Postcovidový jazyk
Ahojte,koncom februara toho roku som prekonala covid .Počas covidu ma začal paliť,bolieť jazyk.Pretrvava to do dnes. Raz je lepšie,raz horšie.Stretli ste sa niekto s tym?Akurat mi zistili zapal pažeraka,ct nosnych dutin ok,cez koronu ma na dotyk začali bolievat dasna,na zubnej klinike vylucili zapal,cysty...akurat mi zobrali vzorku z dasna aby zistit o co sa presne jedna(na vysledky cakam)
Trapim sa,neviem ako dalej......
@polovnicka92 ok,ktrorí konkretne?
@zuwa78 ak si užívala atb. mohla by to byť ak kvasinka. Dá sa zobrať test z krvi ako samoplatca. Lekári to nechcú a potom len preliečiť.
@palculienka40 atb.som nebrala ,ale vygooglila som ze moze ist o slinne žľazy.......
@zuwa78 tak moze byt vsetko. Uvidite. Aj malo zeleza.
@palculienka40 budem patrať ďalej......
@zuwa78 ja som mala take akoby kopceky biele po jazyku a dost veľmi bolel, pošlem foto ked budem doma, mozes ho využiť na čokoľvek 🙂
@polovnicka92 aj heroes aj ine a co na to lekar?
@palculienka40 herpes som nemala, ani nemavam 🙂 len taky povlak ako keby, vystupene to bolo a bolelo taky mapovity jazyk 🙂
@palculienka40 nebola som u dr. Tento sprej mam doma, ma vela vyuziti tak som skusila a hned zabral 🙂
@polovnicka92 ok, dik za fotečku
@zuwa78 ako vám to dopadlo,tá odobratá vzorka niečo ukázala ? a ako to máte teraz podarilo sa vám to vyriešiť?/mám tiež veľké problémy s pálením jazyka a dokonca sa mi po bokoch pri koreni jazyka "vyhodili "nejaké "pluzgiere" /
@evava01222 vzorka z dasna neukazala nic.Z jazykom mam i nadalej problem. Raz je to horsie raz lepsie...furt to tam na boku jazyka mam...bolave nieco....
Bola som aj na dermatologii z ustnou dutinou....porobili stery,odobrali krv...vsetko ok.....mali mi brat aj vzorku z jazyka, ale chirurg povedal ze tam nic nevydi....teda to miesto bolave vydel ale ze to mi jazyk o ostry zub šucha.....čo pravda neni......
No a ze musim ist na krcne, lebo ze to vyzera ze problem bude pri koreni jazyka....
Mala som robene ct hrdla,mrt,a rentgeny.... vysledky nic neukazali..
Fakt uz neviem dalej....
Inac tu niekde pisala jedna pani ze mala taketo problemy ona v puse a jej syn.....a ze im pomohla dračia krv...z firmy energy....tak este to skusim.....
@evava01222 https://www.energy.sk/sk/p/DragsImun
Precitaj si.....čo si o tom mysliš ty?
Kde všade si už bola u lekarov....
@zuwa78 bola som na krčnom a stomatochirurgi,zdá sa že nevedia čo s tým/alebo nesmú !?našla som o postcovidovom jazyku niečo v angličtine .Riešenie zdá sa budeme musieť hladať sami bez pomoci lekárov!
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.111... "5. ZÁVER
Aftózne lézie, herpetiformné lézie, kandidóza a orálne lézie Kawasakiho choroby sú najčastejšími orálnymi prejavmi ochorenia COVID-19. Vyšší vek a závažnosť ochorenia COVID-19 sa zdajú byť najčastejšími faktormi, ktoré predpovedajú závažnosť orálnych lézií u týchto pacientov. Nedostatočná ústna hygiena, oportúnne infekcie, stres, základné ochorenia (diabetes mellitus, imunosupresia), trauma (sekundárne po intubácii), vaskulárny kompromis a hyper-zápalová reakcia sekundárne po COVID-19 môžu byť najdôležitejšími predisponujúcimi faktormi pre rozvoj. orálnych lézií u pacientov s COVID-19. " SKúSIM tiež "DRAčIU KRV" mám túto doma:https://biocare.sk/eshop/produkt/dracia-krv
Pomohlo by asi aj niečo z vecí ktoré pomáhajú po nežiadúcom účinkom vakcín...HLAVNE PODPORIť IMUNITU !ja idem čagu,reisi.korálovec ježovitý ...at postupne skúšať !
@evava01222 link je zaujimavy
@evava01222 urcite daj vediet ako ti dracia krv pomohla....drzim palce...
@evava01222 skušala si tu dračiu krv?....mne pride teraz v piatok tak hned začnem brať.....
@zuwa78 vyplachujem ústa CORSODYL 0,1% roztok 200 ml a potom si dám na dračiu krv na jazyk a prehltnem ,bieli povlak mi zmizol no jazyk ma pálieva ďalej dokonca obyčajne ráno ho mám opuchnutý.Lekár v B.B.Ambulancia maxilofaciálnej chirurgie vraj s pálenímoni jazyka oni nevedia pomôcť stery sú v poriadku a vzorku s tých "vredou"z bokou koreňa jazyka vraj netreba brať ,že si mám vyplachovať ústa tou ústnou vodou.Postcovidový jazyk pre nich neexistuje nevedia o tom...! Vela info okolo covid tu v angličtine treba cez prekladač : https://covid19criticalcare.com/treatment-proto...
