Poznáte fajčiara vyliečeného z rakoviny, ktorý neprestal fajčiť?
Poznate nejakeho fajciara, ktory mal rakovinu a vyliecil sa, napriek tomu ze neprestal fajcit?
Poznala som 4, žije 1. Nefajčiarov som poznala 5, žije 1. Významnosť mojich údajov je nulová.
Co si myslite o cloveku, ktory vie, ze ma rakovinu a nechce s tym nic robit? Mame cakat, kym zomrie doma? Liecit sa nechce, opatrovanie nechce, my chodime do prace.
Co si myslite o cloveku, ktory vie, ze ma rakovinu a nechce s tym nic robit? Mame cakat, kym zomrie doma? Liecit sa nechce, opatrovanie nechce, my chodime do prace.
@anonym_autor A čo s ním spravíš? Nič. JA som poznal jedného, čo pil a mal rakovinu hrtanu. A neprestal piť. Aj zomrel.
Tak podla mna je to v prvom rade jeho rozhodnutie, aj ked chapem ze rodine zalezi na tom, aby blizka osoba liecena bola, zmierit sa vobec s predstavou, ze o toho cloveka pride je strasne bolestiva az nepredstavitelna. No o svojom zdravi ma pravo rozhodnut sa sam. Asi vela zavisi aj v akom stadiu to bolo zistene.
Moja mama bola fajciarka, zistili jej nador na zaludku, fajcit neprestala a samozrejme ze som proti tomu bojovala, skryvala jej cigarety a pod, aj tak si zohnala dalsie a v konecnom dosledku s odstupom casu si sama sebe nadavam, naco som jej prikladala, ked pri tom vsetkom co si prezivala musela mat este aj stres z toho, ze sa musi pred nami skryvat, ale ano, velmi som chcela aby sa vyliecila, avsak bohuzial, nepodarilo sa. Minuly rok zomrela, po asi 2 rocnej liecbe, mimo toho mala aj operaciu kde jej velku cast nadoru odstranili ale bolo to len za ucelom predlzenia zivota, velmi sa vytrapila a fakt nevidim spatne zmysel v tom, ze sme jej to fajcenie zakazovali, ked robili kontrolu pluc, vysledky mala dobre. Naproti tomu par mesiacov predtym, nez zomrela moja mama, zistili rovnako rakovinu zaludka mojej starkej, pre jej vek a diagnozy uz liecena nebola a musim povedat, ze aj som rada, zomrela bez bolesti, nie ako moja mama, takze si myslim, ze to bola aj lepsia volba v danej situacii. Pozerat sa na milovanu osobu v takom stave v bolestiach je neskutocne tazke. abolestive, viem o tom svoje.
Tak podla mna je to v prvom rade jeho rozhodnutie, aj ked chapem ze rodine zalezi na tom, aby blizka osoba liecena bola, zmierit sa vobec s predstavou, ze o toho cloveka pride je strasne bolestiva az nepredstavitelna. No o svojom zdravi ma pravo rozhodnut sa sam. Asi vela zavisi aj v akom stadiu to bolo zistene.
Moja mama bola fajciarka, zistili jej nador na zaludku, fajcit neprestala a samozrejme ze som proti tomu bojovala, skryvala jej cigarety a pod, aj tak si zohnala dalsie a v konecnom dosledku s odstupom casu si sama sebe nadavam, naco som jej prikladala, ked pri tom vsetkom co si prezivala musela mat este aj stres z toho, ze sa musi pred nami skryvat, ale ano, velmi som chcela aby sa vyliecila, avsak bohuzial, nepodarilo sa. Minuly rok zomrela, po asi 2 rocnej liecbe, mimo toho mala aj operaciu kde jej velku cast nadoru odstranili ale bolo to len za ucelom predlzenia zivota, velmi sa vytrapila a fakt nevidim spatne zmysel v tom, ze sme jej to fajcenie zakazovali, ked robili kontrolu pluc, vysledky mala dobre. Naproti tomu par mesiacov predtym, nez zomrela moja mama, zistili rovnako rakovinu zaludka mojej starkej, pre jej vek a diagnozy uz liecena nebola a musim povedat, ze aj som rada, zomrela bez bolesti, nie ako moja mama, takze si myslim, ze to bola aj lepsia volba v danej situacii. Pozerat sa na milovanu osobu v takom stave v bolestiach je neskutocne tazke. abolestive, viem o tom svoje.
@veronika27991 cize mame sa zmierit s tym, ze si zvolil rychlu smrt. Chapem, ze nic s tym neurobime. Len neviem, ako sa na to pripravit a s cim mam pocitat, kedze to bude prebiehat doma a ani neviem, ako dlho to cele bude trvat.
@veronika27991 cize mame sa zmierit s tym, ze si zvolil rychlu smrt. Chapem, ze nic s tym neurobime. Len neviem, ako sa na to pripravit a s cim mam pocitat, kedze to bude prebiehat doma a ani neviem, ako dlho to cele bude trvat.
