Preventívna mastektómia
Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.
Dievcata,chcem sa opytat,kde ste si dali robit zakrok. Uz zacinam mat nervy zo statnych zariadeni...dakujem
Dakujem baby. Dockala som sa na klenovek,uvidime. Davali ste si niektora uz prec aj vajecniky? Mam 37 a nie som si uplne ista, ci uz je na to cas. Este sa maju stretnut vsetci lekari,co to riesia a dat mi nejake stanovisko. Ale priznam sa,ze sa bojim prechodu tak skoro...
Vsak to,ze mne doktor nechce davat hormony kvoli zvysenemu naslednemu riziku opatovne. Cert ho vie,co je lepsie,ale menopauza pred 40-kou mi nepride ako super riesenie. Ja mam vlastne gen diagnostikovany na zaklade tety,ktora dostala karcinom ovarii v 59-ke,nik u nas nemal ziadne problemy predtym,gen ma aj otec a vlastne aj ja. Preto sa hovori,ze 10 rokov skor ako mala dana osoba karcinom to treba riesit. Uz som z toho jelen,ale necham si poradit od odbornikov...desim sa toho 7-14 dnoveho pobytu v nemocnici,ale co uz,zdravie je prvorade..
@lenusik108 ahoj prosím ta robili ti aj sono? Lebo mne urobili sono a tam sa ukázali zmeny maligneho charakteru. A na biopsiu este len idem. Tak ci je mozne ze biopsia bude negatívna aj keď sono ukazuje zmeny.
@lenusik108 ahoj.volam sa Jana a tiež som zdedila gén brcr1.skoda,že sa na to prišlo až keď som dostala rakovinu prsníka.teraz sa liečim a potom mi je odporučené vybrať vaječníky a tiež prsia.ak to už máš za sebou, napíš mi prosím,,lebo dosť sa toho bojím a netuším,ako sa robí taká operácia.to ti hneď dali silikóny?.budem vďačná za odpoveď.
@lenusik108 ahoj Leni.tak už som napísala,dúfam, že to došlo.budem rada za akúkoľvek odpoveď.je málo žien s tým genóm.moj gynekológ mi povedal,že ja som prvá z jeho pacientov.tak mi to tiež nepridalo.
Mna caka preventivna mastektomia a mudr. Tomasa (chirurg) a midr. Palencara (plastik) v septembri. Ale akoze termin mi davali v decembri. Netesim sa na to,ale zdravie je prednejsie...
Baby ja mam vaječníky už von, v máji idú prsia... Držím všetkým palce.
@opica Ahojki, dr. Pálenčár to robil aj mne a je dobrý. Tiež som na prvý termín dlho čakala, ale potom sa to rozbehlo. Ale na Slovensku je to proste tak...
@lenusik108 pocula som,ze super odbornik. Tak sa pripravujem na dva tyzdne v nemocnici( sa asi zblaznim),ale ked uz som sa rozhodla,tak to nejak zvladnem. Ty mas za sebou uz aj druhu operaciu?
Ahojte ja mam karcinóm prsníka beriem chemo a tiež ma čaká rekonštrukcia. No tu na SR je to take dosť nepremyslene. U nás sa to robí na viacej krát a ja celkom celkom nechapem prečo az možno na nejake prípady keď to nejde na 2-3 krát. Teda v mojom prípade najprv mi zoperujú prsník ci cely alebo kvadrant neviem chemo beriem na zmenšenie nádoru. To je prvá opka. Druha bude ze mi dajú expandér co sa napúšťa tým roztokom a tretia ze ho vymenia za implantát. Takze 3 operácie teda narkóza a rezy. Moja radiologicka povedala ze nech si to dám naraz urobit ibaže tu na sr to nerobia. Jej chodia zahraničné pacientky ktoré to mali urobene naraz a potom este absolvovali ďalšiu liečbu. Mne to pripadá nerobia to lekári naschval ze biznis? Keď si vezmem ze operácie implantatmi sa robia bez expandera tak p čom to je.
@opica ja uz idem na tretiu, absolvovala som jednu navyše, ľavý expander mi museli vymeniť za nový. Ale Pálenčárove oddelenie plastiky funguje 100%-ne, personál je tam na jednotku, bola som veľmi milo prekvapená. Bola som tam 2 týždne.

@boruss Ahoj, ja to mám za sebou v máji, subkutanna mastektomia na obidve strany. S následnou rekonštrukciou expandermi a fyz.roztokom. Teraz v piatok ma čaká posledné doplnenie a uvidím,na kedy sa dohodneme na výmenu silikonov... Ešte to vlastne nemám za sebou a rany sa v podstate len hoja, ale myslim si, že to bolo správne rozhodnutie - aj keď čerstvo po operácii som si to nemyslela...