icon

Prečo lekári vykazujú úkony, ktoré nerobia?

10. nov 2025

Ahojte , bola som u gynekologičky a vidim teraz v aplikacii všzp vo “vyšetreniach” čo všetko “robila” , no je tam pár veci ktore nerobila… ako napr odobratie priprava a zaslanie sterového materiálu a podobne… čo to ma znamenat? Preco to ti lekari napisu a nespravia?

Strana
z2
anonym_778804
10. nov 2025

@anonym_autor To aj u nás neurológ. A nakoniec som si všimla ,že na každom papieri rovnako napísané. Az môj obvodný lekár mi povedal, že to isté má každý a vedia to aj na komisii.

anonym_a8c541
10. nov 2025

@anonym_autor to absolútne neriešte.... Neurobíte s tým aj tak nič

a0
10. nov 2025

@anonym_autor nebrala ti ster z krčku, pripadne z pošvy alebo krv? V taktom prípade je to úplne normálne pomenovaný úkon

petamich
10. nov 2025

No odobratie steru a vzorky z krcka je standardny ukon, ktory moj lekar robi pri kazdej preventivke. Tvoj/a nie?

Ak nie, tak mozes jednak reklamovat ukon v poistovni a hlavne zmenit lekara.

gabika252
11. nov 2025

@anonym_autor bola si na preventívke?

dadis
11. nov 2025

@anonym_autor Mne berie ster z krcka na kazdej preventivnej

luccija
11. nov 2025

@anonym_autor lebo peniaze všetko je o peniazoch a ešte ti povie, že keď to nebude vykazovať, tak bude musieť zvýšiť ročný poplatok to sa stalo kamarátke, keď našla zvláštne ukony ...veď, ak to budeš reklamovať a nerobila to, tak zistia či v labaku a karte sú výsledky.Aj ja sa niekedy nestačím čudovať a hlavne, keď som otcovi zriadila appku asi málokto čaká, že 72 r človek si to bude pozerať.Ale toto cyto a vytery sa dajú ľahko overit

autor
11. nov 2025
@a0

@anonym_autor nebrala ti ster z krčku, pripadne z pošvy alebo krv? V taktom prípade je to úplne normálne pomenovaný úkon

@gabika252
@petamich
@a0 preventivka to bola a nie nebrala ster, pozrela kamerou vnútri a potom obhmatala prsia to bolo všetko

autor
11. nov 2025

a to robieva vždy keď tam idem

autor
11. nov 2025

žiadne výtery ani nič ine nerobi

dadis
11. nov 2025
@luccija

@anonym_autor lebo peniaze všetko je o peniazoch a ešte ti povie, že keď to nebude vykazovať, tak bude musieť zvýšiť ročný poplatok to sa stalo kamarátke, keď našla zvláštne ukony ...veď, ak to budeš reklamovať a nerobila to, tak zistia či v labaku a karte sú výsledky.Aj ja sa niekedy nestačím čudovať a hlavne, keď som otcovi zriadila appku asi málokto čaká, že 72 r človek si to bude pozerať.Ale toto cyto a vytery sa dajú ľahko overit

@luccija Teraz som pozerala do appky. Vo februari som bola u ortopeda, vypytal si 30 eur. Trochu som bola nahnevana, ale tak vysetril ma, predpisal liecbu. Ale teda taky hnev co mne, ze co ai ti lekari pytaju od pacientov, ked to je zmluvny lekar. A teraz pozeram, ze kolko mu za to poistovna zaplatila. Rovnych 11 eur. Ako vazne si takto predstavujeme, ze lekari takto budu fungovat? Rovno mam chut reklamovat ten ukon a napisat im, ci im drbe za toto zaplatit len 11 eur. Ides dat ostrihat syna do kadernictva a zaplatis 2,5x viac..

maialeo
11. nov 2025

Bezne si uctuju hore dole hocico 🙂 Potom nase zdravotnictvo tak vyzera... lebo ho sami vyjkradaju.

dadis
11. nov 2025
@maialeo

Bezne si uctuju hore dole hocico 🙂 Potom nase zdravotnictvo tak vyzera... lebo ho sami vyjkradaju.