@anonym_autor je to totálne sebecky idiot neskutočne … tak on si zničí zdravie, on to vzdá a vy sa tam máte rok pozerať ako chradne a zomiera … žiaľ takýchto ľudí je strašne veľa a tiež som mala takých v okolí a žiaľ aj v rodine … čo máš čakať ? Áno zmier sa s tým .. a zmier sa aj s tým že to bude pre teba trauma na celý život … život nie je spravodlivý a je krutý toto to len dokazuje
@anonym_autor opýtaj sa ho,či má dosť peňazí na hospic,lebo ty sa o neho starať nebudeš
@anonym_autor v prvom rade zistenie diagnozy je sok pre vsetkych, v prvom rade pre choreho, a niektore veci cloveku hned nedochadzaju a pride faza popierania, ja som sa s ochorenim a umrtim mami a starkej doteraz vnutorne nezmierila, moze ti kazdy hovorit co chce, zavisi aj ako blizka ti je ta osoba, kazdopadne ak je presvedceny ze nechce, ako tu bolo spomenute, treba mysliet ja na nasledky, starka umierala v hospici, aj ked nejaky cas zila u stryka, kedze mama s auz o nu schopna starat nebola, a veru, aj financne je to narocne, nevies na akych pristrojoch skonci, ci si bude treba prenajat plucnu ventilaciu alebo co ja viem co, ak sa nema kto onho doma postarat, musi sa aj nad tymto zamysliet ako to neakor rieait aj ked podla mna, nikto nechce mysliet na svoju smrt, ze sa to teda asi fakt blizi
@anonym_autor v prvom rade zistenie diagnozy je sok pre vsetkych, v prvom rade pre choreho, a niektore veci cloveku hned nedochadzaju a pride faza popierania, ja som sa s ochorenim a umrtim mami a starkej doteraz vnutorne nezmierila, moze ti kazdy hovorit co chce, zavisi aj ako blizka ti je ta osoba, kazdopadne ak je presvedceny ze nechce, ako tu bolo spomenute, treba mysliet ja na nasledky, starka umierala v hospici, aj ked nejaky cas zila u stryka, kedze mama s auz o nu schopna starat nebola, a veru, aj financne je to narocne, nevies na akych pristrojoch skonci, ci si bude treba prenajat plucnu ventilaciu alebo co ja viem co, ak sa nema kto onho doma postarat, musi sa aj nad tymto zamysliet ako to neakor rieait aj ked podla mna, nikto nechce mysliet na svoju smrt, ze sa to teda asi fakt blizi
@veronika27991 Pľúcnu ventiláciu si nemôžeš prenajať domov, takýto pacient musí byť na JIS pod dozorom vysokoodborného personálu.. Prenajať si môžeš kyslíkový koncentrátor, ale ten domáci nemá taký prietok, ako nemocničný, pri veľkom fluidothoraxe je lepšie ísť do nemocnice, odskúšané na vlastnej koži.
sú ľudia ktorý si nedaju povedať.Ja som mala kolegynu ešte len ráno otvorial oči už si musela dať poharik dostala žaludočne vredy praskol jej bola v kome asi 3 mesiace prebrala sa je doživotna ID a teraz bola v doliečovaku už je doma a mame povedala že len čo dôjde domov fajne sa napije vína aj vyfajči celu krabičku a aj tak bolo.Mama nad ňou plakala deň aj noc a ušla hrobarovy z lopáty a robi to dalej.Takže si myslim že nič človek ktorý nechce a je svojpravny s tým nič neurobite.Bud chce sám alebo každý si svoju cestu vyberieme sami.
@anonym_autor tipujem ze pises o starsom cloveku. tam uz moc vela vody nenamutis. mlady clovek by sa tak nevzdaval. poznam mnoho starych ludi co jednoducho nemienili vybocit zo svojich celozivotnych navykov.zial.svokor mal porazku a aj tak nadalej pije tvrdy alkohol a pivo. zial, nepomozeme mu je zavisly. a vybral si cestu. jeho vec. ma 70 rokov. a pil cely zivot. cukrovkar podotykam. poznam ludi co nepili nefajcili a zomreli na rakovinu pankreasu. a taki chceli bojovat.
@veronika27991 Pľúcnu ventiláciu si nemôžeš prenajať domov, takýto pacient musí byť na JIS pod dozorom vysokoodborného personálu.. Prenajať si môžeš kyslíkový koncentrátor, ale ten domáci nemá taký prietok, ako nemocničný, pri veľkom fluidothoraxe je lepšie ísť do nemocnice, odskúšané na vlastnej koži.
@aurelia2000 jasne, ja nie som odbornik, netusim ako sa ten stroj co vyraba kyslik vola, viem pen ze starka ked bola v strykovej starostlivosti, tak si z nemocnice pozicali taky priatroj a na ten bola napojena po kovide, ale ano, viem ze to nie je take vykonne ako ked je clovek v nemocnici priamo no su situacie ked je uz cloveku lepsie doma ako v nemocnici a aj ten pristroj posluzi ucelu
@anonym_autor Ze dopadne ako môj otec. A bolo mu asi jedno, že nechal mladú ženu s dvomi deťmi.
Vsetci ludia v mojom okoli az na jedneho co mali rakovinu v dosledku fajcenia su mrtvy. Jeden (moj otec) mal rakovinu ktoru sposobilo jeho fajcenie ale ked mu ju zistili uz nefajcil, prestal fajcit v momente ked dostal prvy infarkt co bolo davno pred zistenim rakoviny a od vtedy uz nezacal, nasledne mal este dva slabsie infarkty a plus mu zistili rakovinu z ktorej sa vyliecil a zatial sa mu nevratila. Ale rakovina ktoru mal je vysoko napojena na fajcenie a je vysoko pravdepodobne ze ju dostal v dosledku predosleho fajcenia.
Áno, poznám, nie z rodiny našťastie. (skoro) všetci sa z toho čudovali. Že človek, ktorý unikol smrti si ničí zdravie ďalej. Aj keď to vtedy asi nebolo z fajčenia.

@anonym_autor
Podobne otazka poznate alkoholika co sa vyliecil z alkoholu a neprestal pit