Prečo sa mi večer zvyšuje tlak?
Ahojte prosím je tu niekto komu sa zvyšuje tlak k večeru ? Nič extrém ale pre mňa dosť hnusné 140/93 , alebo bol už aj 148/99 alebo 138 na 95 . Väčšinou keď si odmeram prvý x je horší potom po dvoch min druhý x zmeriam a je lepší .ale nechápem to som 29 ročná žena nadváhu nemám , nechápem čo sa mi deje . Aká by mohla byť príčina ? Moja dr mi dala lieky ktoré mám len polku užiť pod jazyk ak bude nad 150/100 ale že na stále užívanie nepotrebujem lieky .som sledovaná aj na kardiu kde som mala všemožne vyšetrenia a boli okej . Aku môže mať toto príčinu ? Som z toho už smutná. Ešte napíšem ten tlak si idem odmerať už keď cítim že mi je zle . Nie len tak .
@macka1996 vecer je tlak prirodzene vyssi, do tych 140/90, je este ok. Podla mna, casom tie lieky budes potrebovat. Podla mna nie je riesnie, ze ked Ti vystupi, tak si mas dat pod jazyk. To su take nudzove lieky, mamina ma napriklad Tensiomin a dava si ho vynimocne, ked jej ale vyskoci az do 200, niekedy som nevedela ani odmerat. Je podla mna lepsi nejaky taky, co posobi 24 hodin, ja som mala bud betablokatory alebo blokatory kalciovych kanalov, ono to zas neposobi narazovo, sice trva, kym si zvyknes na to...ale tak ani mne nic nezistili, ekg, echo ok, len mam ten vysoky tlak. Toto mas asi taky medzistav zatial. Mozes skusik Sisiak bajkalsky, ten je proti uzkosti, ukludnuje a znozuje tym aj tlak. Alebo ine caje na tlak. V lekarni poradia.
@anonym_71adcc no ja mám betablokator na tep ten mám ráno ale znižuje aj tlak mierne . Ten si dávam ráno ale tento tlak mám zvýšený večer ale k tomu tep mám väčšinou normálny tak sa bojím si dať už ten egilok aby mi moc neznizilo tlak ..mne tiež dr dala najslabší tenziomin a že z toho len polovičku ak budem mať nad 150 a 98 a to tiež tretí zameraný tlak a nie na prvý . Takže ja som to zatiaľ vôbec neužila . Zatiaľ užívam len ráno polku egiloku(betablokator) a keď tak keď tep dovolí si dám druhu polku večer to je len 25mg najslabšia dávka .
psychika je v poriadku? Uzkostne stavy nemas?

@macka1996 vecer je tlak prirodzene vyssi, do tych 140/90, je este ok. Podla mna, casom tie lieky budes potrebovat. Podla mna nie je riesnie, ze ked Ti vystupi, tak si mas dat pod jazyk. To su take nudzove lieky, mamina ma napriklad Tensiomin a dava si ho vynimocne, ked jej ale vyskoci az do 200, niekedy som nevedela ani odmerat. Je podla mna lepsi nejaky taky, co posobi 24 hodin, ja som mala bud betablokatory alebo blokatory kalciovych kanalov, ono to zas neposobi narazovo, sice trva, kym si zvyknes na to...ale tak ani mne nic nezistili, ekg, echo ok, len mam ten vysoky tlak. Toto mas asi taky medzistav zatial. Mozes skusik Sisiak bajkalsky, ten je proti uzkosti, ukludnuje a znozuje tym aj tlak. Alebo ine caje na tlak. V lekarni poradia.