad konkrétne má zaujíma, keď ste vysadili skin cap, v akom rozsahu sa ekzém vrátil.. či rovnaký alebo zhoršený .. ako sa to zvykne diat pri ktk. Dakujkam ;)

margolet
12. nov 2024

@katik22 Ja som mala silný ekzém okolo očí. Behala som 9 mesiacov po lekároch, skúšali na mne všetko. Po 9 mesiacoch liečby všetkým možným aj nemožným zo strany doktorov som mala ekzém už aj na celej tvári. Nakoniec som si kúpila skincap krém a za 2 dni bolo po probléme. Podľa návodu som ho používala celý mesiac 2x denne. Odvtedy prešiel rok a mne sa nič nevrátilo. Normálne sa líčim a používam len bežné prípravky ako predtým. Držím palce.

zaphyra
12. nov 2024

Môj muž mal taky flak na chrbte, nic nezaberalo az skin cap. Zmizlo mu to uplne a nevratilo sa. Ked sa mu zdalo, ze ho to miesto svrbí, tak som natrela a vybavene.

katik22
autor
12. nov 2024

@margolet
@zaphyra
Baby nemyslite vážne 😳 to ste má moc potešili … ďakujem za dobre správy

katik22
autor
12. nov 2024

@margolet presne toto sa aj mne po kortik stalo.. že sa mi to rozliezlo pomaly na celé telo.. momentálne som 3 roky bez ktk.. ale zas mám zhoršenie a nechcem na ne znovu nabehnúť .. človek má pred nimi pomaly strach a rešpekt .. keď viem, čo dokážu… preto uvažujem nad skin cap.. potom zas nájdem fóra, kde ľudia píšu, ako obsahuje ktk… človek nevie, čomu veriť už

tilly
12. nov 2024

Čo to je? Ja mám tiež niečo pri oku aj perioralnu dermatitidu. Termin ku kožnej budúci rok 🙊

katik22
autor
12. nov 2024

@tilly vyskúšaj krém vitella ictamo.. to mi pomohlo ;)

tilly
12. nov 2024

@katik22 ďakujem.

nikha2809
12. nov 2024

Nemám ekzém ale psoriázu a používala som už asi všetko na trhu.Psorka je pliaga, vždy sa vráti, pri ekzeme neviem, ale napr.synovi pomáhal skín cap aj na ekzém, ale tiež sa vrátil

katik22
autor
12. nov 2024

@nikha2809 ahoj.. a vrátil sa plus minus v rovnakom rozsahu? Alebo zhoršený …
Nenavrhla ti kozna cyklosporin alebo biologickú liecbu na tu psoriazu ?

nikha2809
12. nov 2024

@katik22 nechcem biologickú liečbu a žiadne tabletky.Kym sa to dá udržať na uzde pomocou mora a voľnopredajných masti tak určite nie...a synovi sa vrátil tak normálne, nebolo to zhorsene

katik22
autor
12. nov 2024

@nikha2809 jasne rozumiem.. tak držím palčeky, nech je to stále aspoň takto, ak nie lepšie ;)

tilonka
12. nov 2024

@katik22 mne odporucili este viac skin cap sprej ako krem, ale ak je to okolo oka napriklad tak radsej krem. Par krat som sprej aplikovala (nastriekala, nechala chvilu posobit, umyla) a uz sa problem nevratil 👍

katik22
autor
12. nov 2024

@tilonka ďakujem moc 🙂 no môj problém je tvar a krk .. takze možno aj ten sprej by sa mi uživil .. a to sa musí umývať ? Či môže a nemusí

tilonka
12. nov 2024

@katik22 ja som to nastriekala na postihnute miesto, nechala posobit asi cca 15 minut, uz si ten cas presne nepamatam, bolo to davno a potom umyla (isla by som rovno do sprchy sa osprchovat a zaroven si to zmyt), preto som to robila vecer pred sprchovanim. Ten sprej urobi totiz taky mastny film. Davala som to par dni aj po odzneni priznakov, ze ak to bolo v kozi este nedoliecene, aj ked uz nebolo nic vidiet ... ale to boli uz take moje uvahy 🙂
Mozno ten sprej ma iny navod, ale ja som to robila takto ako mi bolo poradene a vyslo to. Uz je to par rokov odvtedy..

