icon

Predný skríženy väz - operácia

120898ka
22. jún 2023

Ahojte mali ste niekto operovaný predný skríženy väz?Ako to prebiehalo?Ďakujem

Strana
z2
ester1307
21. mar 2025

Tak stehy sú vybrané. Uhol nastavený na 90 stupňov to už teraz dosahujem našťastie. A o 2 týždne mám úplne odložiť ortézu a barle a začať chodiť na rehabky. Príde mi to síce dosť skoro😅 po 4 týždňoch od operácie už rehabilitácie, ale tak doktor snad vie lepšie🙏🏼 väčšinou sú rehabilitácie až na 6 týždeň, aspoň čo som počula od známych haha. Držím vám všetkým palce a prajem skoré uzdravenie 🩷

ester1307
22. apr 2025

Ahojte, tak a mám 6 týždeň od operácie. Chcem sa opýtať, kedy ste sa vratili prosím do zamestnania? Ja mám sedavé zamestnanie a plánujem sa vrátiť po 7 týždni a neviem či je to už vhodné 🙂 vedeli by ste mi poradiť?

zuzana_klinovska
22. apr 2025

@ester1307 JA som bola už šiesty týždeň po v práci a to nemám sedavé, v pohode sa dalo zvládnuť. Zobrala by som si ale nejakú elasticku gumu a občas precvicila nohu aby nebola stále rohnuta, pripadne občas vystierat, je to vraj veľmi dolezite

verca342
19. jún 2025
@rastix

Zdravim No ja som tyzden po operacii ale bolesti su stale v kolene …cela noha je od modrín strasna bolest..ja dost vydrzim ale toto je masaker neda sa vyspat, 3 den mam zvýšené horučky ale neviem ci to len moje telo neprijalo alebo neviem ale tak prežívam snad sa to dnom a dnom zlepší pri postavení su strašne tlaky na koleno prvy tyzden asi je najviac hot dnes som bol vytiahnut krv vytiahol mi 3 injekčne striekačky lebo ten tlak vkolene sa nedal vydrzat uvidime dalej verim že to budem uz len lepšie zatial prežívam .. 🙂

@rastix dobrý deň. Ja som dnes presne týždeň po operácii .Okrem tlaku a bolesti sa to dá zvládnuť.Uz.ste v poriadku či to stále nieje celkom fajn

kosta123
9. júl 2025
@ester1307

Ahojte, tak a mám 6 týždeň od operácie. Chcem sa opýtať, kedy ste sa vratili prosím do zamestnania? Ja mám sedavé zamestnanie a plánujem sa vrátiť po 7 týždni a neviem či je to už vhodné 🙂 vedeli by ste mi poradiť?

@ester1307 ja som išla po 3 týždňoch na 4 hodiny
(Lepim mihalnice) Po 6 týždňoch už normálne, už som šoférovala.

patricia2120
31. aug 2025

Najde sa tu niekto koho dieťa absolvovalo takúto operaciu? Ďakujem

ester1307
13. okt 2025

Ahojte, mám 7 mesiacov po operacii ACL a zo zadnej strany pravého kolena skor z pravej strany (viac smerom do vonku) pocitujem holesť zaroveň mam ppcit ze neviem uplne vystrieť nohu… nechapem co sa mohlp stat lebo som uz bola na tom relativne dobre len som posledne mesiace podcenovala cvicenie lebo nestíham popri práci…. Nie som si vedomá, ze by som sa zranila zacalo to boliet len tak z nicoho nic navise mam ppcit, ze je koleno cele take slabé a drevené proste… nemate skusenost s bolestou za kolenom aj po takychto mesiacoch od operacie?

Nemala by som po 7 mesiacoch nepocitovat uz ziadnu bolesť? 😭🥲

anyhoney
13. okt 2025
@ester1307

Ahojte, mám 7 mesiacov po operacii ACL a zo zadnej strany pravého kolena skor z pravej strany (viac smerom do vonku) pocitujem holesť zaroveň mam ppcit ze neviem uplne vystrieť nohu… nechapem co sa mohlp stat lebo som uz bola na tom relativne dobre len som posledne mesiace podcenovala cvicenie lebo nestíham popri práci…. Nie som si vedomá, ze by som sa zranila zacalo to boliet len tak z nicoho nic navise mam ppcit, ze je koleno cele take slabé a drevené proste… nemate skusenost s bolestou za kolenom aj po takychto mesiacoch od operacie?