@maialeo Ja tam nemam take ukony. Teraz som si to kontrolovala. V appke mozes ukon reklamovat.

anonym_d6c740
11. nov 2025

Bohužiaľ je to taká smutná prax (ale zase aby som nehádzala všetkých do jedného vreca) a pacienti sú rukojemníci. Nám tiež detská neurologička vykazovala úkony a to sme tam ani napríklad neboli. Vykázala si vyšetrenie v auguste a so synom som tam nebola. Ale povedzme si pravdu, dobre budem sa sťažovať a kam pôjdem potom keď nikam v okolí už neberú.... Pacient je doslova rukojemník. Takto si vykazovala úkony aj psychiatrička , že psychoterapia... no ha ha žiadnu nerobila.... takto si účtujú cez poisťovňu a platíme aj na ambulancii... Platila som napríklad "poplatok" 10€ u detskej gastro a keď som sa pýtala že za čo je ten poplatok , tak že sono.... tak ok čo už má človek robiť, ale vopred nepovedala že sa platí a nedala ani doklad... Ale tak iný lekári napríklad detská doktorka, zubár si naozaj vykazujú tak ako je úkon urobený.

anonym_2c061f
11. nov 2025

Skôr ako vykázaný úkon do poisťovne by som riešila to, že ti nerobila doktorka cytologiu. Ak je toto pravda, tak to je pruser ako mraky a nie nejaký výkaz. Aj tak s tým nič neurobíš, doktori majú limit na to koľko akých úkonov môžu vykázať za mesiac, viac in aj tak nik nepreplatí. Takže rieš podstatné veci. Cytológia jebzakladne vysetrenie, ktoré je dôležitou prevenciou vážnych aj zhubných ochorení. Buď nerozumieš tomu, čo reálne lekár robí alebo je to flákač. Toto si zisti a rieš.

anonym_dd1ea7
11. nov 2025
@dadis

@luccija Teraz som pozerala do appky. Vo februari som bola u ortopeda, vypytal si 30 eur. Trochu som bola nahnevana, ale tak vysetril ma, predpisal liecbu. Ale teda taky hnev co mne, ze co ai ti lekari pytaju od pacientov, ked to je zmluvny lekar. A teraz pozeram, ze kolko mu za to poistovna zaplatila. Rovnych 11 eur. Ako vazne si takto predstavujeme, ze lekari takto budu fungovat? Rovno mam chut reklamovat ten ukon a napisat im, ci im drbe za toto zaplatit len 11 eur. Ides dat ostrihat syna do kadernictva a zaplatis 2,5x viac..

@dadis takže dostal 41 € to je viac ako u kaderníka 🙂

anonym_e9487e
11. nov 2025
@dadis

@dadis 😲 Preboha za strihanie (11x2,5)=27,5€ a to synovi aj umývala hlavu aj ondulovala keď také drahé detské kaderníctvo? U nás cena za strihanie malých detí 6€ a väčších detí a mužov 8€.

anonym_b2f131
11. nov 2025

Bežná prax vo všetkých odvetviach, nie len u lekárov. Zateplovali nám bytovku a vo faktúre bolo čistenie omietky vysokotlakou parou - nič také nerobili a položka 4 ciferné číslo. V servise položka naliatie kvapaliny do nádržky ostrekovača, ktorá bola pred pristavením auta do servisu plná až po hrdlo 2 ciferné číslo...

