icon

Prežila som ťažký rok a obávam sa rakoviny?

17. nov 2024

Ahojte. Hladam trocha utechy. Nemozem ani spat, nedokazem uz triezvo rozmyslat. Prezila som velmi tazky rok. Ale nejako sme to prezili, prezivame. No teraz.. mam takmer vsetky priznaky rakoviny. Chodim po vysetreniach, vycitam si ze som veci nerobila inak, lepsie, je mi to vsetko tak velmi luto. Viem, ze by som nemala vopred stresovat, no ale neda sa to. Aj sa mi dnes snivalo, ze to potvrdili. Keby sa tak dal cas vratit 😔

Strana
z3
amy2807
17. nov 2024

A ake máš príznaky a čo presne si robila?..že sa tak bojíš..moja mama mala tiež pred 5 rokmi všetky príznaky rakoviny- schudla bez príčiny neustále unavená bledá mala bolestí nôh chrbta a ešte neviem čo všetko nakoniec z toho bola " len cukrovka" prišla domov od lekára normálne sa rozplakala od šťastia že má " iba" cukrovku..

martul
17. nov 2024

A určite si sa diagnostikovala podľa Google, že?

glade22
17. nov 2024

To sú aké "všetky príznaky rakoviny" ? 😳
Lebo rakovina nemá špecifické príznaky, na základe ktorých na 100 percent povieš, že je to ona...a iné príznaky má rakovina mozgu, iné rakovina hrubého čreva, iné rakovina krčka maternice....

oktobermimi
17. nov 2024

Prosim ta... ak mas mat raka, tak sa mozes na hlavu postavit sportovat zdravo jest, nepit nefajcit nesulozit nemat telku nemat nic z 5G prijmacom alebo akekolvek somariny o ktlrych sa vravy ze ti sposobia rakovinu a budes ju mat...pretoze proste prakticky kazdy ma rakovinove bunky v tele..kazdy a bud ostanu spat alebo sa prebudia. Poznala som cloveka sportovca nikdy nepil nefajcil zdravo zil do senkov nechodil sportoval... a skolila ho rakovina pluc.
Rakovine je jedno ako zdravo zijes

autor
17. nov 2024

@martul zdaleka nielen. Bodaj by
@oktobermimi to mozno ano, ale da sa to ovplyvnit a hlavne diagnostikovat vcas

kristie571
17. nov 2024

Chod na vysetrenia a hlavne uprac hlavu.. ani si nevies predstavit kolko chorob nam privodi psychika.

autor
17. nov 2024

@glade22 ide o travenie. Caka ma kolonoskopia, MR, na CT som bola vysledky este nemam. Priznakov je vela. Bolesti brucha na presnych miestach, nafukovanie, plnost, nadmerne slinenie, ked nedodrzim prisnu dietu tak je mi aj rano este zle. Mam nocne potenie uz dlho a to ja som clovek ktory sa vobec nepoti nikdy. Unava bola velka, to sa polepsilo, ale mala som zapchy, hemoroidy, to sa polepsilo alternativnou liecbou. Zdeformoval sa mi necht, mala som nejaky zapal na prste. (Aby to niekomu nebolo vtipne, na toto konkretne sa ma pytala sestricka, ci mam typicke priznaky a menovala aj zdeformovanie nechtov). V rodine mame strasne vela rakoviny a moja mamka ju prekonala/prekonava tento rok. Jedine co je ze nechudnem, ale to nechudla ani moja mama, pritom bola v 3. Stadiu

@kristie571 ale viem si predstavit. Uz sa nedokazem upratat, uz to zaslo prilis daleko. Kazdy rok som chodila za dr ze problemy pokracuju, stale sa nieco nabalovalo. Urobil len gastrofibroskopiu a cau. Uz ked mi to fakt nedalo, prelustrovala som net a isla svojvolne na testy na sibo, co sa potvrdilo. Tak mi dal konecne lieky. A az teraz ked to mam zas a lieky nezabrali, sa rozhybal.

autor
17. nov 2024

Nazov diskusie ste mi ozaj menit nemuseli…

micusa2222
17. nov 2024

je dobré ísť k psychiatrovi, nehanbi sa, určite ti pomôže...

ivik4
17. nov 2024

Podla google mi zacala rakovina tak 5rokov dozadu a vlastne uz v tych stavoch lezim pod kytkami. Podla riadnych vysetreni mam diagnostikovanu chorobu ,rakovinu zatial nemam ( klop klop ) a beriem ,,lieky" .
Takze s dr. Google sa neraď

autor
17. nov 2024

@ivik4 tak keby to bol len ten google tak este fajn. A co ti je nakoniec?

andaluzia12
17. nov 2024

@autor, mala som tráviace problémy, gastro, krv, iné gastro, tretie gastro (lebo “zlý lekár”) odbery, pohotovosti, kolonoskopia…. V hlave som si namyslela chorobu.. vieš kto pomohol? Psychológ!!!! Žiadnu chorobu nemám a možno ani ty nie!!!!

ivik4
17. nov 2024

Uc. Kolitida

hyta
17. nov 2024

Určite počkaj na gastro vyšetrenie a nenervuj sa predčasne. Negatívne myšlienky ti môžu diagnózu pritiahnuť. Píšeš že ste mali ťažký rok, možno by ti pomohol i psychológ, keď si dáš do poriadku dušu, aj telo sa uzdraví.

autor
17. nov 2024

@andaluzia12 normalne si ma rozosmiala 😁. Uprimne. Tak ja viem minimalne, ze mam intoleranciu laktozy, histaminovu intoleranciu, mam sibo - prerastanie bakterii v tenkom creve, inak zakrivene crevo, posunute organy. Alergie, arytmie, miernu astmu, boreliozu. Psycholog zatial tieto problemy nevyriesil, skoda 😁. Ale aspon tie traviace by mohol no
@ivik4 prehanalo ta vsak?
@hyta jj bola som parkrat, vzdy to pomoze.

