Prečo zirkónová korunka svieti pri umelom svetle?
Ako je toto možné, mám zirkónovú korunku v predu a pri umelom svetle, napr. v obchodoch úplne svieti, že je ako úplne biela? Máte to tak aj vy?
Ja nikdy nezabudnem, ked sme sli s kamoskami na diskoteku a isli sme na parket a jedna z nich sa usmiala, a sme sa skoro vsetky postali od smiechu, ako jej vsetky zuby svietili :D :D
@bystrozraky no ale to vidiet napr. Aj ked idem na nakup do dm...tesco...a tak..
Nerob si z toho tazku hlavu. Kazdy pozera len na seba. Je to kazdemu fuk. Ako si to vobec zistila, nepocul som sa nikoho na to stazovat 🙂 Dokonca som nidy to svetlo nevidel v tescu...co tam vobec hlada? Jedine ze by sa pouzivalo na dezinfekciu, ale potom by nemal svietit na ludi....
No proste mne to vidieť pri takom ostrom svetle, neviem či je to UV alebo čo presne...Ale aj u zubára to je tak vidieť pri tom ich svetle...
Nie je na tom svetle belsia ako ostatne? Lebo svietiť bude len pod uv na diskotéke a nie pod umelým svetlom.
Ak je belsi pri umelom svetle, tak moze byt, ze ti dali nespravnu farbu? Ako to na ostrom slnecnom svetle?
@ronie338 na akom na tom? Zasa komunikujeme😀
Napr.ked som v kupelni s pozrem z blizka tak je belsia. Lenze js tam mam kovovy cap, ktory tiez pti nejskom uhle robi zasa farbu do seda. Ten nechceli menit aby neposkodili zub. Vonku je to celkom ok. Ale farbu sme vyberali 3x a uz nevedeli aku. Mala som B1, D1, a neviem co este. Tato je A1. Ale povedali, ze este raz prerobia lebo aj tvar trebs trochu upravit aj to zbrusenie, odlesk na vrchu ako vedlajsi. Tak dufam,ze do visnoc to bude...
@bystrozraky ale zasa pitom by bola tmavsia...
Treba ísť do techniky za technikom a nech to farbí presne podľa vedľajšej. Tam je úplne iná farba. Jednotk keď sa robí len jedna blbo sa to trafuje preto je lepšie ísť za technikom a on si už dáva hore dole korunku a farbí ju tak aby nič nevadilo nebolo iné. Led nevidí naživo je to ťažšie. Čiže odporúčam sa dohodnúť aj s technikom a ísť si k nemu posedieť aby spravil podľa pravej
Nie žiadnym pacientom u nás korunky nesvietia a po druhé si spokojná s tým čo máš v ústach?možno zlá foto ale vôbec mi tam ta farba nepasuje...
@ninka2018
No veď som dala viac fotiek, niekde to je super a iný pohľad a inak vyzerá, toto je už štvrtá korunka, ja neviem už, nechápem ako to robia, ale proste to nie je tak ako by som chcela ale že to sa lepšie nedá, ale ešte tam mám ísť, že opravia...
@ninka2018
No a ona nie že svieti, nesvieti, len pri svetle má akoby iný odtieň, hlavne napr. niekde na WC, alebo aj u nich v kresle je iná ako na dennom svetle...
Ešte by som prosím vás, kto sa vyznáte chcela vedieť, aký je rozdiel medzi odtieňom A1 a B1? Ďakujem veľmi pekne.
A1 ma základ v žltej farbe, b1 v modrej, tým pádom robí iné odlesky, b1 je optický svetlejšie
@ronie338
Dskujem. No uz uvidim kedy to ja budem mat dobre. Ale asi sa budem musiet zmierit s tym,ze na 100% to nebude...
Problem je podls mna stale v tom,ze je tsm ten kovovy cap a tobi taku farbu...
To sa dá pekne zamaskovať ale najlepšie je keď ro technik priamo vidí ako to vyzerá q kde ma pridať farbu. Zirkón je sám o sebe slabo prípustný je biely a dá sa dat ešte taka opaktna biela farba, ta sa dava aj na kobokeramicke korunky a to uu vôbec ten čap nevidno. Len to chce naozaj aj návštevu labaku. Zuby nemajú len jednu farbu, predné sa ťažko triafaju a jednotky sú hneď na očiach, proste to vidno. Preto sme vždy keď sa len predný robil posielali pacienta do techniky aby to technik videl naživo
@ronie338 ved ja priamo s technickou som vyberala oni maju vsetko na jednom mieste. Tak ked sme vybrali tu A1 co je teraz a spravili by novu tak sa to da este domalovat? Ona to robila v tej freze...
Ono ten cap ako taky nevidno len to vrha teke sede pri dasne a pri pohlade napr.akoby od chrbta ked som...
Neviem, podla mňa tu nič riešiť netreba. Korunky budú vždy iné, hore mam 4 zirkony, dole svoje , ktoré sú oveľa žltejšie. Horné sa snažili prispôsobiť mostíkom, ktore sú keramické. A k dolnym ich uz vôbec neprisposobia. Jednoducho je to technicky nemožné. Ako prispôsobiť trom rôznym farbám? Teda u mňa. Dôležitá je kvalita, mne napr. ten iný odtieň nevadí. A dosť nechápem, že si obzeras zuby v obchodných centrách.
@lukbe ahoj. Nie neobzeram, vies js tu korunku riesim uz vyse pol roka. Je to predny zub s jeden. Ostatne vsetky su moje...tak chcem aby to bolo dobre urobene a tak ked si niekde na pumpe na WC sa nepozres do zrkadla?
@lukbe daj fotku prosim ta...

Áno, zirkónové korunky môžu svietiť pod UV osvetlením, ktoré sa často používa na diskotékach a podobných miestach. Pod UV osvetlením sa môžu zdať výraznejšie, pretože UV svetlo zdôrazňuje ich prirodzený jas a transparentnosť. Je to zaujímavý efekt, ktorý si môžete všimnúť, keď sa pohybujete v prostredí s takýmto typom osvetlenia. 😊 Toho svetla nastastie nie je tak vela 🙂