icon

Potenie - spoločenský problém

daniela022
7. jan 2015

Mám s potením niekoľkoročný problém. Chcem len vedieť ako beriete vy, kt. tento problém nepoznáte druhú stranu, kt. Vám podá spotenú ruku napr. Pretože ja sa idem od hanby prepadnúť! Nezaberá mi nič a preto si uvedomujem,že to je už asi navždy ☹

Strana
z2
olivia77
26. feb 2016

@daniela022 , electro antiperspirant priamo blokuje potne zlazy, cize stres sice mat mozes, ale potit sa nebudes... mne teraz po 7 terapiach sa znizilo potenie o 85%, na tie zvysne este cakam, do mesiaca sa zastavi uplne...

olivia77
26. feb 2016

@ivamia89, mas moj obdiv, ale na operaciu mna nikto nedostane... verim, ze ti to pomohlo, ale je tam casto kompenzacne potenie, to uvadza kopec pacientov, mozno nie tvoj pripad... a zabera aj na potenie noh, ci len dlani? Ale aj keby, nie, tam ma nedotiahne nik 🙂 Ano, vela zien ma tento problem, nie len zo stresu, ale to su potom uz dedicne zalezitosti...

ivamia89
26. feb 2016

Dakujem,ano kompenzacne potenie je ..musi to niekde vyustit...mne sa zacali nohy potit...potit ako potit ...mavam ich cez zimu mokre a studene..mozem len bavlnene ponozky a pouzivam pudre .mne islo vzdy hlavne len o ruky ..bola to tazka operacia ledva som rozdychala.zostali mi male jazvycky ,na bolest som zabudla .

olivia77
Odpoveď bola odstránená
matka1974
27. feb 2016

@ivamia89
Ja pozuzivam sodu bicarbonu. Dam si to na cerstvo umytu pokozku jemnym masirovanim. A funguje to . Trocha sa potim, ale vobec to necitit. Niekto pridava aj detsky puder.

olivia77
27. feb 2016

@matka1974, soda sice odstranuje zapach, davala som si ju na nohy aj s jablcnym octom, su bez zapachu a zjemneju, len potenie neodstrani...

tuqanqa
27. feb 2016

@ivamia89 O jakou operaci presne jde?

olivia77
27. feb 2016

@tuqanqa, hrudna sympatektomia, prerusia sa nervy, ktore vyvolavaju potenie, cize ruky ostanu uplne suche, ale casto potenie zacne napr. na chrbte alebo niekde na tele...

jozefpresov
17. dec 2019

@ivamia89 ake mate skusenosti resp ako sa citite po operacii

jozefpresov
17. dec 2019

@daniela022 tiez mam hyperhydrozu

mirage
17. dec 2019

@sintra ahoj. Botox zabera na par mesiacov, potom sa musi aplikovat znovu . Cize to nie je jednorazove riesenie.

ivamia89
18. dec 2019

@jozefpresov všetko ôk. Ako som spomínala vyššie, mam kompenzačné potenie, samozrejme lekár má na to upozorňoval. Ale tak ja sa cítim skvelo! Pre mňa boli mokré ruky handicap...a obávam sa, že to dcéra zdedila po mne. Potia sa jej ruky a to ma 6... Aj ja som to mala od detstva... Ja každému operáciu doporučujem.

ivamia89
18. dec 2019

@jozefpresov hrudna sympatektomia sa vola výkon.

jozefpresov
19. dec 2019

@ivamia89 mne sa potia hlavne dlane pazuchy a chodidla chcel by som ist na operaciu do hagov ,na ktorych miestach mozem ocakavat kompenzacne potenie dakujem

jozefpresov
19. dec 2019

@ivamia89 Su nutne nejake vysetrenia pred operaciou? DAKUJEM

misenka3
25. júl 2022

@olivia77 ahoj, pomohol ti ten electro antiperspirant uz natrvalo? Aj po rokoch by si ho odporúčala?

olivia77
25. júl 2022

@misenka3 ahoj, ano vrelo odporucam, pomaha stale 🙂

olivia77
19. aug 2022

@misenka3 urcite ano 🙂

23janka09
17. máj 2024

Dobry den, Potrebovala by som rady ohladom operacie horna hrudnikova sympatektomia idealne Vysne Hagy. Bola by som rada ak by sa mi ozval niekto, kto to uz ma absolvovane. Dakujem pekne

Strana
z2