icon

Prejde popôrodná depresia?

julianula
16. apr 2025

Teraz hlavne ženy matky, ktoré si prešli po pôrodnou depresiou, prosím Vás prejde to? Tie pocity sú hrozné, máme druhé bábätko synčeka, plánované veľmi som sa naňho tešila a prišla depka, kde ma neteší nič, kde si nemôžem malého poriadne ani vychutnať, beriem už lieky AD ale bojím sa že tie pocity neprejdu, každý deň mám v hlave že sa nechcem starať ze nedokážem, že mi to ide na nervy, keď sa usmeje ze vidím ze robí niečo nové neviem sa z toho ani poriadne tešiť už som zúfalá z toho... Prosím prejde to určite?

michaella24
16. apr 2025

Tak antidepresíva sú len časť tejto cesty. Ako dlho ich vlastne berieš? Kým sa prejaví účinok, môže to trvať aj mesiace. Ak sa to nelepší, treba podporiť liečbu terapiou. A je dôležité aj chcieť. Nikto nič neurobí za teba. Objednaj sa na terapie, ak máš pocit, že to stále nefunguje. Je ti manžel, rodina oporou? Pomáhajú ti? Aj to je dôležité.

michaellasp
16. apr 2025

@julianula kľudne mi napíš. S depresiou aj tou poporodnou mam skúsenosti.. 🌼

luccija
16. apr 2025

@julianula záleží ako dlho ich berieš, ale môže sa stať, že prvé lieky nezaberú takéto pocity a všetko by si mala povedať psychiatricke.Zmeni sa to určite, ale chce to čas.Kojis či zastavili laktaciu?

julianula
autor
16. apr 2025

@michaella24 beriem ich 12 deň, áno mam pomoc

julianula
autor
16. apr 2025

@luccija nie nekojim... Beriem ich 12den

dollyzv
16. apr 2025

@julianula to este este velmi kratucko na to aby zabrali, väčšina AD zaberá po 5-6tyzdnov…netlač na seba,buď k sebe láskavá,ja velmi dôležité ze si to nenechala tak a začala to riešiť..neboj sa,bude dobre 🤗 skús zatiaľ hľadať oporu v niekom blízkom,pripadne psychoterapeuta ktorému sa môžeš vyžalovať zo svojich pocitov

michaella24
16. apr 2025

@julianula tak to je ešte máličko, musíš chvíľku vydržať a nevzdávať to. Predpísali ti dočasne aj Neurol alebo niečo podobné?

lucia13022023
16. apr 2025

Prejde, neboj 🙂 držím palce. O všetkom sa rozprávaj s psychiatrom. Dôležité je, aby si mala pomoc

lesiiaoldi
16. apr 2025

@julianula prejde, ja som ani lieky nebrala. Nemala som potvrdenú, ale myslím, že som ju mala... Pri oboch deťoch..

luccija
16. apr 2025

@julianula je to ešte krátko hlavne sa neboj určite bude lepšie.Aky máš liek a dávku?

julianula
autor
16. apr 2025

@michaellasp píšem

julianula
autor
16. apr 2025

@luccija sertralin 50mg...ale ráno len polku mam brat

adriia
16. apr 2025

Neboj sa, depresia Ti určite prejde a budeš sa tešiť z bábätka.Mala som ten istý problém,brala som antidepresíva,musela som prestať kojiť,ale veľmi to pomohlo a vrátila som sa do normálu.Trvá asi mesiac než lieky zaberú,ale bude to lepšie a lepšie.Neboj,bude to dobré.Ak chceš napíš mi.Držím palce.

julish
16. apr 2025

@adriia preco ste museli prestat kojit? To bolonuz davno? Pytqm sa, lebo existuju uz aj antidepresiva, kde netreba prestat kojit. A autorka - urcite to prejde, treba aj s lekrom preberat pocity, liecbu treba dobre nastavit

adriia
16. apr 2025

@julish bolo to 14 rokov dozadu, podľa mňa nie je dobré brať chémiu a kojiť,ale doba pokročila tak verím, že sú lieky, ktoré neškodia.Syn bol na umelom mlieku a neubralo mu to ani
zdraví ani na kráse 😁

julish
16. apr 2025

@adriia jasne, chapem, hlavne, ze si to prezila (bez patosu, aj take sa stava). Predsa len uz su o nieco inom tie lieky, nastastie.

julianula
autor
17. apr 2025

@adriia píšem správu

julka828
17. apr 2025

@julianula to mas uplne mini davku toto neviem ci vobec zaberie. Ja som takto brala 3 tyzdne a nezabralo absolutne. Nakonec mi menila. Teraz beriem kopu liekov a nie je to stale dobre. Od porodu je to uz 5 rokov

julianula
autor
20. apr 2025

@adriia odpísala som, bola by som rada keby ste mi odpísali v súkromnej správe

mariet4
22. júl 2025

@julianula Zdravím, ako sa máš? Už je lepšie? 🙂