Praktická ambulancia v Bratislave - skúsenosti

dejna20
3. okt 2015

http://praktickaambulancia.sk

Chodite tam niektora? Ste spokojna? Robi vam doktor aj stery a crp pri chorobe?
Chcem vymenit obvodnu, lebo nerobi/nema nikdy crp a stery z nosa/hrdla su tiez vynimocne u nej. Vacsinou ma odbije bioparoxom...
Teraz vykasliavam zelene aj sopel aj oci mam zapalene a na toto podla mna uz atb ( tie mi dala asi raz za 5r) takze nejsom ziaden naduzivatel.
Preto hladam novu dr a tychto mam aj blizko, aj ordinacne hodiny maju fajn.
Alebo nemate odporucanie na nej dobreho vseobecneho lekars v ba (ruzinov, vrakuna).

hradnapani
3. okt 2015

@dejna20 my sme chodili do tej v petrzalke a velmi rychlo sme odtial odisli (red vyse rokom). Najma kvoli objednavaciemu casu. Nedalo sa take, ze ochoriem a potrebujem sa v ten den dostat k lekarovi, dali termin aj o den, dva. Pripadne len velmi vynimocne zobrali v ten den. Neviem, ci sa od vtedy nieco zmenilo, ale na toto sa ich opytaj, ako funguju, aby si nebola nemilo prekvapena. CRP inak robia, to je uz v tych "lepsich" amb bezne.

soffia123321
27. feb 2016

Ja som tam chodila tiez prakticka ambulancia v petrzke oproti vlakovej stanici a po 2.nabsteve som ODISLA. pristup 0 bodov uplne zly cas objednania zbytocny lebo ho nedosdrzali ani raz a to ani pokial tam skapinatr v horuckach a vrchol bol ked doktorka cernanska ci jak sa volala ma v horuckach bolestiach hrdla len prezrela a ze mam o tyzden sa zastavit , poslala ma domov bez liekov jak keby som tam uuuplne zdrava. Nikdy viac!!

anne_mary2
7. apr 2016

tak to je teda nic moc, aj ked tiez ma to lakalo :/

anne_mary2
22. apr 2016

aj mna, ale citala som dost zle recenzie na tie baby co tam robia tak asi nic

katrin12
27. júl 2016

Chcem sa spytať ako ste dali im vedieť že od nich odchadzate písomne?Nechcem to celkom rozoberať ale mna klamstvom tam dostali na ulici ma zastavili že je to anketa pytali sa ma všelijake veci a napokon že mam podpísaťa za par dni mi prišiel meil že k nim patrím.Manžel sa ma pýtal že od kedy sa anketa podpisuje .Nenapadlo ma to vtedy .

anne_mary2
31. júl 2016

nijako, prv musis uzavriet dohodu s nivym praktickym lekarom, on si ta prihlasi, a zvysok ide mimo teba uz...
Ale nabuduce kontrolovat co sa podpisuje ;)

katrin12
1. aug 2016

Uz som tam volala v piatok vybavila som to 🙂 v utorok som bola u svojej lekarky a podpisala som že nesuhlasim s odovzdaním mojej dokumentácie ešte dnes sa tam zastavima dufam,že to bude vybavené🙂

babo78
12. aug 2016

Ahojte, ja som tam bola včera prvý krát, úplne hrozný prístup. Som veľmi sklamaná. MUDr.Novotná total odmeraná a štýl otázky, čo odo mňa teda potrebujete? Ani sa len poriadne na mňa nepozrela, neurobila so mnou nič ani tlak nezmerala,úplne odmeraná a pri tom čo som jej vymenovala čo mi je tak mi odporučila psychiatra, dala lieky na žalúdok a na hlavu.Takže celé zle.

marthuska
13. aug 2016

@babo78 fakt? To co je za pristup. Ved ona je tam kvoli tebe

babo78
15. aug 2016

@marthuska Ahoj, veď práve preto som bola šokovaná. Tak majú krásne urobenú stránku na nete, sladké rečičky ako sú ochotní, milí, prijemí a blá blá a prídeš tam a úplne opak, des, naozaj.

