Prečo sa mi tvár červená po vystavení slnku?
Ahojte , hneď keď vyjdem von som momente červená na tvári. Chyba mi nejaký minerál vitamín alebo niečo to môže znamenať zdravotné? Alergia na slnko alebo ? Je pravda ze nepoužívam žiadne SPF ja tvár. Som vonka pár minút a moja tvár je červená jak paprika. Niekedy sa až hanbím, aké veľmi to je . Čo s tým prosím vás ? Niekto skúsenosť?
@anonym_autor môže to byt kadeco od alergie, rosaceu, jemný pokožku az histamínovú intoleranciu
Ja to tiež mám ale nie okamžite ako výjdem von ale tak po pár minútach.Ja to ale mávam aj pri cvičení.Pri cvičení nie len tvári ale aj na rukách , nohách. Dokonca aj v zime.Môže to mať viacero príčin.Napr. zväčšené kapilári(vlásočnice )to je môj prípad, tá rozacea ako je spomínaná vyššie etc .Ak to máte odjakživa tak to nechajte tak ale ak ste to pred tým nemali tak by bolo dobré skočiť k obvodnéj doktorke a ona Vás nasmeruje.
asi budeš mať citlivý typ pleti.Ja tiež zvyknem očervenieť ani nie že teraz z tepla vonku ale skôr ak je v kúpelni moc v zime prekúrené keď sa umývam som ako rajčina nemyslím ak som v sprche ale ked som oblečená a umývam si tvár.Teraz to napriklad nemám v takom stave ako v zime sem tam som načervenalá pri umývaní ale nie tak velmi Alebo ak sa naštvem zvyknem byť ako paprika 😆 tiež mám problém s rozšírenými žilkami chodím si ich pravidelne odstraňovať laserom ak sa nejaké objavia.Celkovo treba začať používať kozmetiku na upokojenie pleti na citlivý typ a jasné že teraz v lete si tvár natierať ochranným faktorom krémom na opalovanie na tvár ja mám 50.Keď človek nevie v akom to máš stave to je ťažko radiť či je to len bežná načervenalá citlivá pleť alebo niečo vážnejšie.Ale ten faktor určite používaj

@anonym_autor rozacea