icon

Predný skríženy väz - operácia

120898ka
22. jún 2023

Ahojte mali ste niekto operovaný predný skríženy väz?Ako to prebiehalo?Ďakujem

Strana
z2
liljana
22. jún 2023

Nic hrozne. Uspia ta, spravia to, 2 dni si polezis. ides domov. Postupne chodis, cvicis, o mesiac uz normalne chodis. O 6 az 12 mesiacov mozes behat maraton a skakat salta. Operovane koleno lepsie ako to druhe. 🙂

120898ka
autor
22. jún 2023

@liljana a kde ti to robili?

liljana
22. jún 2023

Moj zamestnavatel bol vtedy v rakusku, tak vo Viedni. Ale aj tu je dost sikovnych dr., len treba hladat takeho, co to robi velmi casto a nie ze operacia kolena raz za mesiac.

120898ka
autor
22. jún 2023

@liljana a davali ti aj ortezu alebo niečo ?

liljana
22. jún 2023

@120898ka nie, cisto barly

120898ka
autor
22. jún 2023

@liljana a do prace si šla po akom čase?

liljana
Autor odpoveď zmazal
120898ka
autor
22. jún 2023

@liljana Ďakujem

ester1307
25. sep 2024

Dobrý deň prajem, chcela by som sa opytať, či mi viete poradiť najlepšiu nemocnicu na Slovensku, ktorá sa špecializuje práve na plastiku ACL 🙂 Počula som o Košiciach. Má niekto skúsenosti s touto operáciou v Bory v BA ?

kosta123
25. dec 2024

@liljana za koľko si prosím šoferovala?

rastix
2. feb 2025

Zdravim No ja som tyzden po operacii ale bolesti su stale v kolene …cela noha je od modrín strasna bolest..ja dost vydrzim ale toto je masaker neda sa vyspat, 3 den mam zvýšené horučky ale neviem ci to len moje telo neprijalo alebo neviem ale tak prežívam snad sa to dnom a dnom zlepší pri postavení su strašne tlaky na koleno prvy tyzden asi je najviac hot dnes som bol vytiahnut krv vytiahol mi 3 injekčne striekačky lebo ten tlak vkolene sa nedal vydrzat uvidime dalej verim že to budem uz len lepšie zatial prežívam .. 🙂

kosta123
7. feb 2025

@rastix to ma mrzí,ja som to mala takto pri prvej plastike,som po druhej plastike 2 mesiace a super.
Treba vydržať 🙂

klaudia127
7. feb 2025

@rastix daj si lieky od bolesti, su aj proti zapalu, bez toho to nejde… a vyloz si nohu, to zmierni tlaky… prve dni a tyzdne su take, ale prezijes to neboj 👍

klaudia127
7. feb 2025

@rastix jo a studene obklady, ale to asi vies 😉 je mi luto ze ine poradit neviem…

anyhoney
16. feb 2025

@kosta123 Dobrý deň a po druhej plastike druhého kolena alebo to isté?

kosta123
18. feb 2025

@anyhoney to isté koleno,po 20.rokoch.

anyhoney
19. feb 2025

@kosta123 ďakujem tak to moje to po plastike nevydržalo ani 7 mesiacov🥲

kosta123
19. feb 2025

@anyhoney sa utrhlo?? 🙈😵

anyhoney
25. feb 2025

@kosta123 Nevieme ešte 100% no už viem aký to je pocit, preto už predvýdam vopred. 30.januára som bola cvičiť ako vždy aj som všetko odcvičila no z posilky už zo schodov au au koleno ma začalo bolieť.. následne opuch, bolesti pri rotáciách a už je to mesiac čo mám to koleno slabé a mám stále bolesti. Veľmi sa bojím,pretože som si chcela dobre cvičením, no niečo sa aj tak pokazilo

kosta123
28. feb 2025

@anyhoney čo teraz,magneticka??

anyhoney
1. mar 2025

@kosta123 áno, áno

ester1307
3. mar 2025

@anyhoney 🥲 och to ma mrzí.. dúfam, že nepôjde o najhoršie… a akym šťepom ste mali robenú plastiku? A ak sa smiem opýtať, to asi otazka na všetkých, po akej dobe od plastiky ste chodili normálne bez bolesti ako keby nič?

