Praskanie a bolesť žíl a velá bolesť už pri malom udretí
odmala ale nasa dr to vzdy ako dietatu vybavila ekg a tlakom....ale.idem k veci odmalinka ma casto boleli zily zacali a prestali vzdy ma mama vzala dr ta len ekg tlak dokonca pov.ze klamem a tak som sa uz nikomu nezdoverovala a nechala to tak ved to vzdy preslo...mam za sebou 3tehot pri kazdom mi pichali fraxiparin..z obezity to nieje mala som to aj ako40kg co to moze byt?vzdy prasknu a modriny😞a ked sa buchnem ta bolest..
nmalobuchnem velmi to boli.k dr idem pondelok
@zuzkamargit moja praveze nic po porode sa na mna dr vykaslali vtomto 😢iba magnezium ale prsty mam desne ani objat deti poriadne nic
@bubulacikkk ja mam takto modriny len čo sa silnejšie o niečo opriem (napriklad keď prezliekam periny väčšinou a naťahujem sa cez celu manželsku postel, stačí že sa silnejšie opriem o tapacírovanú posteľ a mám modrinu ako keby ma niekto trafil bejzbalkou niekedy). Môj manžel si ma už doťahuje, že ja kade chodím sa udriem a už to ani nevnímam. Mám krčové žily , výrazné všade, ale najmä na nohach a popraskane cievky. A inak mám ešte trombofiliu, takže nejakú tu precitlivelosť (že mám proste hneď zo všekého modrinu) pripisujem tomu. A tiež som si pri prvom tehu pichala fraxiparin.
@romiada ja dufam ze uz dr tiez mi nejak povie co to vlastne mam presne ja napr vcera sedkm a stipanie uz som vedela ze mam.zas.prask.zilu:-(
@bubulacikkk to sa aj mne stava (ale nie žily ale cievky keď mi praskajú). Ale nejak zásadne to neriešim, okrem toho že som párkrát bola na sklerotizácii a asi si ma počká aj operácia žíl.
@romiada 😢mrzi ma to
@bubulacikkk to nič, ja to nepíšem na ľutovanie 😉😎....to "len" na opísanie toho, že tiež mam asi niečo podobné , ale zatiaľ to vnímam viac ako kozmetický problém
@bubulacikkk inak na posilnenie žíl sa má užívať rutín (nachádza sa aj v pohánke)
@bubulacikkk moja mama má tak popraskané celé nohy po kolená, hlavne dole, skončila s dierou v nohe, ktorú jej dávali dokopy, a teraz je už pár rokov po porážke, začalo to cisárskym,v lete jej nohy strašne puchnú. Liekov má ako lekárnička. Tým nechcem povedať, že sa ti môže stať to isté ale rieš to, pokiaľ to nieje jedna žilka.
jo jo baby, teraz vam vadi stipkanie a esteticky problem, ale uvedomte si, ze ked vam praskne cievka na nespravnom mieste, bude uz neskoro zacat nieco brat. Tak ako bolo spomenute, bud denne jest pohanku, alebo uzivat vyzivove doplnky. Na trhu ich je viac nez dost. Kvalitne aj menej kvalitne, za ktore len vyhodite €€€. Ja som sa nad tym tiez vzdy pousmievala, ze vyzivovy doplnok, kym som poctivo nevybrala celu kuru a vtedy som sama na sebe zhodnotila, ze som nasla vyzivovy doplnok, ktoreho ucinok vidim aj navonok.
@bubulacikkk no mozno by bola pre teba dobra Serrapeptaza, vit E, a jest pohanku (vecer namocis, rano oplachnes a mozes si dat s jablkom a orechami). Tiez jest viacej omega-3 kyselin.
Je toho vsak ovela viacej, ako sa daju cievy posilnit.
Beries este lieky na riedenie krvi?
@zuzkamargit a co si brala ty?
@katharines uz neberiem nic som zvedava co dr zajtra dakujem skusim tu pohanku
@katharines ja som brala fortiven a natierala slezovym kremom. Na trhu je toho vela, treba si najst komu co vyhovuje
@zuzkamargit slezovy krem je aj na zili? To som nevedela? My ho mame doma, ale nevedela som,ze pomaha aj na zili. Urcite skusim.
My v rodine tiež mame slabe cievy. Dr.to vola vrodená menejcennost ciev. Ako už dievčatá vyššie písali, tak treba na to ten spomínaný rutín, čiže v tabletkovej forme Ascorutin. Mne tiež teraz v lete aj z tepla praskla nová cievka na nohe, sestra a mama su na tom tak isto. My mame v rodine takéto slabé cievy.
@mom311 urcite, natieraj 2x denne. Pocitaj ale s tym, ze zvonku riesis len esteticku stranku 😉
@bubulacikkk ahoj, neviem ako si poriesila vyšetrenia,ja som si dala spraviť komplet hematologiu a genetiku(po potratoch) no a tiež som fraxiparinova a beriem Ascorutin už asi 5r, momentálne sa to zhoršilo tak mi predpísali Pambu. Absolvuj tu hematologiu môže to byť banalita,B12 apod

@bubulacikkk na posilnenie zil co beries?