icon

Prečo sa mi točí hlava, keď niekde idem?

5. jún 2025

Ahojte chcem sa spýtať či ste niekto zažil ,že keď niekam idete z domu sa vám začne točiť hlava .

tanymarmier
6. jún 2025

Áno mne sa to stáva, nie len keď idem z domu ale hocikedy keď idem po ulici, doma keď vstávam ráno aj tak počas dňa. Niekedy mám také čierno pred očami až ma hádže dostran. Ale viem už ze všetko musím robiť pomaly, vstávať pocvicit si nohami piť veľa vody a fakt ze tri litre takto v teple a každý deň bylinkový čaj. Mam malo železa a celkovo mi chýbajú vitamíny A, K a teda niekomu to príde vekom ja mam 37 a mam to už asi 5 rokov. S tým železom bojujem celý život proste sa mi zo stravy neulozi asi nič a musím byť na doplnkoch z lekárne. A plus do toho tlak výkyvy väčšinou nízky a táto kombinácia je najhoršia. Nie je to život ohrozujúce ale už sa mi stalo ze som odpadla a dva týždne ma bolela hlava a chrbát ako som treskla od tej doby ozaj oddych železo vitamíny a je to lepšie a teda ten tlak si meriam. Nie je to sranda veru. No a mam ešte aj problém s očami mam vyšší tlak ale nie nejak veľmi okolo 20 a možno aj z toho ci nemám tieto stavy ťažko povedať.

tanymarmier
6. jún 2025

No a ešte ďalšia vec ze keby som bola aspoň chudá ze proste malo železa ale nie práve naopak nejakých 10 kilo by sa mi zišlo schudnúť a nejde to ani za ten svet. Je pravda ze už mi štrajkujú aj menzes možno pomaly hormonálne zmeny ale ako mam kolegyňu co ma malo železa a ona je chudá ako prútik a ja práveže mam z čoho zhadzovať. Ale som vďačná ze je aj železo kde menej boli žalúdok lebo pred 15 rokmi si pamätám co som brala tak to bol masaker na žalúdok. V tejto dobe sú naozaj doplnky výživy na dobrej úrovni. Inak železo keď aj tebe náhodou chyba tak si ho dávaj vždy s Celasklnom lepšie sa vstrebe. Napríklad ráno. A poobede si daj horčík alebo magnézium je to dobre na nervovú sústavu ale toto treba mať odstup od železa ale to ti vysvetlia v lekárni všetko

marianarem
6. jún 2025

Ak sa to deje len ked ides von v domu a doma si ok, treba zvazit aj psychicku pricinu.

mk1111111111
6. jún 2025
@marianarem

Ak sa to deje len ked ides von v domu a doma si ok, treba zvazit aj psychicku pricinu.

@marianarem presne tak

zabka79
6. jún 2025

Mozno socialna fobia...

rejka7
6. jún 2025
@tanymarmier

No a ešte ďalšia vec ze keby som bola aspoň chudá ze proste malo železa ale nie práve naopak nejakých 10 kilo by sa mi zišlo schudnúť a nejde to ani za ten svet. Je pravda ze už mi štrajkujú aj menzes možno pomaly hormonálne zmeny ale ako mam kolegyňu co ma malo železa a ona je chudá ako prútik a ja práveže mam z čoho zhadzovať. Ale som vďačná ze je aj železo kde menej boli žalúdok lebo pred 15 rokmi si pamätám co som brala tak to bol masaker na žalúdok. V tejto dobe sú naozaj doplnky výživy na dobrej úrovni. Inak železo keď aj tebe náhodou chyba tak si ho dávaj vždy s Celasklnom lepšie sa vstrebe. Napríklad ráno. A poobede si daj horčík alebo magnézium je to dobre na nervovú sústavu ale toto treba mať odstup od železa ale to ti vysvetlia v lekárni všetko

@tanymarmier prosím ťa, daj mi typ na to železo, čo ti z neho nie je zle. Ja už som mala snáď všetko ale nakoniec aj tak skončím so 💩. Aj maltofer, sorbifer, globifer, ferofolgama, feratabs už všetko som skúsila. 😭

stanulienka28
6. jún 2025

A stáva sa vám to iba keď odchádzate z domu alebo hocikedy aj doma. Lebo to môže byť spôsobené aj krčnou chrbticou. Netočí sa vám hlava alebo vás nejako nebolí poprípade vám môže byť často aj na odpadnutie alebo na zvracanie. Skúste zvážiť aj túto možnosť. A ešte by som pridala magnézium 🙂

bambulka224
7. jún 2025

Aký máš tlak? Nie som stihla,vale mám nízky tlak. Vtedy sa mi krúti hlava....

ojku1977
8. jún 2025

Ja by som skôr napísala že to je psychického pôvodu.Ja som to tiež mávam niekedy.Mam diagnostikovanu uzkostnu poruchu.

zuzi034
8. jún 2025
@rejka7

@tanymarmier prosím ťa, daj mi typ na to železo, čo ti z neho nie je zle. Ja už som mala snáď všetko ale nakoniec aj tak skončím so 💩. Aj maltofer, sorbifer, globifer, ferofolgama, feratabs už všetko som skúsila. 😭

@rejka7 ferrofortis B od Finclub

autor
8. jún 2025
@stanulienka28

A stáva sa vám to iba keď odchádzate z domu alebo hocikedy aj doma. Lebo to môže byť spôsobené aj krčnou chrbticou. Netočí sa vám hlava alebo vás nejako nebolí poprípade vám môže byť často aj na odpadnutie alebo na zvracanie. Skúste zvážiť aj túto možnosť. A ešte by som pridala magnézium 🙂

@stanulienka28 áno áno mám potvrdenu zablokovanu krčnú .Ja už fakt neviem čo to z čoho už uvažujem či to nieje ozaj aj psychického pôvodu

autor
8. jún 2025
@ojku1977

Ja by som skôr napísala že to je psychického pôvodu.Ja som to tiež mávam niekedy.Mam diagnostikovanu uzkostnu poruchu.