@ester1307 Ahoj, nieje to pravda, že po 7. mesiacoch by si už nemala pocitovať také bolesti. Každý má iný priebeh. Ja som mala bolesti a koleno sa mi zasekávalo ešte počas 9.mesiaca. Určite sa nič nestalo, ten štep je natoľko silný, že sa určite ak si toho niesi vedomá a koleno sa ti nepodvrtlo neroztrhol. Tieto bolesti zozadu som taktiež cítila, no potom to prešlo. Takže tomu daj ešte čas a keď na to nebudeš myslieť prejde to samo. A ak nie určite navštív doktora, no predpokladám zo skúseností, že to nebude nič vážne🙂

kosta123
13. okt 2025
@ester1307

@ester1307 a kontrolu u dr.máš kedy?
Povedz mu to určite.

ester1307
15. okt 2025
@anyhoney

@ester1307 Ahoj, nieje to pravda, že po 7. mesiacoch by si už nemala pocitovať také bolesti. Každý má iný priebeh. Ja som mala bolesti a koleno sa mi zasekávalo ešte počas 9.mesiaca. Určite sa nič nestalo, ten štep je natoľko silný, že sa určite ak si toho niesi vedomá a koleno sa ti nepodvrtlo neroztrhol. Tieto bolesti zozadu som taktiež cítila, no potom to prešlo. Takže tomu daj ešte čas a keď na to nebudeš myslieť prejde to samo. A ak nie určite navštív doktora, no predpokladám zo skúseností, že to nebude nič vážne🙂

@anyhoney ďakujem moc za odpoveď 🙏🏼 len to je také veľmi zvláštne lebo s výstretim nohy som vôbec problém nemala a teraz ju proste neviem dokonale vystrieť a totálne ma to zozadu ťahá a bolí 🥲 len tak z ničoho nič, keby som si bola aspoň vedomá toho, že sa niečo stalo, nejak podvrtlo ale vôbec. Vás to prosím vás ako bolelo?

ester1307
15. okt 2025
@kosta123

@ester1307 a kontrolu u dr.máš kedy?
Povedz mu to určite.

@kosta123 ďalšiu mám až v januari 🥲

hopsas
15. okt 2025

@120898ka jeden deň v nemocnici, týždeň to bolelo, o pol roka už na lyžiach ..neboj sa

anyhoney
15. okt 2025
@ester1307

@anyhoney ďakujem moc za odpoveď 🙏🏼 len to je také veľmi zvláštne lebo s výstretim nohy som vôbec problém nemala a teraz ju proste neviem dokonale vystrieť a totálne ma to zozadu ťahá a bolí 🥲 len tak z ničoho nič, keby som si bola aspoň vedomá toho, že sa niečo stalo, nejak podvrtlo ale vôbec. Vás to prosím vás ako bolelo?

@ester1307 Verím, že to nebude nič vážne. Ono sa niekedy stane aj bez dôvodu, že to začne bolieť ale po čase to prejde. Ja som mala podobné bolesti.. Ja som však veľmi zlý prípad momentálne. Od plastiky to je už rok a 3 mesiace a počas 9. mesiaca sa niečo stalo, koleno som pri cvičení preťažila, pretože študujem na FTVŠ a tak som sa ponáhlala. Odvtedy však neskutočne bolesti pri záťaži, každý krok ma bolel a teraz som dva mesiace od artroskopie a stále ma každý krok aj bolí. Neviem čo mám už robiť… Všetko bolo super po plastike potom a zrazu bum.

ester1307
15. okt 2025
@anyhoney

@ester1307 Verím, že to nebude nič vážne. Ono sa niekedy stane aj bez dôvodu, že to začne bolieť ale po čase to prejde. Ja som mala podobné bolesti.. Ja som však veľmi zlý prípad momentálne. Od plastiky to je už rok a 3 mesiace a počas 9. mesiaca sa niečo stalo, koleno som pri cvičení preťažila, pretože študujem na FTVŠ a tak som sa ponáhlala. Odvtedy však neskutočne bolesti pri záťaži, každý krok ma bolel a teraz som dva mesiace od artroskopie a stále ma každý krok aj bolí. Neviem čo mám už robiť… Všetko bolo super po plastike potom a zrazu bum.

@anyhoney uff to ma mrzí… a prečo vám robili artroskopiu? 🥲 zistili vám aj počas nej, či sa vám tam niečo z nového štepu neporušilo? A ako teraz fungujete? Prajem vám veľa síl 🙏🏼

Strana
z2