icon

Prečo sa objavuje bolesť a krvácanie?

ci
27. feb 2024

Vedel by mi niekto povedať z čoho by som mohla mať toto? Z nechtov to nie je mám ich len dva týždne a toto mám už pár mesiacov. Kurie oko to tiež nebolo že by som ho rozskrabla. Pri dotyku to bolí a krváca mi stále a vôbec to nie je pekné 🫣

Prečo sa objavuje bolesť a krvácanie?
bebaba
27. feb 2024

@ci bradavica

ci
autor
27. feb 2024

@bebaba takto vyzerá bradavica? To ma teda vôbec nenapadlo

bebaba
27. feb 2024

@ci ano,pekne ohraniceny kruhovity okraj a vo vnutri korene

juja_01
27. feb 2024

Aj aj si myslím, že bradavica .. čudujem sa, že vám tie nechty vôbec niekto urobil (bradavice sú infekčné) .. alebo si robíte sama ? 🙂

ci
autor
27. feb 2024

@juja_01 ja si sama robím nechty.

juja_01
27. feb 2024

@ci aha, tak potom rozumiem 🙂 odporúčam ale aspoň pomeniť pilníky, nech si to nezanesiete aj inam ... mama tak ošetrovala mojej sestre bradavicu na nohe a dalo sa jej to presne takto okolo nechtu ako máte vy

ci
autor
27. feb 2024

@juja_01 ja si nerobím stále len kvôli oslave som si robila. No tak toto ma teda vôbec nenapadlo a je niečo na ich odstránenie?

juja_01
27. feb 2024

@ci teraz už je v dostupných kopec voľnopredajných produktov na to, popýtajte sa v lekárni, určite vám niečo odporučia 🙂 väčšinou je to vo forme nejakých lakov alebo tekutých dusíkov a podobne ... prípadne ak chcete mať pokoj čo najrýchlejšie, tak ísť priamo na kožné a tam vám to "vypália" tekutým dusíkom 🙂

nikaeli
27. feb 2024

@ci riešila by som to s kožnou, aby sa nepoškodil necht. Samoliečba takej veľkej bradavice nie je vôbec jednoduchá. Podľa môjho názoru by bolo fajn teraz nechty nelakovať, nedráždiť postihnuté miesto chémiou.

sojorez
27. feb 2024

Z vlastnej skusenosti odporucim Kolodium forte, kupis v lekarni. Nanasa sa pribalenou spachtlickou, nechas zaschnut, mozes prelepit leukoplastom. Kura trva 7-10 dni, potom pauza a v pripade potreby opakujes. Miesto, na ktoré to nanesies zbelie, vystupi nad povrchom, pekne obstrihas a odstranis. Dcera mala na nohe, bezbolestne a ucinne.

juja_01
27. feb 2024

@sojorez áno presne toto, len som si nemohla spomenúť na názov .. je to už pár rokov čo sme to použili doma a odporúčam 🙂

gulka123
27. feb 2024

🤢🤮 pamätám si keď som bradavicu mala ja keď som bola menšia…kožná mi to vypaľovala tekutým dusíkom…nič volnopredajné mi nikdy nepomohlo.