sm23
2. sep 2016

Som velmi sklamana. Dnes sa potrebujem dostat k obvodnej lekarke s lek.spravami z pohotovosti a na objednanie CT hlavy a ked sa pokusam volat, maju obsadene a nasledne nedvihaju. Na internete ziadne informacie o dovolenke nemaju. Akonahle sa tam dostanem, beriem kartu prec. To co pisu na internete je v skutocnosti len podfuk. 👎🏼👎🏼👎🏼

anne_mary2
4. sep 2016

suhlasim, ide im iba o nazbieranie pacientov, teda €€€... pristup velmi velmi zlyyy neodporucam :(

sis29
10. okt 2016

Urcite neodporucam. Neda sa tam vobec dovolat. Neochota. Termin na objednanie dostanem za 3-4 dni. Objednavanie na cas nefunguje, treba aj tak cakat.

alenkam.
10. okt 2016

su super, ak nic nepotrebujete.. to je pravda.. ja som tam bola asi 3x, tiez som uz bola na nervy... ale kedze chodim k dr tak max 2x do roka, si vravim, ze snad prezijem a zatial ostavam, vyhovuje mi ist po praci, vecer, nech nechybam z roboty... aj ked dr, ku ktorej som chodila je v ruzinove, co je skoda, lebo bola fakt zlata, snaziva ..

adriana_h
10. okt 2016

@alenkam. Dobry den, a ku komu ste chodili v Ruzinove? Ja som sa prave prehodila tu do Ruzinova, aby som to mala blizsie, ale ako citam, nic moc recenzie..

alenkam.
10. okt 2016

@adriana_h pozeram, ze uz tam nerobi.. vydala sa, tak sla zrejme uz aj na matersku... takze neporadim... ☹

adriana_h
10. okt 2016

@alenkam. :( no skoda, aj tak dakujem za odpoved

ella1006
25. jan 2017

Ahojte, mne náhodou prídu sestričky veľmi milé, sa to tam pomenilo, sú tam nové mladé zlaté sestričky , doktorky takisto. U každej som bola a mne prišli úplne v pohode, s prístupom som spokojná. Neviem kedy ste tam boli na vyšetrení, že to bolo hrozné ale ja som tam nová a spokojná 🙂 ... Systém časovo je síce naozaj nedobre zorganizovaný, ale zase ja chápem aj tie sestričky aj doktorky že určite majú toho dosť aj tam, predsa keď každý na nich vyskakuje, len čo príde. Aspoň som to zažila pár krát čo som tam bola. Ja ani neodporúčam ani odporúčam 🙂 .. Treba vyskúšať a sami posúdite 🙂

snowwhite211
25. jan 2017

Dobry vecer. Uff, som prekvapena z tolkych negativnych skusenosti. Ja som pacientkou v Petrzalke v PA uz dva roky a zatial som maximalne spokojna. Sestricky su vzdy velmi mile. Ked mi beru krv, tak nie je problem s nimi trochu pokecat, mam totiz paniku z ihiel a dost mi to pomaha. S casom objednania ako aj s cakanim v cakarni som tiez doteraz nemala problem. Mozno je to tym, ze sa vzdy objednavam na skore ranne hodiny. Zatial som za posledne dva roky kvoli nahlej chorobe potrebovala okamzitu navstevu lekara iba raz, rano som zavolala a poobede uz som mala termin.
Mam lekarku Mudr. Adamcovu, ktora bola vzdy ked som sa s nou stretla taktiez velmi mila. Zaujima sa o to ako sa citim, o moje stravovanie, intolerancie, vitaminy,ktore beriem, sportovanie a pod. Poradi ak treba.
Pri prvej preventivke brala velky ohlad aj na choroby vyskytujuce sa v rodine a robila mi dodatocne testy (co ani jeden z mojich predchadzajucich lekarov neurobil).

felcanka
16. feb 2017

Ahojte za mna len pozitivna skusenost. Bola som tam vcera a bez problemov ma zobrali ako akutny pripad a dokonca po 16stej nakolko som na materskej dovolenke. Vsetci boli velmi prijemni a ochotni. Ja som v ba teda vystriedala viecero lekarov a vie isto ze o 16stej by som mohla akurat ist na pohotovot. Takze za mna velka spokojnost.

