Prasknutá platnička
Prosim vas ,je tu nieko,kto mal prasnutu platnicku vLS 4 S teda v dolnej casti chrbtice.a vysiel z toho bez operacie, inou liecbou, ako ozonom,lebo ten vraj ucinkuje len kratkodobe,Mna totiz tak zacala neskutocne az brutalne boliet noha, ze len co sa postavim,uz musim len sediet alebo lezat,Pravdepodobne na dlhsie trase, trebars obchod nakupy len na vozicku, Nemam ho zatial este,ale asi sa tomu nevyhnem.Proste ta bolest mi uz cuka na psychiku.
Môžem len súhlasiť s
@marfa333. Neurologicka ma objednala hneď na chururgiu, po výsledkoch z magnetickej. Druhý neurológ mi operácii neodporúčal vzhľadom na vek- 29 som mala. Poslal ma na rehabilitácie. Pomohli ale ozaj trošku len. V tom čase som mala 8 mes syna, ktorý chodil za 2 ruky a všetkých odmietal. Keď som s ním isla von, volila som trasu, aby tam boli lavičky. Niekto mi odporučil sm systém a jedno chalana čo sa tomu venuje. Chodil k nám raz do týždeň necelé 2 mesiace. Na úvodnom stretnutí ma vyšetril a musela som sa zohýbať pokiaľ som necítila bolesť. Po tých 2 mesiacoch ma opäť vyšetril a keď som sa isla zohnúť úplne bez problémov a necítila som bolesť. Naučil ma všetky cviky, ako správne sedieť, ležať, vstávať z postele, dvíhať ťažké veci. Cvičenie mi ku koncu zobrala 10-15 min. Krsna rovnaký problém, isla na operáciu. Po operácii jej vysunulo ďalšie platničky. Ma s tým stále problému. Odporúčam podľa recenzií nájsť ozaj dobrého fyzioterapeuta a budeš vidieť rozdiel. Ten môj vlastne prišiel k nám, pomasiroval, poznal techniky na uvoľnenie svalstvA na chrbtici. Smelo do toho
@vorkola preboha prečo vozíček?! Máš bolesti, aké vyšetrenia si absolvovala, rehabilitácia, cvičenie doma. SM systém je zázrak, mnohých zachráň pred operáciou. Ja som sa operovať dala a ľutujem, bolesti chrbta mám naďalej akurát noha mi prestala trpnuť. Začala som cvičiť, zo začiatku som si to nevedela predstaviť, veď sa ledva postavím o chodení ani nehovorím. Bolesti zo začiatku veľké, kým sa telo trošku rozhýbalo ale treba vydržať a ako baby píšu 15-20 min denne si čas najdeš a uvidíš tú úľavu.
Mňa v živote nikdy ani vozíček nenapadol ani mi to nikto nenavrhol, to ako si na to došla?
ahojko ja som vyskusala vsetko, cvicenia, ozon ... 4r. som sa trapila s bolestou az som tahala nohu za sebou. od bolesti som nic nevladala. platnička mi tlačila na miechu. operacia bola uzasna hoci som sa dlhdie regenerovala dnes po 3r. mi absolutne nic nie je. ak sa fhces trapit bolestani pokracuj. ak si chces ulavit isla by som na operáciu ak ti ju indikuju sm system je super ak ti platnicka netlaci na miechu
A vozicek naozaj nie. To potom by stebou už nepohol nikto a zostala by si navždy v bolestiach. Naozaj radšej prekonať komfortnú zónu a dokopať sa cvičiť. Pamätám si ako sa mne nechcelo do toho cvičenia, gumy mi prišli drahé, ale teraz neľutujem. Bála som sa ako to bude keď otehotniem, veľké brucho, ešte väčšia záťaž atď. Tak som sa prekonala a cvičila som. A môžem povedať, ze potom počas tehotenstva som nemala žiadne bolesti a to som nižšieho vzrastu a malý bol dosť ťažký a veľký takže som mala brucho ako balón. A teraz neľutujem. Stále mam pokoj. Ak ma to znovu chytí viem co mam robiť. Žiadne chodenie po lekároch len cvičiť.
@vorkola ja som mala veľké bolesti, nedokázala som napr vstať z postele, alebo obuť sa. Už som si aj vybavovala operaciu. Ale nakoniec to prešlo. Pomohol mi kvalitný matrac, rehabilitácie a infúzie, a hlavne cvičenie sm systém. Najprv treba začať cvičiť s profesionálom, nie sama doma, ak to nebudeš robiť správne môže ťa to začať bolieť ešte viac.

@vorkola ja mam prasknutu platničku pri krížoch a mala som ju aj vysunutú. Pomohli mi SM systém cviky s gumami. Gumu som si zakúpila sama cez internet, cviky ma naučili u nás v meste na ortopedickej klinike a potom som to zodpovedne cvičila doma asi cca pol roka. Platnička sa mi s cvikmi uložila naspäť medzi stavce a to, ze je prasknuta nijak nevnímam, pretože tieto cviky mi pomohli spevniť brušné a chrbtové svalstvo, tým pádom je všetko na svojom mieste a svaly sú opora. Jasne, niekedy to cítim, mávam bolesť krížov ale bolesť je podstatne menšia ako predtým. Tiež mi bolesť vyžarovala do nohy a to necítim už vôbec. Takže odporúčam cviky na SM systém. Mne to pomohlo. 🙂