Prečo mám závraty pri zaspávaní?
Dobrý deň. Poslednú dobu pociťujem, že nemôžem zaspať pretože vždy keď sa dostanem do stavu polospánku preberiem sa na závrat. Od tehotenstva nemôžem ležať na chrbte lebo začnem cítiť slabosť a akoby sa mi horšie dýcha a dostanem mierny závrat. Vtedy si ľahnem na bok na chvíľu to prejde a keď už idem zaspať tak sa strhnem na ďalší závrat a niekedy aj lapem po dychu.. Je to veľmi nepríjemné kvôli tomu sa ani neteším ako večer zaľahnem spať. Neviete čím to môže byť spôsobené? Chrbtica? EKG, aj MR hlavy mi robili a bolo všetko ok. Cez deň nič... akonáhle lahnem spať príde mi zle. Liečim sa na tetaniu a úzkosti. Ale momentálne sa mam dobre, tak neviem ci to môže byť spôsobené tým alebo nie. Ak mate niekto podobnú skúsenosť a podelite sa o to čo Vám pomohlo budem vďačná. Pekný deň. 🌼
@melany_y velmi nepríjemné to je.. 1tbl guajacuranu? Ako dlho pred spaním?
To je , niekedy si myslím že má chytá infarkt mne sa pri rozbusi aj srdce ťažko sa mi dýcha. Vieš čo neviem či dobre poradím,ja si ho dávam tak hodinku pred spaním. A dávam si aj ráno. Akurát ešte musím riešiť fyzio nejaké cviky
Chod k fyzioterapeutovi, presne popis svoj stav. Stačí cviknuty nerv a "vypne ta".
Ja mam soeci polohu v sede, kedy by som tiež vedela zamyslieť ake vacsinou v tej polohe ma chiti brutálna únava. Mam to roky ake da sa s tým žiť.
Ja beriem teraz progesteron vaginálne už 2x v tehotenstve ( na začiatku 1,5 m a teraz kvôli krčku) a mávam v noci závrate. Budím sa na to ze sa mi točí hlava. Neberieš aj ty náhodou?
@svetlonos asi budem musieť niekoho vyhľadať lebo mi to celkom lezie na nervy. Citim sa ako opitá keď lahnem do postele..
@adeladulova brala sv tehotenstve ale už cca 8 mesiacov nie. 🙃
Ešte mi napadlo, mávam nízky tlak, hraničné krvné hodnoty na železo a kys listovú, malo červených krviniek.. dala si si robiť krvný obraz?
@adeladulova áno. Všetko je ok akurát ze mam mierne zvýšený cholesterol a hraničné hodnoty železa. Mne skôr príde zvláštne to ze len pred spaním. Keď ležím počas dňa na boku netoci sa mi, akonáhle idem spať tak vtedy. Ale začala som si dávať guajacuran ako písala pani vyššie a je to lepšie. Asi ozaj zacviknuty nejaký nerv.

Určite tetania plus chrbtica keď máš zalahnutu alebo niečo pricviknute,mám to isté čo opisujes presne viem ako sa citis , robili ct hlavy tiež ok. Mne to ide všetko z krku jak mám stuhnutú ,dávam si večer pred spaním guajacuran