samulet
17. feb 2017

Ja tam chodím takmer dva roky, v máji to budú presne dva roky. V podstate okrem preventívnej prehliadky som tam veľmi ani nebol, skôr kvôli nejakým administratívnym úkonom, potvrdiť nejaké tlačivo a podobne. Ale tá preventívna prehliadka nebola taká, ako ju majú popísanú na stránke, samotné vyšetrenie pozostávalo len z odmerania tlaku, prezretí hrdla, uzlín na krku, plus počúvanie fonendoskopom a predtým odbery. Čiže to ma zarazilo, ale ja asi nemôžem určovať priebeh prehliadky. Čo sa týka objednania, s tým som nemal nikdy problém. Ochota personálu na úrovni vo všetkom. Na druhej strane, ak som mal nejaký skôr menší zdravotný problém, tiež sa mi zdalo, že už je to horšie s jeho riešením, skôr ma niekde odsunuli k špecialistovi alebo ani to nie. Ak by som v budúcnosti mali nejaký zdravotný problém a neriešili by ho, tak odtiaľ odídem. Niekedy sa človek ale čuduje nad tým ,ako divne funguje toto zdravotníctvo a asi nejaké zázraky nemôžeme čakať. Tak by som dal asi dvojku tejto ambulancii.

julia1982
19. mar 2017

Som tam už 2 roky registrovaná.dnes som potrebovala predooperacne vysetrenie základne nič extra krv a ekg. Keď som prišla na vysetrenie pán doktor povedal že mi to nemôže spraviť že ma pošle k internistovi. Dnes už je taký zákon pokial ma ambulancia ekg mal by to spraviť on. V popise ambulancie majú napísané co robia bolo tam aj predooperacne vysetrenie aj to že majú ekg. Z jeho slov mi to vyznelo že on nemá čas mi niečo take urobiť pre neho je jednoduchšie maposlat k internistovi. Takze som naozaj sklamaná bola som tam prvý krát a aj posledný krát. Príde mi to brat len peniaze od poisťovne za každého pacienta ale aby niečo spravili tak na to Vás pošlú inde.neoodporucam tuto ambulanciu.

petronellus
20. máj 2017

Ja som v Ružinove, mám dr.tkacovu a otras fakt, nikdy ma ani nenechá dohovoriť, väčšinou som do 5 min preč z ambulancie. Pred rokom mi robili preventívku a že výsledky výborne, o 2 mesiace na to mi kožná robila komplexné vyšetrenia a tam už toho vyšlo dosť zlého. Takže vlastne nebyť kožnej, tak podľa mna ešte doteraz pobehujem s chronickým zápalom mandlí a ďalšími vecami a čudujem sa, že čo sa cítim stále tak zle.

lamujer88
8. nov 2017

@petronellus Ahoj, prosim ta z akeho vysetrenia ti zistila kozna zapal mandli? Ja mam uz mesiace zapalene hrdlo, z coho som slaba a mam vnutornu teplotu, a v petrzalke ma vzdy vybavia tym ze vsak vysledky mam vyborne, vytery su negativne, a ked aj po super vysledkoch sa tam opovazim ist(kedze cudujsveta z vyterov a vysetreni mi nezmizol zapal ani slabost ma nepresla) tak sa ma opytaju ze co este potrebujem.. a doktorka Takacsova mi povedala doslova ze netreba sem chodit s kazdou hovadinou a velmi pekne mi vytlacila moje vyborne vysledky a poslala ma domov. Teraz rozmyslam ze prejdem do medilabu, len nemam garanciu na to ze tam to bude inak a aj ked jeden vysledok je super, bude niekto rozmyslat nad dalsimi alternativami.

