Prečo ma trápi opakovaná nádcha každý mesiac?
Ahojte, mate niekto skusenosť, ja už od novembra mám pravidelne kazdy mesiac nádchu, v decembri som brala atb, aj vo februari som brala, teraz znova začali hlieny postekaju mi do hrdla a začne škrabanie v hrdle, toto mam každy boži mesiac od novembra minuleho roka. Uz ked rano citim ze zacinam mat sucho v hrdle tak uz viem čo nasleduje. Večerami nic len cmulam pastilky nech ma nedusi od toho rozškrabaneho hrdla.. v januari bol robeny vyter, a krv, vysiel zlaty stafylokok v nose a v novembri prekonané chlamydie pľuc. Brala som bronchovaxom 1 mesiac.. no ja neviem čo je v tom vzduchu už ale neviem čo uz mam robiť.. samozrejme mam 2 deti, starši zo školky tiez pravidelne nosi niečo a od neho to zrejme chytám. Čo robit? Zajtra planujem isť na ORL
@ja_bb a aká alergia ti vyšla ?
To bude podla mna tymi chlamydiami. Pokial viem, tak sa riesia atb a neviem ci nejakymi kombinaciami atb a dlhodovo. Bronchovaxom je na imunitu.
@leeenka26 doktorka mi povedala ze kedze su prekonane tak sa to uz nedoliečuje atb, vo februari som brala atb znova len na to ze nadcha a hrdlo a žeby som znova nechytila ten kašel čo som mala v novembri(to som nevedela vtedy ze boli chlamydie ) a mala som až zablokovane rebro z kašla, cize preto atb.. a marec som to len riešila sprejom a pastilkami a čajom.. a dnes to začalo znova , akokeby zadná nadcha , nemusim si davať sprej ale citim zatekanie hlienov a to poškrabanie krku
Áno,presne,zatekanie hlavne dozadu. Ale ja som mala napr.jeden rok aj opuchnute oci pri orgovane, toho roku hrozny kašeľ pri brezach.neviem na aké druhy, keď som zmenila doktorku,dala mi na skusku lieky na alergiu a to skrabanie ustupilo. Mavam problemy od marca do jesene- sept./oktober, tak mi je jedno na co. Mam lieky a sprej Allergodil,ten vyborne pomahal,keď mi tieklo z nosa ako z kohutika.
@ja_bb ja som nikdy nemala problemy s nejakym peľom, stromami orgovanmi a take veci , vobec pravaze pride jar leto a chora som nebyvala.. ono to zacalo praveze tuto zimu
Jasne,mne to začalo po pôrode 2 roky. Mam napr.aj hneď plný nos,alebo sucho v krku, u syna v izbe,tiež až tento rok. Nikdy som neverila,že alergia príde sama a že môže byť každý rok ina :D toz u mna áno.nevravim,že isto je to aj tento pripad, len som napísala moju skúsenosť.
@ja_bb tak bola som aj u vseobecnej dnes, dala mi znova bronchovaxom, zobrali vytery, dala mi antihistaminika a este sprej taky co zabranuje stekaniu hlienov, a objednana som na krčne. Ale zaujimave ze zo vcera do dnes som bola chora nadcha a skrabanie v krku, rano som vykaslala v hrdle ziletky a do obeda mi nič nebolo. NECHAPEM
Opuch nosnej sliznice...alebo už to maš chronické

Pokial viem,bronchovaxom je na imunitu ,aspoň syn tak mal,ale kura 2x rocne 3mesiace. Inac ja som mala skrabanie hrdla,hlieny a vyšla z toho alergia.