katik22
autor
12. nov 2024

@tilonka ďakujem 🙂 dobre vedieť, že je mastný .. pekný večer

lienka2407
28. jan 2025

@katik22 ahoj máš ešte stále ekzém na krku a tvári? Niečo ti pomohlo okrem kortikoidov?

katik22
autor
28. jan 2025

@lienka2407 ahoj, jedine ten skin cap

lienka2407
28. jan 2025

@katik22 a mávaš často ekzém?

zuzanaa239
28. jan 2025

Za skúšku nič nedáš, mne nepomohol. A musíš niečim natierať? Skus posilniť imunitu a odstrániť stres, mne toto zaberie najlepšie. Ak si užívala dlhodobo kortikoidy môžeš mať withdraval steroid efekt a tu ti veru bude ťažko pomôcť.

katik22
autor
28. jan 2025

@lienka2407 ja ho mám chronicky .. stále 😩

katik22
autor
28. jan 2025

@zuzanaa239 presne to mam ja … už som 3 roky tsw… a je to boj stále :(

zuzanaa239
28. jan 2025

@katik22 och veľa trpezlivosti

katik22
autor
28. jan 2025

@zuzanaa239 ďakujem moc

milka1988
30. apr 2025
@katik22

@margolet
@zaphyra
Baby nemyslite vážne 😳 to ste má moc potešili … ďakujem za dobre správy

@katik22 skin cap obsahuje kk

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
milka1988
3. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue kortikoidy

pieces
4. máj 2025
@milka1988

@monsterablue kortikoidy

@milka1988 Ktorá z týchto látok je kortikoid prosím?:
Napr. sprej -Zloženie : Pyrithion zinku, izopropylmyristát, etanol, polysorbát 80, sodium laurylsulfát, propelanty.
Pri informáciách o spreji je vyslovene napísané, že neobsahuje kortikoidy alebo môže snáď výrobca zámerne zamlčať v zložení kortikoidy?

milka1988
4. máj 2025
@pieces

Napr. sprej -Zloženie : Pyrithion zinku, izopropylmyristát, etanol, polysorbát 80, sodium laurylsulfát, propelanty.
Pri informáciách o spreji je vyslovene napísané, že neobsahuje kortikoidy alebo môže snáď výrobca zámerne zamlčať v zložení kortikoidy?

@pieces vyslovene to tam uvedené nie je , a ani jedna zložka nie je kortikoid, ale zial už aj v skupine atopikov sa o tomto kreme bavili že sa v kreme pri testovaní našlo malé množstvo kk bez toho aby to bolo na obale. Preto to takmer každému zabera pomôže.

pieces
4. máj 2025
@milka1988

@pieces vyslovene to tam uvedené nie je , a ani jedna zložka nie je kortikoid, ale zial už aj v skupine atopikov sa o tomto kreme bavili že sa v kreme pri testovaní našlo malé množstvo kk bez toho aby to bolo na obale. Preto to takmer každému zabera pomôže.

@milka1988 tak potom výrobca klame...

anonym_723b8b
13. okt 2025
@pieces

@pieces ved FDA pred Scin-Cap vydala tiez varovanie znova minuly rok; [10/30/2024] FDA is warning consumers to not purchase or use Skin-Cap aerosol spray products because they may contain undisclosed steroids: https://www.fda.gov/drugs/drug-safety-and-avail...

Koncom 90.rokov mali kvoli tomu brutalny skandal, ze obsahuje kk. zistili to pri testoch v Holandsku, nasledne niektore krajiny zakazali predaj. Vedia o tom aj kozni lekari (teda aspon ti co sa zaujimaju). Mne raz SC odporucila pediatricka, ked bola dcera este mala. Kozny hned zakazal pouzitie. Kozny povedal, ze podla toho zlozenia, ake SC ma, v tom SC zazracne mozu liecit len kk nic ine.