@ojku1977 aj beriete niečo ?Ja zatiaľ meniserc a guajacuran

autor
8. jún 2025
@marianarem

@marianarem hej doma som ok .Ale ak idem von z domu alebo niekam hotovo

marianarem
8. jún 2025

No v tom pripade by som s tym isla k psychiatrovi. Ma to vela ludi.

petkavka
8. jún 2025

Moznosti:Nizka hmotnost, nizky tlak, malo zeleza, slaby pitny rezim, stres

autor
8. jún 2025
@marianarem

No v tom pripade by som s tym isla k psychiatrovi. Ma to vela ludi.

@marianarem len ja nechcem Antidepresíva 😞ale začala som sa vyhýbať aj všelijakým podujatiam lebo sa bojím aby sa mi netocila hlava 😞

marianarem
8. jún 2025

Tak potom skus aspon psychologa. Kazdopadne najhorsie, co mozes spravit, je prestat kvoli tomu vychadzat von. Ja mam napr. suseda, ktory nevychadza uz vyse 20 rokov a je to katastrofa. Ja by som stokrat radsej volila AD, nez dopadnut takto. Ale tak mozno nebudu potrebne, moze zabrat aj terapia.

autor
8. jún 2025
@marianarem

Tak potom skus aspon psychologa. Kazdopadne najhorsie, co mozes spravit, je prestat kvoli tomu vychadzat von. Ja mam napr. suseda, ktory nevychadza uz vyse 20 rokov a je to katastrofa. Ja by som stokrat radsej volila AD, nez dopadnut takto. Ale tak mozno nebudu potrebne, moze zabrat aj terapia.

@marianarem to zas nie ,idem aj napriek tomu ono mi to chvíľku aj ustúpilo ale ptm zase začalo .Len niekedy je to také že sa až bojím či ma niekde nehodí do strany 😞

autor
9. jún 2025
@zuzi034

@rejka7 ferrofortis B od Finclub

@zuzi034 čo je to prosim?

tramtada31
9. jún 2025

Aj ja to mám, ale skôr doma, ako keby organizmus vedel, že doma môže vypnut. Ale mám nízky tlak (oba 108 na 55), malo zeleza, aj menej pijem.

autor
9. jún 2025
@tramtada31

Aj ja to mám, ale skôr doma, ako keby organizmus vedel, že doma môže vypnut. Ale mám nízky tlak (oba 108 na 55), malo zeleza, aj menej pijem.

@tramtada31 tak u teba bude fajn len doplniť železo zvýšiť nejako tlak a piť vodu .Držím palce

anucia
9. jún 2025

Mala som presne to iste až sa to postupne zhorsovalo nemohla som vydržať ani v práci...momentálne som druhý deň na AD...všemožne som sa im bránila, trápila som sa 9 mesiacov, chodila.som k psychologovy, na psychoterapiu ale už to nešlo, mam doma dve malé deti a fungovať musím! Tiež mam anemiu ale železom to nie je...je to psychika,dlhodoby stres a proste vyčerpaný nervový systém až do takého bodu že mám úplne skoro nulovú toleranciu stresu, všetko má rozhádze a je mi zle...

stanulienka28
9. jún 2025

Môže to byť aj psychické ale hlava sa vám môže točiť a byť vám zle aj z krčnej chrbtice. Ja sama som mala stavy že sa mi celý svet točil a bolo to od krčnej chrbtice. Pomohla mi fyzioterapia takže skúste sa objednať aj k psychológovi/psychiatrovi aj na fyzio 🙂 držím prsty

autor
10. jún 2025
@stanulienka28

Môže to byť aj psychické ale hlava sa vám môže točiť a byť vám zle aj z krčnej chrbtice. Ja sama som mala stavy že sa mi celý svet točil a bolo to od krčnej chrbtice. Pomohla mi fyzioterapia takže skúste sa objednať aj k psychológovi/psychiatrovi aj na fyzio 🙂 držím prsty

@stanulienka28 včera sme boli sa prejsť a utekala som keďže dieťa bolo na bicykli a ja som ledva lapala po dychu a také závraty že dovidenia .Už som si povedala ,že či to nemám aj z nadváhy mám 90 kg .Stále hľadám len príčiny .😞

autor
10. jún 2025
@anucia

Mala som presne to iste až sa to postupne zhorsovalo nemohla som vydržať ani v práci...momentálne som druhý deň na AD...všemožne som sa im bránila, trápila som sa 9 mesiacov, chodila.som k psychologovy, na psychoterapiu ale už to nešlo, mam doma dve malé deti a fungovať musím! Tiež mam anemiu ale železom to nie je...je to psychika,dlhodoby stres a proste vyčerpaný nervový systém až do takého bodu že mám úplne skoro nulovú toleranciu stresu, všetko má rozhádze a je mi zle...

@anucia a mali ste to len takto vonku ?Mne az hlavu sťahovalo a ptm prišli závraty .A už to mám v sebe že keď aj niekam mám ist tak už to začne 😞😞.Čo vám povedal lekár? Aké lieky vám dal? Pomáhajú? Aj keď len užívate druhý deň