Právo na informácie o operácii manžela - Ako postupovať?
maminky drahe.prosim ako to funguje,operuju mi prave muza,alebo uz je po.volala som na oddelenie a povedali,ze nemam vyvolavat,lebo muz sa ma ozve ked sa zobudi popoludni.vraj volali viaceri kvoli nemu,urcite svokra len.potom som povedala,nech mi da cislo kam mam volat,lebo ja musim vediet ci zije.prave prisiel lekar,tak mu sestra povedala,ze som neprijemna a chcem vediet ci moj manzel zije.dr povedal,ze teraz sa mu venuje prave primar,potom 2h bude na pozorovani,potom este taku hodinku ratajme navyse,o 3tej mozem volat.baby je to takto bezne?doma si sedite,cakate,kym sa muz preberie z rannej narkozy a ozve sa?ist tam nemozem, som s babom a nemam zabezpecene strazenie a je to v inom meste.prosim neutocte,iba dajte info,ved aj bez toho sa citim velmi zle.podotykam nebola som neprijemna ale tlacila som ma pilu no stale slusne.dakujem za komentare
@bessdonna bábo, nebabo. Mne keby sestričky hento povedali. Sadám do auta a idem za ním. Zoberiem do auta babku, dedka alebo koho mám po ruke, nech povaruju kým budem v budove. Išla by som za ním. Kým by som sa nedozvedela jak na tom je, by som sa odtiaľ nepohla. Rešpektujem že setričky nie sú telefonistky, ale zasa rodina a zdravie je nadovšetko. Ja by som to vyriešila takto.
@bessdonna napisem ti to zo strany lekara, podavat informacie cez telefon, je zakazane. Modelova situacia: volala by nejaka ina zena pod tvojim menom, predstavila by sa ako manzelka a podali by jej informacie. Ty alebo tvoj manzel by ste nechceli, aby bola prave ta osoba informovana a stazovali by ste sa. Kto by mal z toho problem? No ten lekar predsa. Takze podla mna mozes byt rada, ze ta aspon takto informovali. Samozrejme, po ludskej stranke je fajn povedat, ze pacient prezil, bude v poriadku. Ale ziadne dalsie detaily.
@mimi3008 mne sa paci ten nápad s heslom. Alebo niečo čím toho príbuzného overíš. Lebo zas mnohí pacienti sú hospitalizovaní aj vo väčšej vzdialenosti od svojho domova. Ich rodina má tiež svoje povinnosti a záväzky, napr.deti starších rodičov, kt. žijú daleko od nich. Osameli rodicia s detmi, atď. A systém "informácie len osobne" dostáva príbuzných pacienta potom často do veľmi ťažkej pozície ako a kedy sa osobne dostaviť.
No ano, to mas pravdu

@bessdonna “dufam,ze vsetky co ste mi tu vynadali zazijete to co ja vcera.prajem vam aby ste tak trpeli ako ja vcera.neskutocne zlo je vo vas.dufam,ze dostanete spravodlivy trest od zivota.”
Tak nejak si na mk vsimam, ze ti, co si myslia, ze su dobraci a laskavi ludia, su v skutocnosti pod povrchom casto horsi (a krutejsi) ako ti, co nie su navonok prijemne hrejive slniecka.
Ja som mala dieta na operacii 2x. Ale teda takto som nevyvadzala a nestresovala. Nikomu by som tym nepomohla, keby som sa zameriavala na to, ze JA mam strach a nervy, ci je vsetko ok. Ved slo o moje dieta, nie o mna a moje pocity.