icon

Prečo ma stále napína, keď nie som tehotná?

lhea
7. okt 2025

Ahoj, od nedele rana ma začalo napínať, a trvá to do dnes a je to hrozne, nemôžem samozrejme ani jesť.. začala som byť nejaka najviac citlivá hlavne na pachy, dnes rano som si umyla zuby a už šlo dávenie..potom na mňa ktosi dýchol a už ma napinalo, potom som šla do kuchyne kde sa varilo a bola para..a už ma napínalo ... cele to začalo akoby v piatok - sa mi akoby mierne "zavlnilo pozadie" trvalo to asi 3 sekundy. Potom som šla na obed a už mi nechutilo, lebo som sa toho hýbania pozadia strašne preľakla, teda, som si myslela, že z otho mi nechutí jesť. V sobotu mi tiež nechutilo a od nedele rána ma už napína..včera mi bolo trošku lepšie, len rano ma naplo a dnes sa to cele zhoršilo ... Doplnim, možno užitočná info, neviem...2 mesiace beriem citalec ale len 5mg denne (polovicu tablety, tak mi to vyhovovalo), mala som také stresové obdobie, pozorovala som sa atď a na toto mi to pomohlo a ten problem pominul, tak som tak či tak zvažovala vysadit citalec, na začiatku jeho užívania som mala dosť nechutenstvo, to pominulo cca do 2 tyždnov a potom som vždy len zobrala na noc po jedle polovičku a nič neriešila. Ale mam pocit, že odkedy ho beriem, hlavne v septembri mi častejšie začali takého akoby "zavlnenia pozadia", v priebehu 3 týždnov sa mi to stalo 3x. Zvazovala som, či to nespôsobil citalec? Do toho som dostala pred 2 týždnami migrenu s aurou, moja 5 za 10 rokov, trvala asi 4 hodiny, lebo ked som sa vyzvracala, prešlo to...a už vtedy som sa začala citit tak inak a dolakalo ma to, aby sa mi to zas nezopakovalo. Bola som na sono a rtg brucha, to je ok, brucho ma nebolí, nejdu mi odtial divné zvuky, krv na pankreas, pečen, žlčnik ok, CRP ani nie 1. Hlava ma pri tom nebolí, ani mi nie je nevolno, našťastie. Citim sa, ako by som bola po party a každá chujovina vo mne vyvolala dozvuky po prebdenej noci. Už som zufala a bojím sa, že mi to nikdy neprejde :( Na aké vyšetrenia ešte ísť? Doktor mi dal na to COSTI - od nevolnosti, ale celkom svinstvo, že to môže byť zle na srdce, ale už mi bolo tak na figu, že som si to dala, citalec idem vysadiť, ale začinam byť zufala :( Do roboty mi treba - aj chcem už ísť...a takto čo :((((( Mal niekto niečo podobné? Prešlo vam to? :( BTW. v stredu ma začala akosi bolieť prava mandla a štvrtok a piatok som vypluvala žlty husty hlien s primesou krve - čiže nejaky zapal mandle a v stredu a štvrtok ma bolel krk aj pri otačani hlavy po bokoch, som najskôr myslela, že viroza a pri tom mi aj mohlo byť zle...ale hrdlo už prešlo a mne je takto :(

anonym_7327f8
7. okt 2025

psychiater ? kto ti predpisuje citalec? najskor nizka davka na tvoj stav

andrea2323
7. okt 2025

Nemáš panické záchvaty alebo úzkosti? Mňa napínalo zo stresu keď som sa pozorovala.. keď spomínaš aj ten citalec. a mi to príde, že ti prišlo zle, zlakla si sa a teraz to sleduješ atď.. lebo brušná viróza aj by si podla mna vracala, prípadne hnačka, teplota

anonym_d3554e
7. okt 2025

nic proti, ale tolko vysetreni mi neurobili ani pri akutnej bolesti.

anonym_dabf1e
7. okt 2025

Totálny hypochonder. Chod k psychiatrovi nech ti zvýši dávku

anonym_abe031
7. okt 2025
@anonym_dabf1e

Totálny hypochonder. Chod k psychiatrovi nech ti zvýši dávku

@anonym_dabf1e 🤗