icon

Postcovidový jazyk

zuwa78
25. máj 2023

Ahojte,koncom februara toho roku som prekonala covid .Počas covidu ma začal paliť,bolieť jazyk.Pretrvava to do dnes. Raz je lepšie,raz horšie.Stretli ste sa niekto s tym?Akurat mi zistili zapal pažeraka,ct nosnych dutin ok,cez koronu ma na dotyk začali bolievat dasna,na zubnej klinike vylucili zapal,cysty...akurat mi zobrali vzorku z dasna aby zistit o co sa presne jedna(na vysledky cakam)
Trapim sa,neviem ako dalej......

Strana
z2
ninusiak86
28. feb 2024

@zuwa78 u mňa to začalo zubami, liečila mi zub mesiac, potom musel von, o mesiac 8smicka von, všetko na pravej strane, neustála bolesť hrdla a teraz ešte pálenie v hrdle a na jazyku, stále tá pravá strana, dávam dotáciu krv, trošku pomohla ale zázrak sa nekonal...je to hnusné...

zuwa78
autor
28. feb 2024

@ninusiak86 to palenie hrdla mam tiez .u mna je to na lavej strane....aj ten jazyk...lava strana.....
Este budem skusat olej z čiernej razce.(na vnutorne poużitie)....vcera som nahodne nasla ze rakytnik ma neake blahodarne ucinky na ustnu dutinu (hrdlo, jazyk)
Pozeram,ci si objednam neaky rakytnik olej,alebo sirup, šťavu......

zuwa78
autor
28. feb 2024

@ninusiak86 inač to palenie v hrdle mi pripada,akoby tam bola poskodena sliznica...

inka04
9. mar 2024

Pripajam sa, mam rovnaky problem, trva to uz vyse roka. Velmi sa trapim. Mne sa to rozvinulo po komplikovanej extrakcii 8-micky, 8 tyzdnov suche lozko a nasledne umrtvenie sedmicky. Mam za sebou biopsiu slinnej zlazy. Tiez mi nic nezistili. Nie je to zivot, ale trapenie. Mne pomaha zuvanie zuvacky a neustale natieranie pier labelom. Aj na som nasla, ze ide o syndrom horiacich ust. Som v medzinarodnej FB skupine a teda z toho sa dostat neda, ludia tym trpia roky😔

evava01222
24. apr 2024

@inka04 ja stále rovnako ,veru nevedia lekári pomôcť!

@zuwa78 mňe akoby sa vnímanie bolesti zmenilo na pálenie ,Pália ma už aj nohy od kolien dole ,hlavne v noci!

zuwa78
autor
16. jún 2024

@ninusiak86 ahoj,pomohlo to niečo?

zuwa78
autor
16. jún 2024

@evava01222 ahoj, pomohlo ti niečo?....berieš niečo?

isabella15
16. máj 2025

ahojte... aj ja mam tento problem s jazykom a hrdlom odkedy som mala Kovid.... uz 2 roky to trva....

palculienka40
17. máj 2025

@zuwa78 nemohla by to byt aj kandida? Ta sposobuje podobne tazkosti ak mas biely povlak na jazyku. Ak by to bola ona da sa tomu pomoct.

zuwa78
autor
17. máj 2025
@palculienka40

@zuwa78 nemohla by to byt aj kandida? Ta sposobuje podobne tazkosti ak mas biely povlak na jazyku. Ak by to bola ona da sa tomu pomoct.

@palculienka40 nie,kandidu nemám....
Začala som používať kortikoidovu masť na jazyk....myslím že zaberá.....

palculienka40
17. máj 2025
@zuwa78

@palculienka40 nie,kandidu nemám....
Začala som používať kortikoidovu masť na jazyk....myslím že zaberá.....

@zuwa78 aha tak dobre. Ale kortikodiny pozor neziaduci ucinok kandida. Skusila si serrapeptazu? Pomaha proti zapalom po kovide.

zuwa78
autor
18. máj 2025
@palculienka40

@zuwa78 aha tak dobre. Ale kortikodiny pozor neziaduci ucinok kandida. Skusila si serrapeptazu? Pomaha proti zapalom po kovide.

@palculienka40 nie , neskúšala som....

Strana
z2