Právo na informácie o operácii manžela - Ako postupovať?
maminky drahe.prosim ako to funguje,operuju mi prave muza,alebo uz je po.volala som na oddelenie a povedali,ze nemam vyvolavat,lebo muz sa ma ozve ked sa zobudi popoludni.vraj volali viaceri kvoli nemu,urcite svokra len.potom som povedala,nech mi da cislo kam mam volat,lebo ja musim vediet ci zije.prave prisiel lekar,tak mu sestra povedala,ze som neprijemna a chcem vediet ci moj manzel zije.dr povedal,ze teraz sa mu venuje prave primar,potom 2h bude na pozorovani,potom este taku hodinku ratajme navyse,o 3tej mozem volat.baby je to takto bezne?doma si sedite,cakate,kym sa muz preberie z rannej narkozy a ozve sa?ist tam nemozem, som s babom a nemam zabezpecene strazenie a je to v inom meste.prosim neutocte,iba dajte info,ved aj bez toho sa citim velmi zle.podotykam nebola som neprijemna ale tlacila som ma pilu no stale slusne.dakujem za komentare
@bessdonna Prečo by mali poskytovať informácie po telefóne? Pokiaľ viem, tak sa to nesmie, len osobne. To by som tam mohla zavolať aj ja a predstaviť sa ako jeho manželka...Keď sa preberie, tak ti hádam zavolá aj sám.
@mircalla pred rokmi keď neboli mobily, a pevné linky tiež ešte výnimočne, tak ako ľudia vydržali ? Akurát čakali na telegram maximálne.
Máš pravdu, vydržať do podvečera a pýtať sa izbového lekára je nadľudský výkon, to sa nedá vydržať a svokry idú cez mŕtvoly ...
Mmch.lekari operujú aj celý deň,nielen do cca do 14.00, medzi operácie majú chvíľu oddych, kedy sa chcú najesť,napiť, vycikať, tak už len na besné svokry majú chuť 🤦.
Mmch 2 - platí zákaz návštev, je mrte respiračných chorôb, rozšírený kovid, tak by sa svokra trepala zbytočne
Mmch.3 pacienti sa prebúdzajú aj po viac hodinách, 6,10,15, vedia telefonovať až o pár hodín, ale rodina musí bombardovať
Kamoške operovali pred 2 týždňami mamu, končili krátko po obede, ešte večer tvrdo spala po narkoze, určite nemohla volať ani v noci, ani sms poslať by nevládala, a okrem toho všetky osobné veci mala zamknuté v skrinke. Tak som sa nahubkom bola pozrieť ja, z diaľky cez sklené dvere, spala, bola ok. Na druhý deň sa ozvala, keď jej dali osobné veci.
@cacianka Ja si pamatam ako mi pred 15 rokmi operovali chrbticu a bola som dead este do dalsieho dna, nieto este telefonovat. Plus po silnejsej narkoze vyslovene sny akoby bol clovek na drogach. Mala som po zobudeni tak priserne bolesti a chcelo sa mi vracat z narkozy, nevedela som ani ruku vystriet. Vzdy sa ten operacny plan posuva - mali ma operovat rano a cakala som do 12.
Treba dopriat cas jednak pacientom a aj tym lekarom...Kto nezazil, nepochopi a este sa zduva
@bessdonna
Mame išli operovať srdce, veľmi náročný zákrok, na 4-6 hodín, sklz bol 2 dni !
Ráno ju dezinfikovali, dali obliecť sterilny mundur, čakala že cca o 8 ju vezú. O 11.jej prišli povedat že až poobede, poobede povedali že zajtra. A zajtra, po tých istých úkonoch s čistotou, jej povedali že opäť zajtra.... Holt doviezli havárie a vrtuľník srdce na transplantáciu inému pacientovi.
Ani mobily neboli, nedalo sa volať
@mircalla uff, bola som za mamou na jiske , na druhý deň. Grcala ako alik, z narkozy, aj otapena bola, rozplakala sa od smädu a celej bolesti, veď rozrezane rebrá, našťastie zase zaspala. Držala som sa, trochu ju osviežila, ukludnovala, A ja som sa vonku na lavičke tak rozplakala, že pol hodinu som nebola schopná sa pohnúť preč.