luccija
11. nov 2025
@dadis

@dadis ja to nekomentujem kde chodíme, tam platíme už to beriem ako normu.Muz má ísť na sono brucha na bežnom.zdr.stredisku 30 eur to ma celkom prekvapilo to, že u alergologa platil 40 no dobre jedorazovy poplatok, ale za neviem prečo má platiť.A ja už ani nemám silu sa pýtať, zisťovať každý poplatok si obhájia.Ja mám predpísané masáže kvôli opuchu nôh bola som v Ružinove na fyzio vezmu má hneď a poplatok 30 eur, keď som sa pytals prečo... tak manipulačný a ešte ma sestrička usmernila, že také masáže inde stoja 45 eur jedna a ja zaplatím iba 30 a masáže mám zadarmo.My sme si tento mesiac vybavovali zameškané zatiaľ sme 150 nechali za poplatky.2x alergo, sono, rehabilitačné a to musím ísť k zubárovi a bude aj horšie môj sused je lekár a to, čo mi minulý rok hovoril, že čo bude do 5 r už to pomaly k tomu smeruje.Som čítala na postoji rozhovor s riaditeľom milosrdých nemocnice, lebo začali vyberať poplatok 30 eur ročne, lebo poisťovne zle a neskoro platia a už rokujú, že by ich zobral Agel a to potom uvidíme tie poplatky.Tam, keď idem každé vyšetrenie 45, ale termín do týždňa k neurológovi
aj nemocnica na Mickiewiczovej už ledva funguje len vyrába stratu plán je, že Agel tam spraví domov dôchodcov rehabilitácie atď také centrum aspoň, že to je historická budova a robia im s tým obštrukcie a nebude to také ľahké.
Všetko zaujimave bude Agel a Penta a bude platiť ako murovati🙂

anonym_4fc46e
11. nov 2025
@anonym_a8c541

@anonym_autor to absolútne neriešte.... Neurobíte s tým aj tak nič

@anonym_a8c541 to je teda postoj. Keby to riešili viacerí, zrejme by sa s rým niečo robilo. Sú to peniaze všetkých.

angelheart
11. nov 2025
@anonym_e9487e

@dadis 😲 Preboha za strihanie (11x2,5)=27,5€ a to synovi aj umývala hlavu aj ondulovala keď také drahé detské kaderníctvo? U nás cena za strihanie malých detí 6€ a väčších detí a mužov 8€.

@anonym_e9487e v BA, strihanie 6-ročnej, v realite podstrihla cca. 5 cm a 20 eur ako nič. Nie, nemá vlasy po pás.. kúsok dlhšie ako po plecia.

anonym_b2f131
11. nov 2025

Lebo taká je mentalita národa, neurobíme s tým nič. Napríklad vláda znížila DPH na jedlo v reštauráciách na 5% a výsledok? Jedlo v reštauráciách zdraželo medziročne o 9,4%. Prečo? Lebo si navýšili maržu. Kto má veľa, chce mať ešte viac. Na takomto jazdí majiteľ jednej známej reštaurácie autoline.sk/-/predaj/automobily/Lamborghini/Huracan-LP610-4--25102413492885718500

dadis
11. nov 2025
@anonym_e9487e

@anonym_e9487e Ja mam 18r syna a plati 25 eur za pansky strih.

dadis
11. nov 2025
@luccija

@dadis ja to nekomentujem kde chodíme, tam platíme už to beriem ako normu.Muz má ísť na sono brucha na bežnom.zdr.stredisku 30 eur to ma celkom prekvapilo to, že u alergologa platil 40 no dobre jedorazovy poplatok, ale za neviem prečo má platiť.A ja už ani nemám silu sa pýtať, zisťovať každý poplatok si obhájia.Ja mám predpísané masáže kvôli opuchu nôh bola som v Ružinove na fyzio vezmu má hneď a poplatok 30 eur, keď som sa pytals prečo... tak manipulačný a ešte ma sestrička usmernila, že také masáže inde stoja 45 eur jedna a ja zaplatím iba 30 a masáže mám zadarmo.My sme si tento mesiac vybavovali zameškané zatiaľ sme 150 nechali za poplatky.2x alergo, sono, rehabilitačné a to musím ísť k zubárovi a bude aj horšie môj sused je lekár a to, čo mi minulý rok hovoril, že čo bude do 5 r už to pomaly k tomu smeruje.Som čítala na postoji rozhovor s riaditeľom milosrdých nemocnice, lebo začali vyberať poplatok 30 eur ročne, lebo poisťovne zle a neskoro platia a už rokujú, že by ich zobral Agel a to potom uvidíme tie poplatky.Tam, keď idem každé vyšetrenie 45, ale termín do týždňa k neurológovi
aj nemocnica na Mickiewiczovej už ledva funguje len vyrába stratu plán je, že Agel tam spraví domov dôchodcov rehabilitácie atď také centrum aspoň, že to je historická budova a robia im s tým obštrukcie a nebude to také ľahké.
Všetko zaujimave bude Agel a Penta a bude platiť ako murovati🙂

