icon

Prečo sa mi nadmerne tvoria sliny?

macik991
11. feb 2025

Čaute posledný týždeň najme posledné tri dni sa mi nadmerne tvoria sliny ktoré musím polikat ako blázon. Poslednú noc som preto od polovice noci ani nemohol poriadne spať. Nikdy som nemal také problémy ani ma nič nebolí na žalúdku a podobne len som posledne dva týždne kus taky chyteny na hrdle možno ale bežná vec. Stretol sa už niekto s tým ze čo to môže byť?

reela
11. feb 2025

@macik991 to chytene hrdlo to pravdepodobne sposobuje. Inak fajcis? Beries nejake lieky/drogy?

pribinak
11. feb 2025

@macik991 keď chceš už písať po český, tak aspoň píš gramaticky správne
Polykat ….y
Slovenský ekvivalent je prehltat

K tvojmu problému, ak to neprejde tak smer lekár

macik991
autor
11. feb 2025

@reela ale takto s hrdlom som to mal hocikedy ale nikdy nie s tými slinami nie nefajcil som nikdy v živote a drogy už vôbec nie naopak mam posledný mesiac dosť diétu žiadna káva alkohol poldeci možno za týždeň a sladké som skoro tiež úplne vypustil kvôli problémom s mocenim pálením

macik991
autor
11. feb 2025

@pribinak prepáč niesom na hodine gramatiky ak nevieš pomôcť načo stracas so mnou čas? Lekára plánujem za dva dni len som chcel poradiť či niekto niečo podobné nezažil

reela
11. feb 2025

@macik991 a nejake lieky beries? Ako otazka je, ci teraz navsteva lekara ti v niecom pomoze, lebo to slinenie moze sposobovat aj choroba pecene ci pankreasu, no ta infekcia hrdla, co teraz mas, tak ti moze skreslit vysledky z krvy (pecenove a pankreaticke enzymy mozu byt zvysene), tak ze aby si zbytocne potom nebehal po lekaroch. Ze ci nie lepsie pockat kym sa preliecis, ak citis, ze to hrdlo nie je nic vazne, a az ked po prelieceni hrdla to slinenie neustupi, tak vtedy to riesit. Lebo vies, mohol si x-krat predtym dostat v minulosti bolesti hrdla, ale az teraz si chytil taku odrodu viru, ze ti to sposobilo to slinenie.

macik991
autor
11. feb 2025

Neberiem asi dva týždne predtým som bral dlhšie na mocove cesty hypersktivny mechúr ale robili mi ťažko na trávenie skôr vyprázdňovanie s ktorým mám roky problémy občas dobre občas zle to je... Tiež cítim kúsok taky tlak v hrdle akoby kus zvieranie a ťažšie na žalúdok ci to nemôže byť aj žlčníkom napr

reela
11. feb 2025

@macik991 ked si teraz spomenul ten zaludok, nemas palenie zahy? Aj vtedy sa viacej slini

macik991
autor
11. feb 2025

@reela a ako sa to prejavuje?

reela
11. feb 2025

@macik991 vacsinou tlak za hrudnou kostou, zvieranie a palenie v hrudi a kyslost v ustach

diewcatqoo
11. feb 2025

A nemas to psychicke? Ja napr. ak myslim na sliny v ustach, hned citim, ze sa mi ich zacina robit viac. Este davno pradavno v puberte som mala take tazsie obdobie, nemohla som v noci spavat a potom som myslela na hovadiny, tak som myslela aj na sliny, ze sakra, nemam ich privela? A cim viac som na to myslela, tym viac slin sa mi tvorilo. Alebo som myslela na to, ako dycham a privodila som si hyperventilaciu. Ked som zamestnala mysel niecim inym, ze som proste na tie sliny ani na dychanie nepomyslela, zrazu aj sliny ok, aj dychanie ok.

macik991
autor
11. feb 2025

@reela mam takú akoby tazobu na žalúdku a v hrdle možno aj na hrudi neviem to opísať kus sa mi odgrguje a ako hovorím mam stále ťažké trávenie vylučovanie a trpím dosť vetrami niekedy je to lepšie niekedy horšie a co sa rtka kyslosti v ústach skôr ráno keď vstanem

macik991
autor
11. feb 2025

@diewcatqoo psychické nie keďže tými slinami trpím len týždeň

macik991
autor
16. feb 2025

Tak dostal som lieky emanera a mam ísť na gastro vyšetrenie žalúdka ahh aj keď neviem ci to pomôže aj s tými zapchami a vetrami co mám

reela
16. feb 2025

@macik991 nooo asi sme sa tu trafili s tym palenim zahy, ked si dostal emaneru, teraz by ti mohlo ulavit

hellionka
16. feb 2025

Ja som bola na zubný rongen a zubarka mi hovori, či viem že mám v slinných žlazach kamene … na rengene bolo vidno také dve “gule” na každej strane. Ja som o ničom nevedela, ževraj to može sposobovať nadmerné slinenie, čo nepociťujem. Odporučila piť kyslé nápoje. Skús to, je to možnosť.

macik991
autor
16. feb 2025

@reela ale mňa trápia aj tie zápchy a vetry čiže to bude aj niečo horšie asi ahh

reela
16. feb 2025

@macik991 joooj, su aj horsie veci, myslim, ze nie si na tom zle, na vetry si daj espumisan a na zapchu si daj sosovicu, alebo chod do indickej restauracie, hned sa ti ulavi ;)

macik991
autor
16. feb 2025

Ale ta zápcha je dlhodobá neboj jem šošovicu a aj iné veci ale nepomáha nič