Poznáte nejakú prírodnú náhradu chemických antidepresív?
Ahojte, je tu prosim niekto komu sa podarilo vymenit klasicke antidepresiva (vychytavace serotoninu) niecim prirodnym? Berem AD uz dlho, asi 10 rokov :( davky sa menili a prisposobovali podla zivotneho obdobia ALE v poslednom case mam k nim uz uplny odpor ked si ich mam rano dat a obavam sa ci po tom dlhom case mi nedodrbkali pecen alebo ine vnutorne organy lebo sa neviem zbavit vyhadzovania pleti...beriem Escitalopram 15mg, dakujem velmi pekne za odpovede a skusenosti
Ad neberiem nieco vyse mesiaca. Kupila som si persen, zatial som si nedala. Inak, v lekarni som si pytala nieco prirodne, na nervy a co je najviac kupovane. Drzim palce ps ad vysadila som po asi 5,5 roku
@moni73 drzim ti palce, ja som tiez vysadzovala, myslela som si, ze som uz nezlomna a po 3 mesiacoch sa mi vsetko vratilo.. Tak budem ti fandit, ked vydrzis na persene, nemyslím to ironicky
@petkasaurus ja viem, dakujem 🙂 a vela sily prajem
@moni73 gratulujem a drzim palce nech to dobre dopadne🙂
prírodným vychytávačom serotonínu je L-tryptofán, Persen obsahuje bylinky na upokojenie, mne sa po ňom akurát dobre driemalo 😀 na celkové upokojenie ale bez "uspávacieho efektu" sa odporúča aj Rozchodnica ružová (Rhodiola rosea), prípadne bachove kvetové esencie, ale s tým nemám osobnú skúsenosť. V našich zemepisných šírkach je potrebné aj doplniť vit. D. Super je aj aromaterapia, sú rôzne zmesi alebo jednotlivé olejčeky na konkrétny problém, arteterapia, šport... nič ale nie je univerzálne, veľa závisí od konkrétneho problému, konkrétneho životného obdobia a veľa veľa ďalších faktorov
Lubovnik bodkovany si kup, to je prirodne antidepresivum. Urcite to vsak nema tale ucinky ako klasicke antidepresivum, nic take silne prirodne neexistuje
Ale lubovnik sa nemoze kombinovat s AD, takze az po vysadeni, bacha na to..
Aj rastliny obsahujú chemické latky, teda rady daj si ľubovník sú scestné. Držala by som sa rad a liekov od lekara, pomohlo by viac pracovať na svojom duševnom zdraví - športovať, stykat sa s ľuďmi..

Ahoj, ja som si teraz kvoli tomu dala urobit preventívnu, klasicku po 2 rokoch, tam sa ukazu pečeňové testy, funkcia obliciek atď a vsetko som mala ok.. Ja beriem ad 3.rok.. A davam si preventivne doplnky na pecen a snažím sa vypit dost vody, nech sa obličky cistia.. Keby boli prirodne nahrady take ucinne, ludia by ad nebrali.. To som sa pokusala este pred ad..