icon

Potrebujem sa psychicky upokojiť a vyrovnať

12. aug 2022

Ahojte maminky… chcela by som pomôcť ako sa psychicky nejak vyrovnať… chodím raz do mesiaca ku psychologicke ktorá je úžasná ale keďže je statna tak k nej chodím raz za mesiac …pomáha mi celkom ale ešte mi chyba nejake take nakopnutie od druhých.. skúsim to skrátiť.. pocas covidu som začala zle vidieť na oko… začalo sa kvantum vyšetreni aby sa vylúčila napríklad skleroza či nador… 7 dni na neurologii, lumbalna punkcia…. Ta ukázala tzv.paraprotein v sere… takze hneď hematologia… odber mocu, krvi kde sa paraprotein potvrdil takze hneď odber kostnej drene a opäť lumbalka ktorá prešla specialnou cytológiou na nádorové bunky a bola negatívna prvé výsledky z kostnej drene taktiež negativne avšak tie druhé ukázali, že som na zranili mnohopocetneho myelomu s taktiež v genetike vyšla pozitívna leukémia…ešte pocas čakania ma hneď lekárka poslala PET CT (je to veľmi veľmi podrobne vyšetrenie ktoré je hlavne urcene na najdenie nádorov a zistenie v akom stave je kostná dreň a podobne) toto mi vyslo absolútne v poriadku… prakticky vsetky výsledky mám v poriadku krv mám ukážkovú akurát že stojím na hranici niečoho co ma strasi a taktiež ma vystrašila ta genetika… uvedomujem si, že keby sa mi nestane to že nevidím dobre na oko a nezačnú to vyšetrovať absolútne by som nevedela čo mi je lebo sa cítim úplne normálne a presne ako predtým ale už to že to viem ma štve… budú ma kontrolovať každé 3 mesiace sm sa to nezmení tak každého polroka a potom každý rok ak niečo ihneď liečba…v mojom veku je myelom netypicky lebo sa prejavuje po 60… v celej nasej rodine sa dožívali vysokeho veku tak som ostala smutná.. lekárka mi vravela že ma pacientku ktorá to už ma 20 rokov na rovnakej úrovni nič jej nieje a raz ročne ju skontrolujú športuje venuje sa vsetkemu čo ju baví… nám dokonca povedala že kľudne aj ďalšie dieťa možme mat len čo najskôr ak by sa niečo stalo lebo to ona zaručiť nevie či a kedy sa to spustí… môže byt že s tým budem proste žiť… ale je mi smutno keby o tom neviem asi by som bola šťastnejšia lebo som bola v tom že som absolutne v poriadku čo akože som ale myslím to tak, že som myslela, že vo mne nič take nieje… prišli mi na to proste náhodou…ako by ste to vnímali vy? Ďakujem ❤️

luccija
12. aug 2022

Niekedy je lepsie nevediet...podstatne je, ze si zdrava.Mojej dcere tie, vysla na genetike predispozicia na celiakiu...kazdemu by nieco vyslo kazdy je zatazeny niecim ...nemaj obavy🙂ale verim, ze Ta to vystrasilo.Budes sa snazit zit zdravo a viac neovplyvnis

autor
12. aug 2022

@luccija áno presne toto mi povedala aj lekárka… nepvplyvnim to čo ma prísť príde ale je dôležité že vedia o tom čo sa môže stat lebo to je pre mna aj ich kľúčové ona sa domnieva, že som to v tele už mala ani som nevedela len proste prišla blba náhoda s covidom ale je aj možnosť že to urobil covid ťažko povedať… ale každý jeden deň sa modlim aby to ostalo tak ako to je…

luccija
12. aug 2022

Ano, dolezite je, ze budes sledovana.Hovorim kazdemu by nieco vyslo, keby sa patralo...drz sa

flavica
12. aug 2022

bud rada, ze si zdrava, na jednej strane ta aj moze tesit to, ze vlastne si pod kontrolou, ze ta budu sledovat, ze keby nieco tak vedia vcas reagovat, lepsie takto akoby sa nieco zhorsilo a az potom by patrali, ukludnovalo by ma to, ze proste som pod dohladom, hlavne tes sa z malickosti, uzivaj si zivot, caste prechadzky, to ti pomoze to spracovat

wtroa001
12. aug 2022

Ja som nazoru ze odpoved skoro na vsetko sa nachadza v hlave. To, ze navstevujes psychologicku je podla mna skvele, ale niekedy je potrebne zajst aj za psychiatrom, kedze studovali celkovo medicinu a niekedy si vedia viac prepojit urcite zdravotne problemy medzi sebou, vidiet suvislosti. Drzim palce a prajem vela zdravia. 🙂

ewka9
12. aug 2022

Chápem, že ťa to zbytočne zneistilo, možno aj vystresovalo, ale teraz si zdravá a to je hlavné..ani jeden z nás nemá zaručený zajtrajšok..nevieme čo bude zajtra, o týždeň, o rok.. užívaj prítomný okamih🙂

thea4
12. aug 2022

Horšie by bolo, keby si strávila relatívne "zdravý" dlhý život utrápením sa obavami, a potom si pomyslela, že mala som radšej venovať energiu a pozornosť tomu, čo som vtedy naozaj chcela - mať ďalšie dieťa/športovať/urobiť tamto/naučiť sa toto... Je to normálne, že sú obavy, len ide o to, že čím viac o nich vedome premýšľame, tým viac rastú. Urob to, čo je v tvojej moci (kontroly, dobrá životospráva, strava, techniky zvládania stresu, vitamíny a minerály, spánok a podobne), užívaj si manžela, deti, záľuby, a ostatné sa nepreťažuj - Nikto s akýmkoľvek stupňom zdravia nevie, čo bude... nestojí to za to prihoršovať si rastúcimi obavami, ale pomáha si život naplniť radosťami, zážitkami, aktivitami, vzťahmi, záľubami podľa vlasntého výberu a uváženia... Prajem všetko dobré a držím vo všetkom palce!

thea4
Autor odpoveď zmazal