@mandarinka555 prajem ti aby si to zazila.aj ostatnym,co mi takto pisu
ak je pre vas normalne,ze vam operuju manzela a ozve sa vam sam a povie,ze sa ma dobre trebars vecer a vy to vydrzite a v klude si upratujete a varite,tak manzela isto milujete.a svokra mala strach o svoje dieta.poznate ten pocit?tak vam prajem aby ste zazili to co my vcera a potom mudrovali.prestante komentovat vy bezcitne zmyje
A ako to teda dopadlo? Či ešte sa neozval?
@bessdonna prosim nechaj ludi pracovat.....si precitlivela pri dietati....v prvom rade si zabezpec strazenie a ked chces v navstevnych hpdinach. Sestricky maju prace nad hlavu.....prepac....ale lekar ti este super vysvetlil....mohol ta odbit.....ze ide k inemu pacientovi.
@ibatanecnica presne tak.
@bessdonna mnohé sme zažili oveľa horšie situácie ver mi. Ale to čo stvára tvoja svokra to je riadne cez a ty tiež hysterčíš viac než treba. Nie si jediná, ktorá má muža v nemocnici a svokra nie je jediná, ktorá má ,,dieťa,, v nemocnici. Sú oveľa horšie stavy a situáície. Čo by ste robili potom? Nasťahovali sa rovno na to oddelenie?
A áno vydržíme to, a počkáme, tak ako kopa iných, Tvoj muž nebol jediný, ktorý bol operovaný a pochybujem, že by všetci takto vyvádzali. Sú tam aj iní pacienti a iné súrnejšie stavy, ktorým sa treba venovať a nie hysterickým ženským, ktoré nedokážu pochopiť, že treba počkať. Som rada, že to všetko dopadlo v poriadku ale treba sa aj na d sebou trošku zamyslieť, čo už je cez.
@ibatanecnica presne. A to nasťahovanie ?
Keď je v našom ústave hospitalizovani náš minoritny občan, je vo všetkých priľahlých chodbach minimálne 35- 40 jeho sukmenovcov. Aj vonku pod oknami fajči ako fabricky komín ďalšia skupinka z tejto tlupy.
@cacianka podobne aj u nás, ten bordel čo tam dokážu urobiť.
@bessdonna Vyprosim si tvoj ton a nechutne urazky typu bezcitne zmije. Mala som cca 10 operacii, moji rodicia zomreli obaja v priebehu 9 dni, mama sa trapila s leukemiou.
Tvoje reakcie svedcia o tvojej agresivnej povahe. NIKTO v pohode nevysava ako pises, kazdy ma strasne nervy. Akurat sa dokaze ako tak ovladat a respektovat pravidla. To, ze ty a svokra sa ovladat neviete je Vas problem. Ze volate, ked je este na operacnom stole je len dokaz Vasej bezohladnosti, nie starostlivosti.
@aurora33 volala som raz.2h po opke ako bolo dohodnute.potom som sem napisala,ci to tak funguje.kam som teda vyvolavala?????nevies do troch naratat a fakt som blba,ze ti tu este nieco vysvetlujem,lebo si evidentne velmi jednoducha,typicka ovca ako aj ostatne co ma tu osocuju.
dufam,ze vsetky co ste mi tu vynadali zazijete to co ja vcera.prajem vam aby ste tak trpeli ako ja vcera.neskutocne zlo je vo vas.dufam,ze dostanete spravodlivy trest od zivota.
@bessdonna prosím ťa nehroť to tak. Kľud, ženy zažívajú oveľa horšie situácie a pozor čo želáš druhému, lebo ľahko sa to môže otočiť opačne
@bessdonna priať inému niečo zlé svedčí len o tebe a tvojom charaktere. Najskôr tu svokru poohovaras a potom ju zrazu chápeš? Si hystericka a zbytočne ďalej temu rozpitvavas. A áno aj mne operovali najbližšieho človeka a to bola omnoho náročnejšia operácia ako zlcove kamene. Trvala 8 hodín. Ani mi nenapadlo otravovať sestričky a robiť scény.

Tento prístup nechápem a ani vaše skúsenosti. Keď som volala do nemocnice, ako dopadla operácia môjho priateľa, prvý krát, sestrička len vravela, že operácia ešte neskončila, nech zavolám o hodinu. Keď som zavolala o hodinu, vravela, že všetko dopadlo dobre a hneď ako sa preberie, odkáže, že mi má zavolať, lebo vraj prvé hodiny po narkóze môže byť ešte zmätený a dezorientovaný.. tak neviem, či som natrafila len na veľmi milú sestričku alebo čo.. a nechápem, prečo by nemohla aj sestrička povedať ako dopadla operácia a či je pacient už na izbe atď...