@luccija Suhlas...uplny bordel, do zdravotnictva tecie stale viac penazi a stracaju sa na cyperskych uctoch

anonym_1d4f5b
11. nov 2025

@anonym_autor Reklamuj v poistovni.
@dadis. Mne bolo povedane, ze poistovna zaplati tolko, kolko jej za ten konkretny ukon urcuje zakon.

anonym_187caa
11. nov 2025

Prekvapenie bolo, ked som si našla úkon v appke od lekára, pri ktorom som nikdy nebola ,podla appky som tam bola dokonca po dva dni , dala som reklamovať.

dadis
11. nov 2025
@anonym_dd1ea7

@anonym_dd1ea7 41 eur pokladam za minimalnu cenu za tuto konketnu navstevu. Ocakavala by som, ze to je suma, ktoru posle poistovna lekarovi priamo, vzhladom na to, kolko penazi len ja a moj zamestnavatel za mna odvadza kazdomesacne do tejto zdravotnej poistovne. Ze to bola bezna ambulancia a ak si budem chciet priplatit, tak si mozem za nadstandrdnu polikliniku priplatit. Ale toto bola bezna ambulancia v zdravotnom stredisku . Asi nie si velmi studovana, ked zavidis lekarovi, co 6 rokov studuje narocne studium, ktore vsak sni odovzdanim diplomu nekonci, asi si uz pocula o atestacii lekara, ze?.. na kadernicku kolko musis studovat? Staci ti kurz. V odbornej ambulancii by som ocakavala vyssie ohodnotenie ich prace.

dadis
11. nov 2025
@anonym_1d4f5b

@anonym_autor Reklamuj v poistovni.
@dadis. Mne bolo povedane, ze poistovna zaplati tolko, kolko jej za ten konkretny ukon urcuje zakon.

@anonym_1d4f5b Ved ano, samozrejme ze nepreplacaju len tak z brucha. Na druhu stranu mozem mat nazor, ze ta suma je nizka. A myslia si to evidentne aj lekari, ked nikde sa uz bez "administrativneho" poplatku pomaly nedostatnes.

dadis
11. nov 2025
@anonym_dd1ea7

@anonym_dd1ea7 Vyratala som si, kolko na zdravotnych odvodoch som odviedla v tomo roku (4%z hrubeho platu ja a 10% firma)...spolu kazdy mesiac vyse 470 eur. Buduci rok to bude vyse 540 eur. Tak ocakavam, ze zaplatia z toho toho lekara, ak mam zdravotny problem. A nie, ze mu poslu 11 eur.

zuzanka.zuzu
11. nov 2025

absolútne mi nevadí koľko úkonov si na mňa napíše lekár ak som s ním spokojná. pretože ak ten lekár zajtra nepríde do práce, tak mne bude chýbať 🙏 vadí mi že nejaký úradník v poisťovni si kúpi stôl (len stôl!! tam bolo aj ďalšie zariadenie) do kancelárie za 10 000e 🙈 vadí mi že sa stále na ministerstve nakupujú autá za státisíce 🙈 vadí mi že oprava nemocnice sa len vyfakturuje ale reálne neurobí!!! (to už je aká drzosť 🙈) vadí mi že haščák z mojich odvodov do zdravotnej poisťovne vytiahne tieto peniaze ako ZISK (ty kkt 😡 toto by malo byť trestné) a potom ich minie na jachtách s kur*ami 🙈 toto mi vadí... a nie či si lekár vykázal o 11 eur viac 🤷 ten lekár zajtra o 6 vstáva do práce, platí hypotéku, leasing, a kedysi 6 rokov študoval ťažkú školu, kým ti čo ho kritizujú majú opajcnuté diplomovky a polku svojho štúdia prechlastali 🖕

Strana
z2