@evava01222 dik za info
@zuwa78 už to máte vyriešené ?/ja nie !
@evava01222 ahoj,nic sa nevyriesilo.....aj nadalej mam ten problem, aktualne mam coronu....
Uz fakt neviem kudy kam.....neviem kam mam este ist
Som bezradna.....ja mi na nič....
našla som toto na nate: možno na niečo prídeš,
Syndróm horiacich úst
Jedná sa o pomerne zriedkavý syndróm, pri ktorom pocit pálenia na jazyku, perách, poschodí a iných oblastiach úst nevzniká bez zjavného dôvodu a môže trvať niekoľko rokov. Okrem toho sa môžu objaviť ďalšie príznaky, ako je brnenie a zmeny chuti, najmä u žien starších ako 60 rokov.
Príčiny tohto syndrómu nie sú zatiaľ známe, ale zdá sa, že nadmerný stres, úzkosť a depresia sú faktory, ktoré zvyšujú riziko jeho rozvoja..
Čo robiť: v prípade podozrenia na tento syndróm by sa mal konzultovať s lekárom, ktorý potvrdí diagnózu a vylúči ďalšie možnosti. Lekár môže odporučiť ústne vody a prostriedky na nápravu, ako sú nízkodávkové tricyklické antidepresíva, benzodiazepíny alebo antikonvulzíva. Liečba bude závisieť od fyzického vyšetrenia, analýzy a anamnézy osoby.
https://primar.sme.sk/c/4117329/palenie-na-jazy...
mňa dvakrát obvodná poslala na stomatochirurgiu nech s tých fialových výrastkov zoberú vzorku oni NEZOBRALI! Na Alergiologii mi dala lik proti alergiám a liek čo sa dáva keď niečo na tele svrbí NEPOMOHLO! Na neurologii to lekárka vôbec neriešila!NA kožnom mi po výtere našli e coli čo je baktéria na ktorú mi nedali nič a mám prísť na kontrolný ster 2.1.2024. pohadzujú si ma ako horúci zemiak !Skúšam aj rôzne prírodné veci na výplach úst no nič zatiaľ nepomohlo ! "BMS súvisiace s COVID-19 je v súčasnosti nepreskúmaná oblasť, hoci sa to môže časom zmeniť. Prítomnosť komorbidity, frekvencia orálnych symptómov a závažnosť COVID-19 boli zdôraznené ako významné rizikové faktory [ 35 ]. Vzhľadom na to sú pacienti s COVID-19 a komorbiditou a orálnymi príznakmi najviac ohrození a môžu vyžadovať zvýšenú ostražitosť zo strany zdravotníckych pracovníkov, ktorí identifikujú, riešia alebo liečia orálne symptómy, keď sa objavia. Je zaujímavé, že zistenia ukázali, že výskyt BMS súvisiaci s COVID-19 sa počas trvania ochorenia COVID-19 zrejme zvyšuje [ 26 ].
Predchádzajúca literatúra navrhovala komplikácie COVID-19 ako hlavne neurologické alebo periférne [ 1 ]. Je pozoruhodné, že širšia oblasť navrhla, že BMS súvisiaca s COVID-19 má spojenie s neuropatiou malých vlákien (SFN) a mechanizmami neuropatickej bolesti [ 16 , 22 ]. Vzhľadom na to, že SFN je častou komplikáciou COVID-19 [ 34 ], BMS súvisiaca s COVID-19 možno odráža počiatočnú prezentáciu SFN spôsobenú alebo zhoršenú COVID-19. Ak áno, pacienti s pálením ústnej sliznice po COVID-19 by mohli mať prospech z testovania SFN.
BES aj BMS sú komplikácie neuropatickej infekcie COVID-19, stále nedostatočne študované a nedostatočne skúmané [ 18 ] napriek skutočnosti, že obe sú prevládajúce. BES súvisiace s COVID-19 aj BMS súvisiace s COVID-19 by potenciálne mohli byť počiatočnými dlhými prejavmi COVID syndrómu a v tejto oblasti by sa mal uskutočniť ďalší výskum." OZVEM SA AK ZISTíM NIEčO NOVé !
LIEČEBNÉ protokoly https://covid19criticalcare.com/treatment-proto...
@zuwa78 dobrý večer, ja mám taký istý problém, idem sa zblázniť z toho, ako sa máte?
@ninusiak86 no ide to.....zlepšenie neni žiadne...raz horsie, raz lepšie.....je to lichen oral...
Este nic mi nepomohlo, a nik nevie pomoct....
Zacala som brat probiotika a omegu 3.....
Kde to mas ty?beries nieco?...u zubara si bol?

@zuwa78 ahoj mala som a mne pomohol sprej aloe vera 🙂