icon

Prečo často zabúdam?

29. apr 2025

Ahojte. Zdá sa mi že veľmi často zabúdam a trochu ma to znepokojuje. Najmä preto že som pomerne mladá (mám 27 rokov). Napríklad keď som na internete a napadne ma že si chcem niečo vyhľadať, no pokiaľ zapnem google (trvá to pár sekúnd), zabudem čo som si to chcela vyhľadať. Toto sa stáva každý deň, niekoľkokrát do dňa.
Alebo pred pár dňami som dala prevariť vodu, lebo som varila cestoviny. Dala som ju teda prevariť a pokiaľ som čakala, išla som robiť niečo iné až mama prišla po nejakom čase, že či niečo varím lebo mi vrie voda. Prišla som tam a vody tam skoro nebolo. Absolútne som zabudla že som niečo v kuchyni robila. Keby ma mama neupozornila tak si na to nespomeniem.
Alebo dnes mi trebalo napustiť vodu do fľaše, tak som zapla kohútik a išla som pre fľašku. Niečo iné upútalo moju pozornosť a zase som zabudla že mám zapnutú vodu. Znova sa ma niekto spýtal prečo je pustená voda. Keby sa nespýtali nespomenula by som si.

Neviem či je to normálne alebo nie. Nie vždy som takto zabúdala.

marsmykkok
29. apr 2025

Ja podobne, presne dnes som mala zapnutý FB a niečo som chcela pozrieť a do 2 sekúnd som zabudla čo, neviem čo otvorím okno alebo nie, raz som nevedela ktoré topánky som si obula minútu predtým a tak. Ja si myslím že je to aj tým internetom, sme prehltené informáciami, plus veľa myšlienok a tak všetko dokopy. Naozaj dnes mladší ľudia sú v tomto horšie na tom ako starčekovia so začínajúcou demenciou...

gribka1
29. apr 2025

Možno ste prehltené myšlienkami, informáciami, či starosťami. Niekedy je fajn venovať sa iba jednej veci.

majamat
29. apr 2025

presne ako baby pisu. mas toho v hlave prilis vela. viac ako je zdrave.
asi udel dnesnej doby.

terezkaarthuramax
29. apr 2025

Ten internet uplne tak aj ja. Pri vareni klop.klop našťastie este nezabudam ze varím.. ale dnes napriklad ja si doma davam taku celenku s usami do vlasov a vybehla som s tym do obchodu dat flase 😁🙈 velmi velmi zabudam tiez.

autor
29. apr 2025
@majamat

presne ako baby pisu. mas toho v hlave prilis vela. viac ako je zdrave.
asi udel dnesnej doby.

@majamat Hodila by sa mi mysľomisa.

terezkaarthuramax
29. apr 2025

Nastastie to co by narobilo skodu napríklad zapnuta voda to nie. Skor take ze zabudnem co som chcela urobit.

hankab
29. apr 2025

Mne sa to stava vtedy, ked nieco intenzivne riesim v mysli. Akoby hlava bola nastavena na hladanie nejakeho riesenia a nevie sa sustredit na ine. Vtedy si vyslovene musim v hlave opakovat ako blbecek: otvorila si okna, pamataj si to, o 10 minut ich musis zatvorit. Alebo: ides varit polievku, najskor potrebujes z mrazaku vybrat maso. Potom si ocisti zeleninu.
Inak by som bola schopna aj zabudnut ako sa volam, ale toto mi pomaha.

annamarin
1. máj 2025

Mozno to máš zo scrollovania na tiktoku a instagrame. Aspoň môj odhad.

autor
1. máj 2025
@annamarin

Mozno to máš zo scrollovania na tiktoku a instagrame. Aspoň môj odhad.

@annamarin TikTok ani IG nemám.

rodinka20
2. máj 2025

Aj ja presne to iste mám. 🤦