Prekonal niekto perikarditídu?
Ahojte. Som z toho dosť vyburaná, včera som zistila, že som prekonala perikarditidu. Nejak 3 mesiace ma pichalo, palilo v oblasti srdca na ľavej strane, až do chrbta mi to sem tam prechádzalo. Dr povedal, že už som to prekonala, že ten osrdcovník je zhrubnutý. Ale teda nemalo by to prestať bolieť, ak som to už prekonala? Pretože stále ma to ešte boli, aj sa mi zle dýcha. Poprípade koľko vám trvala bolesť? V 24 rokoch som teda nečakala, že budem mať takýto problém. Ďakujem za odpoved
@svetlonos a tiež si mala na echu zjazveny ten perikard po zápale? Dobre vedieť, zelezo dám tiež skontrolovať, ďakujem
@simonabelj
no mn robili zatazove ekg a pocas too to zistili. Hned potom mi dr urobil este sono a povedal, ze je to chonicky zapal osrdecnika. Biopsii som sa chcela vyhnut, nikdy predtym som nebola v nemocnici ani na ziadnom zakroku.
Povedal, ze to treba, inak by som tu o rok mozno nemusela uz byt. Ale mna to po prelieceni nebolelo, nic som nevidela ineho.
@svetlonos Ach, mne tu biopsiu ani nespomínal 🫠
@svetlonos ako prebiehala ta biopsia?
@simonabelj
Tak ti ju asi netreba 🙂. Pozri na youtube biopsia srdca
ja som bola naposledy na echo, ekg srdca v apríli 17. Vtedy boli výsledky dobré. Posledné dva mesiace ale cítim takú divnu bolesť vedľa ľavej lopatky, smerom ku stredu. a až po vrch krčnej, ale len ľavá strana. Bolesti na hrudi nemám, ale ze vraj táto choroba môže vystreľovat aj do chrbta , tep v pokoji od 62 do 70. ty si mala aké bolesti a kde?
@svetlonos povedal, že nič netreba, ale keby aspoň tie bolesti stále nemám, uz mi začalo aj preskakovať srdce pri tom takže masaker… zas mu budem volať
@eva1831 ahoj, bolesti som mala rovnako na ľavej lopatke presne oproti srdcu a vpredu na hrudníku buď na srdci alebo okolo srdca
@simonabelj
zmen doktora
@eva1831 ahoj, bolesti som mala rovnako na ľavej lopatke presne oproti srdcu a vpredu na hrudníku buď na srdci alebo okolo srdca
@svetlonos
@simonabelj ahojte dievcata, ako ste dopadli? Mne to po epizódach bolesti zistili tiež, srdce v poriadku, cievy tiež, ale je osrdcovník zhrubnuty, zelezo mám od detstva stále nízke a zatiaľ mi nemôžu dat termín kontroly (este nemaju nejaký výsledok) aby sa dr so mnou porozprávala a nasadila niečo, aby sa nastavila liečba
@svetlonos
@simonabelj ahojte dievcata, ako ste dopadli? Mne to po epizódach bolesti zistili tiež, srdce v poriadku, cievy tiež, ale je osrdcovník zhrubnuty, zelezo mám od detstva stále nízke a zatiaľ mi nemôžu dat termín kontroly (este nemaju nejaký výsledok) aby sa dr so mnou porozprávala a nasadila niečo, aby sa nastavila liečba
@janka_haly
tak po vysetreni u internistu na zatazovom ekg a hned potom aj ultrazvuku, mi dr vypisal dlllhu marodku, nejake lieky a kludovy rezim. To trvalo pokial som sa dostala na biomagneticku rezonanciu (dufam ze som to vysetrenie spravne nazvala🫣) cakala som asi mesiac. Tam to tiez potvrdili, dokonca to vysetrenie trvalo o 1,5 hodiny u mna dlhsie ako bolo zvykom.
Z biopsie nic nenasli, potom po k9ntrole uz bolo takmer vsetko ok. Az na to zelezo. Zapaly zabranuju vstrebavaniu sa zeleza, teda som ho nemala. Feritin nulovy. Doplnili mi ho infuziami zeleza a vutaminom c.
Od tej doby to mam v poriadku 🙂
@janka_haly
tak po vysetreni u internistu na zatazovom ekg a hned potom aj ultrazvuku, mi dr vypisal dlllhu marodku, nejake lieky a kludovy rezim. To trvalo pokial som sa dostala na biomagneticku rezonanciu (dufam ze som to vysetrenie spravne nazvala🫣) cakala som asi mesiac. Tam to tiez potvrdili, dokonca to vysetrenie trvalo o 1,5 hodiny u mna dlhsie ako bolo zvykom.
Z biopsie nic nenasli, potom po k9ntrole uz bolo takmer vsetko ok. Az na to zelezo. Zapaly zabranuju vstrebavaniu sa zeleza, teda som ho nemala. Feritin nulovy. Doplnili mi ho infuziami zeleza a vutaminom c.
Od tej doby to mam v poriadku 🙂
@svetlonos ja čakám už 5 týždňov na výsledok EKG holtera, mne robili to take drahšie CT, naslo sa že už mám zhrubnuty perikard, inak aj echo srdca všetko ok, no stojí mi to, kvôli ním… ja mám tie bolesti zial, opakovane 🫠 ale vďaka tebe vidim, že ak by mi nasadili liečbu, je šanca, že už sa to opakovat nebude, dakujem🥰

@simonabelj
ja som si tym presla. Dr povedal, ze to mam uz chronicke a poslal ma na biopsiu. Ta bola o 3 tyzdne, mala som pn a kludovy rezim. Na biopsii uz nic nenašli, potom som estel mesiac bola doma. Kedze ideco zapal, telo ti mizerne spracuva zelezo. Z toho unava a zadychanost - daj si čeknút zasobnik zeleza!
Brala somv tom case aj nejake lieky. Potom 3x infuzie zelezo+vitamin C. Pomohlo super, bolesti zmyzli uz po dlhej pn, plna energie som bola po infuzkach.
Chid k inemu dr.