Používanie šošoviek
Keď som si kupila sosovky na 6 týždňov, mozem ich používať aj dlhšie ak ich nebudem mat každý deň ale napr raz za tyzden ? Či to je fakt len kvôli tomu času?
Pokial ja viem, vydrzia aj dlhsie, ale pravdaze nie ovela. Ak su na 6t, kludne ich vyuzi aj 8t, ak ich beries menej.
Nie, nepouzivat dlhsie, ak planujes nosit sosovky nepravidelne, bolo by vhodne kupit si jednodnove sosovky bez nutnosti uchovavania v roztoku 🙂 mozem sa opytat na znacku sosoviek? Pretoze 6tyzdnove nepoznam, vacsinou su 1d, 2t a mesacne
Ja nosim sosovky 18 rokov. A moja ocna, kde som bola zameriavat sosovky, mi to povedala takto a robim to takto cely cas: Ak pouzivam 30 dnove sosovky. 30 dnove je doba nosenia, takze ak som mala sosovky vcera, dnes nie, zajtra zasa, tak to nie su 3 dni pouzivania, ale dva.
To iste povedala minuly rok ocna z ineho mesta mojej sestre.
Pravdaze aj tu su urcite pravidla: Ak nepouzivam sosovky, tie mozu zostat v tom istom roztoku maximalne 3 dni. To znamena, ze ak ich aj nepouzivas dlhsie, lebo mas napriklad unavene oci, kedy by sa sosovky pouzivat nemali, tak na tak ich vecer vyberies z oci, das do roztoku , potom ich tam nechas 2 dni a na ten dalsi ich vyberies von, precistis s roztokom a mozes dat do noveho roztokoku opat na tri dni.
@sisa_s pokial ja zasa viem, sosovky su jednodenne, dvojtyzdenne, mesacne a stvrtrocneXD
Inak odoporucam: Ak viete znacku sosoviek co vam sedi, tato stranka mi uz zachranila kopu penazi, lebo sosovky su z nejakeho dovodu vzdy velmi drahe v lekarnach a u lekarky :D
Ahoj, pripájam sa k názoru že po uplynutí 6 týždňov od otvorenia by si mala šošovky vyhodiť. Tiež nosím šošovky a za seba môžem povedať, že keď ich mám prvýkrát (hneď po otvorení) a napr na konci mesiaca tak je tam rozdiel .... Okrem toho keď vyberieš šošovky zo sterilneho obalu začnú sa "rozkladať" a po tej dobe na ktorú sú určené by som ich do oka nedávala...už aj kvôli možnej infekcií atď...neviem si predstaviť že by som si kúpila šošovky a používala ich napr dva tri mesiace lebo ich nemám každý deň....aj puzdro na šošovky sa kvôli baktériám atď má meniť raz za 3mesiace....
Vydrzia aj dlhsie to budes citit ked budu stare budu ta oci skriabat, lebo pokial budu v tom roztoku odlozene tak sa neopotrebuvavaju😀
Nosím šošovky už 14 rokov, najčastejšie kupujem mesačné. Očná Dr odporúča meniť presne po mesiaci v prípade každodenného nosenia, ak ich nemám každý deň, tak kľudne o pár dní dlhšie (po tých rokoch už cítim v oku, kedy ich už treba vymeniť). Každopádne, nikdy nemám nechať mesačne šošovky dlhšie ako 2 mesiace, aj keby som ich nemala v očiach takmer vôbec.
Ked si chces davat sosovky raz do tyzdna ako si napisala tak by som takyto typ sosoviek nekupovala zbytocne vyhodene peniaze. Hodili by sa ti denne sosovky tzn. rano nasadis vecer vyhodis potom znova novy par podla potreby ani roztok ti vtedy netreba
A inak hlavnr nezabudni ze ak sosovky nenosis, aj tak treba im roztok menit, nrvirm kolkl je tam dni max, mozno 7? Aby sa ti baktérie v nich nemnozili ☺️
@janagem v poriadku, ja zas poznam 20 ocnych, ktore ti povedia, ze nepresahovat dobu nosenia 🙂 je pravda, ze sosovky sa pomaly "rozkladaju", menia svoj tvar, znizuju priepustnost kyslika (co skodi rohovke), zvysuju riziko infekcie..takze podla tvojej rady, ak autorka ma 6t sosovky a bude ich nosit tak malo, raz za tyzden, to jedne sosovky bude pouzivat kolko? Polroka? Rok? 2 roky? Vyrobca udava 6t, tak 6t...a ano, su 1d, 2t, mesacne a stvrtrocne sosovky (od tych sa uz upusta), 6t ale nepoznam
Samozrejme že môžeš aj dlhšie, ale ak už ti v oku vadia, cítiš niečo, alebo zle vidíš. Vyhodiť a dať nové 🙂

Nie, 6t su na 6t. Otvoríš a o 6t vyhodis. Teda aspon ja to tak chápem roky 😁Ja kvoli tomuto v lete nosim denne šošovky. Pripadne kupujem klasiku 2t-4t... Ale v lete mi sj tak tolko nevydržia.