bambulka_28
3. apr 2018

Katastrofa, asi najhorsia ambulancia. Clovek si nevie do predu naplanovat kedy bude chory. Prisla som, ze mam horucku je mi na odpadnutie, budete musiet pockat a dost dlho nieste objednana. Po hodine som sa isla spytat alo dlho asi budem cakat, ze mi je vazne zle. Odpoved bola, ze je predomnou este vela objednanych. Recepcna nanajvis neprijemna (ruzinovska ambulancia) Hladam novu doktorku a kartu beriem prec

mabliss
3. apr 2018

Mne neda nenapisat pozitivnu skusenost, chodim do PA v Petrzalke. Termin si viem objednat o 2-3 dni, ak mi to nesuri. Ak je to urgentne, zaviedli novinku: "Vyberte si termín, ktorý Vám vyhovuje – ak nenájdete voľný termín na internete a máte akútne zdravotné problémy, zavolajte alebo príďte do ambulancie medzi 8.00 – 10.00 a 14.00 – 16.00 hod.". Takto som bola pocas chripkovej epidemie vo februari, bolo predomnou asi minimalne 10ludi, cakala som len hodinu. Mozno pre niekoho vela, ale boli tam dve doktorky a makali "ako fretky". Aj napriek obrovskemu mnozstvu pacientov bola pani doktorka Adamcova velmi mila a velmi mi pomohla. Klobuk dole aj pred pristupom sestier, ktore boli fakt pod tlakom. Kazdy sa dozadoval prednostneho vysetrenia, lebo bol chory. Chori sme boli vsetci, co sme tam sedeli. Ja som spokojna, pretoze napr. na recept, ci vymenny listok si staci zavolat, alebo napisat e-mail. Len si to vezmete na recepcii. Oproti tym geriatrickym lekarom, ku ktorym som predtym chodila a cakala som hodinu len na vymenny listok, je toto super. A maju zmluvy s poistovnami, neplatila som nikdy nic. S vynimkou CRP.

lenka307
12. jan 2019

Neviem, či sa tak veľa zmenilo, ale chodím už asi tri roky do Ružinova, ak som objednaná, zoberú ma vždy dosť presne. Málokedy som čakala, a to veľmi krátko. Ak treba súrne vyšetrenie bez objednania, je možné prísť doobeda do 10.00. Sestričky na jednotku. Len jedna vec mi vadí, že je ťažko sa tam dovolať. Inak som rada, že nemusím zakaždým čakať. Ak potrebujem lieky, stačí zavolať alebo poslať email a v ten deň si rovno môžem prísť pre recepty. Rovnako aj výmenný lístok k odbornému lekárovi.

petronellus
13. jan 2019

@lamujer88 už to teraz bude asi jedno, až teraz som si všimla tvoj príspevok. Kozna dr.mi zobrala vytery a spravila aj rozbor krvi a vyšla jej taka hodnota, čo sa vola ASLO dosť zvýšená a plus aj výter z hrdla vyšiel zlý, tak už ma len poslala za krcnym a ten zhodnotil, že najlepšie bude mandle vybrať.

viktorba
25. mar 2019

Uvedomťe si po 1) lekar je pod časovým tlakom ma limitovaný čas. (ako ty ked si v robote) 2) vš. lekarovi sa nechodí soplikom či inou hovadinou potom nečakajte iný pristup.. 3) použi sprchu a dezodorant 4) recepčne su náraznik s individuami ,ktoré sa nevedia spravať v čakarni, následne referujú lekárom, ktorý potom nebudú mať dovod byť milý ...Osobne mám velmi dobrú skusenosť ambulanciou a dr Novotnou..

ikuska187
29. mar 2019

@viktorba podobne, zakaždým v čakárni situácia s vrestiacim pavianom, čo sa nevie spratat do koze. Vtedy si vždy uvedomím, že títo ľudia majú volebné právo a v tejto krajine nikdy nebude dobre a za chvíľu nás nebude mať kto liecit. Pokiaľ dodrzujem chod ambulancie, t.j. keď mám akútny problém, prídem v čase vyhradenom pre akútne stavy - keď som chorý alebo chora, tak to predsa rano o 8.00 viem, pripadne prídem na 14.00, v ktorej inej ambulancii je takáto možnosť? Keď som chorá, tak to snáď nejdem rozširovať do prace medzi ludi ďalej. Na toto netreba mať nadpriemerne IQ, aby sa to dalo pochopiť. Nikdy som nemala problém, keď som v danom čase prišla chora, nikdy som nečakala dlho. Neakutne veci riešim cez termín, predpis lieku cez mail alebo recepciu.