Prekonali ste boreliózu a máte ťažkosti?
Má niekto prekonanú a ťažkosti po nej?
@panelacikova ahoj, prosím ťa, aké ťažkosti pretrvávajú, ďakujem
@daniela2202 no... celý organizmus mám doje......ý 😀 ja som sa s tým už za tie roky naučila viac-menej žiť, ale pravdupovediac, občas sú dni-situácie, kedy mám chuť umrieť... mne to najviac, fakt najviac zasiahlo nervový systém, ktorý vplýva na všetko. najviac mám problémy s trávením. bolesti žalúdka, čriev, problémy s vyprázdňovaním... ale tiež bolesti hlavy, šklbanie svalov, bolesti po celom tele - pošahané nervové zakončenia.... raz za 2-3 roky končím na pohotovosti, čo si myslím že už umieram (väčšinou pre náhle "brušné príhody"), ktoré opäť súvisia s nervovým systémom alebo poruchami trávenia /výrazne zhoršenými po chytenej a diagnostikovanej borelióze.../... no mám toho viac. bolesti kostí a kĺbov, ale napríklad až tak, že z ničoho nič nemôžem stúpiť na nohu, lebo ma zabolí v kolene až tak, že idem "k zemi"... absolvovala som v PN aj kompletné reumatologické vyšetrenia, naozaj dôkladné a všetko bolo negatívne. jediné, čo vyskočilo, bola borelióza. jednoducho je to v tebe a už sa toho nezbavíš....
@panelacikova neskusala si cbd? Jednej mojej kamoske to pri chronickej borelke dost pomohlo, ale ona nemala az take umieracie stavy nastastie
Mala som vysoké protilátky na borelie, takže som ju asi v minulosti mala. Je to cca 10 rokov dozadu co mi to zistili. Mam však aj iné zdravotné nie až tak závažne problémy a niekedy neviem čomu ich pripísať. Ale posledne dva roky mam problémy s kolenami. Chodím na bajk a keď to preženiem, tak to dosť cítim a rozchadzam pár dní, keď som bola s tým an pohotovosti lebo som chodiť nevedela, povedali mi ze to môže byť následok prekonanej boreliozy. Mávam niekedy bolesti kĺbov, chrbta, niekedy sú to z ničoho nič bolesti hlavy... Vraj je to už v tele. Chvalabohu ako je vyššie uvádzané žiadne tráviace ťažkosti ani nič podobné. Ale poznám niekoľko ľudí s boreliozou a majú niekedy blbé obdobia.
@lindusss2016 čo je to prosím cbd?
@daniela2202 je to latka (kanabidiol), ktoru obsahuje konope, nie je psychoaktivna ako THC, ale ma vynikajuce ucinky na organizmus, pomaha najma pri neurologickych problemoch, my ho pouzivame pre psika s epilepsiou, od kesy to uziva (asi mesiac a pol) je na tom ovela lepsie. On uz uplne stracal zmysly po velmi castych a silnych zachvatoch a teraz nam zas ozil, je culy, hravy, vesely, zlepsilo sa mu aj travenie. My s muzom CBD uzivame tiez, ale len male davky sko prevencia a podpora imunity, ale mam kamosku, co mala borelku, tej to tiez velmi pomohlo, len uz neviem presne podrobnosti, bolo to uz nejaky rocik dozadu.
Mala som vysoké protilátky na borelie, takže som ju asi v minulosti mala. Je to cca 10 rokov dozadu co mi to zistili. Mam však aj iné zdravotné nie až tak závažne problémy a niekedy neviem čomu ich pripísať. Ale posledne dva roky mam problémy s kolenami. Chodím na bajk a keď to preženiem, tak to dosť cítim a rozchadzam pár dní, keď som bola s tým an pohotovosti lebo som chodiť nevedela, povedali mi ze to môže byť následok prekonanej boreliozy. Mávam niekedy bolesti kĺbov, chrbta, niekedy sú to z ničoho nič bolesti hlavy... Vraj je to už v tele. Chvalabohu ako je vyššie uvádzané žiadne tráviace ťažkosti ani nič podobné. Ale poznám niekoľko ľudí s boreliozou a majú niekedy blbé obdobia.
@sigma510 Ahoj. Prosím ťa, keď si písala že máš vysoké protilátky proti borelii prekonané, milko si mala?

@daniela2202 chronická forma a boje trvajú už 9 rokov....