icon

Prepláca Union vyšetrenie infikovaného kliešťa?

18. sep 2025

Ahojte dnes som mala kliešťa keďže si veľa ľudí v mojom. Okolí toto leto prešlo beleriozou zaujíma ma ci poisťovňa Unión prepláca vyšetrenie odstraneho kliešťa v labaku alebo je toto iba formou samoplatca za 50e. Dakujem

janickadr
18. sep 2025

@anonym_autor Nepreplaca. Ani Union a ani ina poistovna...

k47
19. sep 2025

My sme si dali jedého kliešťa vyšetriť, aj bol pozitívny, ale lekárka nás poučila, že šanca prenosu aj z nakazeného kliešťa je malá. A šanca, že kliešť je pozitívny, je veľká. Takže vlastne aj tak z toho testu nezistíš, či si tú boreliózu dostala. Odporučila radšej sledovať príznaky.

autor
19. sep 2025
@k47

My sme si dali jedého kliešťa vyšetriť, aj bol pozitívny, ale lekárka nás poučila, že šanca prenosu aj z nakazeného kliešťa je malá. A šanca, že kliešť je pozitívny, je veľká. Takže vlastne aj tak z toho testu nezistíš, či si tú boreliózu dostala. Odporučila radšej sledovať príznaky.

@k47 no vidíš a môj 5r syn mal boleriozu bez jediného príznaku zistili to z krvnych testov nakoľko je po veľkej operácii na kardiologii tak nás Dr nechcel nič riskovať aj napriek tomu ze nemal príznaky a predsa boleriozu mal 🤷