icon

Predpôrodná depresia

aayka
31. mar 2018

Baby mali ste niektorá predpôrodnu depresiu? Poradili ste si s nou samé alebo ste museli vyhľadať odborníka?

Strana
z2
juliet86
31. mar 2018

@aayka tak predchadzaj problemom. Kontaktuj poradnu alexis. Kontaktuj z trencina organizaciu pre rodinu su aj na fb. Kontaktuj charity. Popredaj online napr knihy co potrebujete. Poziadaj ibec o jednorazovy prispevok. Existuje vela sposobov a mechanzimov ako sa ochranit. Predchadzaj tomu. Verim ze to zvladnete

agikaku
31. mar 2018

@aayka A to máte viac detičiek????

romanka93
31. mar 2018

@aayka aj som uvazovala nad pomocou..dokonca aj partner, lebo bol uplne zo mna vykolajeny...nikdy ma v takom stave nezazil..ale kazdy mi vravel, ze to su len hormony a po sestonedeli to prejde..a tak aj bolo..ale nedusila som to v sebe

pieksamaki
31. mar 2018

@aayka

Prezivas asi vacsiu zodpovednost,preto asi taka nepohoda....lebo vies co to uz obnasa....nemam tvoju situaciu,ale viem si predstavit....no skus si to nebrat....ja nnapisem aka som bola ja, dva mesiace pred porodom by som asi aj psa vyhodila na ulicu,ak by sme mali...s kazdym som sa hadala...zurila som...neskor som pochopila ze hormony...dieta som vnimala inak ako tie predchadzajuce....teraz uz je to ok,pozeram na ten zazrak zase s uzasom a nechapem🙂

aayka
autor
1. apr 2018

@juliet86 ahoj. Už o tom vie muž, moja mamina a otec. Otec to samozrejme nepochopil.... Neverí že existuje predpôrodná depresia, podľa neho existuje iba poporodna. Podľa neho som horšia ako cigánka. Ciganky svoje deti príjmu ja nie. Respektíve zatiaľ nie.... Dodalo mi to "silu" bojovať sama so sebou. On to nepochopí.....

aayka
autor
1. apr 2018

@agikaku ahoj. Ja mam syna z prvého vzťahu, muž má dcéru z prvého vzťahu, spolu mame syna a teraz čakáme ďalšie. Nemala som silu ísť na potrat. Otec mi to včera opäť vykrical

aayka
autor
1. apr 2018

@romanka93 ja som to včera konečne po cca 17tyzdnoch zo seba dostala.

aayka
autor
1. apr 2018

@pieksamaki som rada ze to u teba prešlo. Snáď aj u mňa to prejde bez liečby. Čítala som ze takéto stavy môžu mať dopad na vývoj mozgu. Snáď to nebude pravda

eliska13
1. apr 2018

@aayka je to tvoj život, ale určite to zabolí.Chlapi také veci vedia málokedy pochopit.U teba sa mieša radosť strach zodpovednosť hanba všetko spolu.Skoda, že Ťa nepodporili, ale zvládneš to máš deti musis.....ak v si sa cítila úplne zle či sa to stupňovalo nevedela spať, jesť negatívne myšlienky vyhľadaj pomoc

aayka
autor
1. apr 2018

@eliska13 mamina a muž má podporili. Iba otec nepochopil. On nechápe nikoho iba seba. Je taka povaha. Stále ma zhadzuje keď môže. So všetkými 3 deťmi som podľa neho mala ísť na potrat a mnoho ďalšieho.....

eliska13
1. apr 2018

@aayka no vidíš je taký kašlať naňho nie je to len kvôli 3 bábätku🙂

sfet
17. feb 2019

Ahojte, ozivujem diskusiu. Som vo vysokom štádiu tehotenstva a tiež mám dojem, že predporodna depresia sa mi nevyhla. Pritom celé tehotenstvo pohoda, tešila som sa na každú prehliadku, tešila sa z toho ako nám malý krásne rastie a priberá a ja ako sa postupne zagulacujem, na svoje bruško som bola hrdá a teraz? O 3 týždne, možno aj skôr rodim a radosť žiadna. Partner mi to vôbec neuľahčuje. Napríklad v noci sa zobudím a som hore 3 hodiny lebo jednoducho nezaspím, tak spím ráno a budí mňa, od 7.mesiaca som kvôli predčasnému odlucivaniu placenty radšej na PNke a hovorí, že strácam pracovné návyky, lebo on do práce chodí a ja nie. Ale zas nemusí hľadať hodinu polohu ako si ľahnúť a hlavne počkať až malé dokope a v termíne kedy je pauza stihnúť zaspať. Včera dokonca povedal, že som aj tak málo zarábala, že to jednoducho neviem, tak nech robím aspoň deti, že to hádam zvládnem, pritom mám VS, to on nemá a počas materskej si chcem spraviť ďalšiu, lebo zas je pravda, že ten môj vyštudovaný odbor veľmi perspektívny nie je. No, bola som mladá a blba, myslela som si, že s tým spravím dieru do sveta. Ale aspoň vidím, že vysokú školu zvládnem keď som dala jednu, hádam aj druhú. Navyše za služby fajčiť, čo vie, že z duše nenávidím. Už si ani bruško nehladim, žijem mechanicky ako robot a úplne pochybujem aj o tom, že obstojim ako matka, aj keď sa hovorí, že moja intuícia mi veľa napovie.

aayka
autor
17. feb 2019

@sfet neboj sa všetko sa v tebe zmení hneď ako uvidíš bábätko 😊 mala som naozaj hrozné stavy celé tehotenstvo a po pôrode som strašne plakala doma,pri každom pohľade na náš malý zázrak. Nechápala som samu seba ako som mohla odmietať naše malé bábätko. Teraz leží vedľa mňa 5 mesačný usmievavý a spokojný chlapček ktorého milujem a som šťastná ze je s nami. Aj keď je to náročné. Partnerovi skus v vysvetliť veci ako sa majú..... On nemá právo ti vyčítať že si ostala doma. Preboha ved zdravie a život mate iba jedno / jeden. To je prvoradé. Financie nerieš, že si zarábala menej ako on, ved tak to väčšinou je . Hlavu hore, dobre bude

juliet86
18. feb 2019

@sfet tvoj priatel sa sprava ako uuuuuplny debil..... preco si sa donho zalubila? ake jeho kvality ti imponuju? to co ti hovori hranici s psychickym tyranim. postav sa za seba a za dietatko!!

sfet
19. feb 2019

@juliet86 vtedy sa správal úplne inak, na rukách mňa nosil, modré z neba by mi zniesol. Hneď na druhý deň mi povedal, že on to tak nemyslel, že to bolo len tak. Na na naše dieťa sa teší, keď som v poradni u lekára tak hneď mám poslať hlásenie, ako sa vyvíjame, keď som bola raz v noci a v nedeľu na pohotovosti tak mňa tam viezol a čakal celý čas, takže niekedy fakt sama ochota. Ale tie jeho slová zaboleli, lebo on chcel dieťa ešte o niečo viac ako ja. Stále o tom hovoril. A teraz sa malý narodí a ja si pripadam ako najneschopnejsia matka.

Strana
z2