icon

Prečo ma bolí ucho a mám červené hrdlo?

zuzka0601
29. jún 2025

Ahojte 🙂
Prosil vás nie je tu niekto, kto sa tomu rozumie alebo mi vie poradit, dať názor?
Už od februára riešim červené hrdlo a takéto uzliny. Netuším či mám obe zväčšené alebo len jednu no na tej strane kde mám tie biele čapy ma boli ucho. Vlastne neboli len v ňom stále cítim pulzovanie ako keby som počula srdce. Niekedy až tak že sa neviem na nič iné sústrediť. Stipe ma aj jazyk.
Orl lekári? No dve doktorky v jednej ambulancii najprv názor mandle von potom že to nepomôže zevraj mám tichy reflux. Test na reflux negatívny. Krv v poriadku, infekcia negatívna.
Ja sa tak bojím, že to bude rakovina, že sa na nič neviem sústrediť.
Riešim to v podstate 5 mesiacov a žiadne zlepšenie len zhoršenie stavu. hrdlo ma neboli len niekedy ako keby škriabe. Ale vždy keď prehltnem pukne mi v uchu.
Prosím poraďte mi čo to môže byt či je na mieste sa obávať rakoviny. Ešte dodám doktorka mi pozerala kamerou do hrdla a že tam nič také nevidí.

Prečo ma bolí ucho a mám červené hrdlo?
palya97
29. jún 2025

Vyzerá to ako mandľový kameň. Aj to môže robiť tieto problémy

zuzka0601
autor
29. jún 2025
@palya97

Vyzerá to ako mandľový kameň. Aj to môže robiť tieto problémy

@palya97 prosím tá vyznáš sa v týchto veciach? Chcela by som viac poradit ohľadom tohto 🙂

palya97
29. jún 2025
@zuzka0601

@palya97 prosím tá vyznáš sa v týchto veciach? Chcela by som viac poradit ohľadom tohto 🙂

@zuzka0601 nie som lekar, tak si netrúfam dávať odborné rady, môžem napísať len podľa vlastnej skúsenosti 🙂

palya97
29. jún 2025

Ja som mala veľké problémy s mandľami a celkovo hrdlom, prehltanim a mne pomohlo až vybratie mandlí

zuzka0601
autor
29. jún 2025
@palya97

Ja som mala veľké problémy s mandľami a celkovo hrdlom, prehltanim a mne pomohlo až vybratie mandlí

@palya97 prosím tá aké si mala príznaky? Mala si to jednostranne? Bojím sa najviac toho že všade citam že ak je zväčšená jedna mandla a ucho pulzuje len na jednej strane je načase sa obávať rakoviny :(

zuzka0601
autor
29. jún 2025
@palya97

@zuzka0601 nie som lekar, tak si netrúfam dávať odborné rady, môžem napísať len podľa vlastnej skúsenosti 🙂

@palya97 aj vlastná skúsenosť je cenná rada 🙂

palya97
29. jún 2025
@zuzka0601

@palya97 prosím tá aké si mala príznaky? Mala si to jednostranne? Bojím sa najviac toho že všade citam že ak je zväčšená jedna mandla a ucho pulzuje len na jednej strane je načase sa obávať rakoviny :(

@zuzka0601 ja som mala problém s oboma, na výške som prekonala mononukleózu a odvtedy som ich mala riadne veľké, ale pred 3 rokmi som si už nevedela dat rady, mandle boli veľké ze sa skoro dotýkali, každý mesiac som brala ATB a mala som nonstop pocit, ze mi niečo zavadzia v hrdle a potom už aj celkovo problémy s prehltanim, ale tam už dopomohla aj psychika 😃 na krčnom sa ma doktor opýtal na druhej kontrole, ci chcem dat von mandle keďže sa to nelepší, ja som súhlasila a tak ma objednali. Proces hojenia bol príšerný, ale potom už super, veľmi mi to pomohlo . To je ale moja skúsenosť 🙂

zuzka0601
autor
29. jún 2025
@palya97

@zuzka0601 ja som mala problém s oboma, na výške som prekonala mononukleózu a odvtedy som ich mala riadne veľké, ale pred 3 rokmi som si už nevedela dat rady, mandle boli veľké ze sa skoro dotýkali, každý mesiac som brala ATB a mala som nonstop pocit, ze mi niečo zavadzia v hrdle a potom už aj celkovo problémy s prehltanim, ale tam už dopomohla aj psychika 😃 na krčnom sa ma doktor opýtal na druhej kontrole, ci chcem dat von mandle keďže sa to nelepší, ja som súhlasila a tak ma objednali. Proces hojenia bol príšerný, ale potom už super, veľmi mi to pomohlo . To je ale moja skúsenosť 🙂

@palya97 dakujem veľmi pekne 🙂

palya97
29. jún 2025
@zuzka0601

@palya97 dakujem veľmi pekne 🙂

@zuzka0601 držím palce, nech to čím skôr vyriešiš 🙂

zuzka0601
autor
29. jún 2025
@palya97

@zuzka0601 držím palce, nech to čím skôr vyriešiš 🙂

@palya97 ďakujem 🙂