kosta123
5. mar 2025

@ester1307 som presne 3 mesiace a týždeň po operacii a som uplne v pohode.
Už po 2 mesiacoch som bola na tom super.

ester1307
17. mar 2025

Ahojte, tak mám konečne po. 12. 3 ma operovali a idem sa vás opýtať. Ja proste nechápem ako je to možné, ale pre mna to ani taká bolest nebola ani nie je. Hneď po operácii som dokázala nohu zodvihnut aj napnúť sval a dokonca dokážem na tú nohu dostupovať samozrejme s oporou barlí. Len mám stále taký pocit, že tá noha je nestabilná, chápem je to len pár dní po operácii ale asi som čakala, že keď mi tam dodajú štep bude to nejak citeľné tá fixácia “z vnútra” po rokoch fungovania bez neho😅

Preto sa chcem opýtať, či niekto z vás mal tiež takúto skúsenosť, že mohol na tú nohu hneď po operácii dostúpiť a tie bolesti sa mu zdali znesiteľné a nie také extrémne. A či ste mali taktiež pocit, že to koleno skratka ešte nie je stabilné. Teraz mám totizto paranoiu, že sa mi štep neuchytil alebo roztrhol, tým že som na to dostupovala 😅.

Taktiež viem nohu zohnúť do 60 stupňov, to som vedela už na 3 deň od OP.

zuzana_klinovska
18. mar 2025

Ja mam takú skúsenosť, že po operácii to dosť bolelo, ale skôr ma boleli tie jazvy lebo som ich mala zakryté a keďže som ich nevidela stalo sa mi ze som potiahla kožu. Ale co sa tyče rehab tak teraz som dva týždne po operácii, začínam dosliapavat a určite ohňom aj viac ako 70 len to ešte doktor neodporúčam. Mam troška problém so stiahnutím svalu lebo to toľko nerobím co by som mala.
Ja mam teraz ale inú dilemu pretože mi doktor odporučil injekcie s plazmou a kolagenom na zotavenie ale nahradí to poisťovňa... mate niektorá skúsenosť, išli by ste do toho? Stoji to 400e

kosta123
18. mar 2025

@ester1307 ja som to mala veľmi podobne, až nato , že bola noha extrémne slabá a teda sama som ju nezdvihla min.2 týždne.
Som po 2.plastike , táto bola oveľa lepšia aka tá pred 20.rokmi

kosta123
18. mar 2025

@zuzana_klinovska vlastnú plazmu mám pichnutú v lakti 450€ zabralo, silné bolesti 2 roky, predišla som tak operácii.👌1,5 roka som bez bolestí zatiaľ.

Určite to dopomôže k regenerácii,ale dá sa to aj bez .Využila by som to ako poslednú možnosť PRED operáciou,ale to sa ťa už netýka momentálne 🤷🏼‍♀️

ester1307
19. mar 2025

@kosta123 a takýto pocit si prosím ťa mala pri oboch plastikách aj tej “nestability” čo opisujem? alebo len po tej pred 20 rokmi 🥲 človek si dokáže všetko nahovoriť ja naozaj bez problémov nohu zodvihnem aj 50x za sebou len keď sa snažím ju vytočiť vo vzduchu do boku cítim, že to koleno by vyletelo. Ale určite je to aj tým, že som presne 7 deň po operácii dnes a svalstvo je oslabené okolo kolena.

kosta123
19. mar 2025

@ester1307 určite to je malinko dní ešte, nič do bokov som ešte necvičila v Tom čase a asi ani mesiac po,osobne by som sa bála aj.

ester1307
20. mar 2025

@kosta123 ja akože tie bočné pohyby necvičím len napríklad, keď sa presúvam na posteli do boku z jednej strany na druhu, tak sa mi niekedy stane, že sa mi koleno pohne do boku a akoby sa jablcko pohlo do boku a chcelo vyskočiť (asi ho nemá aký sval drzat) 🥲 tak som sa len bála, že to bude nejakým porušením štepu / väzu. Ale to by som asi cítila, keby sa mi väz neprijal (dúfam).

Každopádne zajtra mám výber stehov a prvú kontrolu tak vám dám update 🙏🏼🩷

Strana
z2