Prejde popôrodná depresia?
Teraz hlavne ženy matky, ktoré si prešli po pôrodnou depresiou, prosím Vás prejde to? Tie pocity sú hrozné, máme druhé bábätko synčeka, plánované veľmi som sa naňho tešila a prišla depka, kde ma neteší nič, kde si nemôžem malého poriadne ani vychutnať, beriem už lieky AD ale bojím sa že tie pocity neprejdu, každý deň mám v hlave že sa nechcem starať ze nedokážem, že mi to ide na nervy, keď sa usmeje ze vidím ze robí niečo nové neviem sa z toho ani poriadne tešiť už som zúfalá z toho... Prosím prejde to určite?
@julianula kľudne mi napíš. S depresiou aj tou poporodnou mam skúsenosti.. 🌼
@michaella24 beriem ich 12 deň, áno mam pomoc
@julianula to este este velmi kratucko na to aby zabrali, väčšina AD zaberá po 5-6tyzdnov…netlač na seba,buď k sebe láskavá,ja velmi dôležité ze si to nenechala tak a začala to riešiť..neboj sa,bude dobre 🤗 skús zatiaľ hľadať oporu v niekom blízkom,pripadne psychoterapeuta ktorému sa môžeš vyžalovať zo svojich pocitov
@julianula tak to je ešte máličko, musíš chvíľku vydržať a nevzdávať to. Predpísali ti dočasne aj Neurol alebo niečo podobné?
Prejde, neboj 🙂 držím palce. O všetkom sa rozprávaj s psychiatrom. Dôležité je, aby si mala pomoc
@julianula prejde, ja som ani lieky nebrala. Nemala som potvrdenú, ale myslím, že som ju mala... Pri oboch deťoch..
@michaellasp píšem
Neboj sa, depresia Ti určite prejde a budeš sa tešiť z bábätka.Mala som ten istý problém,brala som antidepresíva,musela som prestať kojiť,ale veľmi to pomohlo a vrátila som sa do normálu.Trvá asi mesiac než lieky zaberú,ale bude to lepšie a lepšie.Neboj,bude to dobré.Ak chceš napíš mi.Držím palce.

Tak antidepresíva sú len časť tejto cesty. Ako dlho ich vlastne berieš? Kým sa prejaví účinok, môže to trvať aj mesiace. Ak sa to nelepší, treba podporiť liečbu terapiou. A je dôležité aj chcieť. Nikto nič neurobí za teba. Objednaj sa na terapie, ak máš pocit, že to stále nefunguje. Je ti manžel, rodina oporou? Pomáhajú ti? Aj to je dôležité.