bublinka1426
17. nov 2024

polovicu tych veci mam aj ja. mozes mi napisat, viem co prezivas

ivik4
17. nov 2024

Prehanalo? Vsak to je mimimalny slaby odvar
Ja som cca pol roka aj viac ,,masivne" krvacala aj odpadla som niekolko krat.
A ani vtedy som si nepripustila rakovinu. Ano mala som strach ale taketo tazke diagnozy sa snazim nepripustat si do hlavy ani teraz ked uz viem v akom som stave

dominikamacakova
17. nov 2024

Veď počkaj na vyšetrenie. Ja som tiež mala bolesti žalúdka, myslela som si, že mám vredy a nakoniec som samú seba presvedčila, že mám určite aj rakovinu pažeráka lebo áno, tiež príznaky sedeli. Keď som to hovorila doktorovi tak sa usmial, že vy ste teda riadne googlili....Išla som si na gastroskopiu po najhoršie diagnózy a nakoniec som mala "iba" zápal žalúdka z kyseliny.

mamina7070
17. nov 2024

intolerancie alergie to ma plno ludi, nemas dovod sa stresovat takto dopredu
treba sa dat donklidu popratat si v hlave a rieist veci ako pridu

autor
17. nov 2024

@ivik4 fiha, to az tak? Zavidim ti tvoj postoj. Ja som rok stravila na onkologii. S mamou. Asi sa od toho nedokazem odosobnit. Tebe zelam vela zdravia.

@dominikamacakova tak vies, “len” bolesti zaludka v porovnani s tym co zazivam, je troska rozdiel. Bolesti zaludka by ma nerozhodili 😊. Ale chapem, ze ak si to predtym nezazila, muselo ta to vystrasit. Mojmu muzovi inak vyborne pomohla na toto masticha. Mal helicobaktera a uplne sa z toho dostal vdaka nej.

@mamina7070 intolerancie alergie ma neobtazuju. Zijem s nimi uz dlho. No toto je nieco celkom ine, kazdopadne ano, musim sa nejako upratat. No rano je to asi najtazsie, premyslam o vsetkom, kombinujem, neviem to dat z hlavy prec

majamat
17. nov 2024

vobec to nemusi byt rakovina. taketo rpiznaky ma mnoho ludi a rakovinu nemaju.
priznaky nei su vsetko,dolezite je tu rakovinu najst. cize ak nemas vo vysledkoch potvrdenu rakovinu, tak to moze byt cokolvek.

akekolvek ochorenie creva sa prejavuje rovnako ako rakovina, lebo je uplne jedno, cim je crevo poskodene, to poskodenie je tam a z toho vypylvaju aj priznaky.

danielahamar
17. nov 2024

Za mňa toto všetko čo popisujes, že z criev. Aj tá únava. Čítam, že mlieko podľa testov ok, ale asi teda nie😁😉, vyradiť zo všetkého a nenamyslat si,že umieras. Podľa všetkého v tele aj plesne a také veci, takže na mieste možno aj odcervenie.

ivik4
17. nov 2024

Hej hej a aj zapaleny pankreas som mala 2x .Diky aj Tebe 😇

mamina7070
17. nov 2024

a chodis do prace? lebo ak clovek pracuje nema tolko casu vsetko rozoberat, plus cvicenie nejake aktivity s kamoskami rodinou
kolko mas rokov?

autor
17. nov 2024

@danielahamar mlieko som davno vyradila. Ak aj dodrziavam dietu, aj tak je zle. Musim mat velmi prisnu dietu, potom som relativne ok. Ryza, zemiaky, varene maso, varena koreniva zelenina, banan. Suche gastanove chleby, trocha avokada, vajicka. Na tom zijem uz dva tyzdne 🙈. Plus polievky.

@ivik4 fiha vazne? Bola si s tym v nemocnici vsak? Inak posiela ma kvoli umiestneniu bolesti dr aj na MRI pankreasu. Ale to mam termin az v decembri ☹

majamat
17. nov 2024

trochu hladam a teda deformacia nechtov zrovna nie je typicka pre rakovnu creva. je milion dalsich pricin, ktore su ovela pravdepodobnejsie.

trgypadl
17. nov 2024

Ahoj,Ty mas hlavne boelsti?ci?

kristie571
17. nov 2024

Podla toho co si opisala to moze byt, intolerancia, histamin, zapal creva, a hlavne HLAVA… z toho ze mas rozhadzane crevo, ze ti zle vstrebava ziviny, moze to mat nasledky dalej na celu imunitu, cele travenie atd atd. Kolonoskopia je fajn vysetrenie, pozru crevo uvidia ze co je alebo tam nie je.
To nie su vsetky priznaly rakoviny. Chod za dobrym psychologom, ukludni si hlavu, si z toho stresu komplet mimo. Ak sa ti zda, ze lekari ta dostatocne nevysetrili, zmen lekara, patraj po pricine.. ale ako spominam uz x krát, zaklad je hlava. Ked si tu nedas do poriadku, mozes brat lieky od vymyslu sveta travenie sa ti nezlepsi…
Ja mam UC, viem co je to mat problem s travenim s crevom. Priznaky vselijake, v najhorsom stave som mesiac jedla to iste jedlo dookola, jedla ktore mi sedeli nerobili horsie na crevo. A ano hlavne stres mi to cele zhorsuje a spusta. Tiez to nebolo diagnostikovane zo dna na den. Mam nastavenu liecbu, upratanu hlavu a som ok.

majamat
17. nov 2024

- boleti brucha som mavala a zaroven zapchu a nakoniec to zrejme bolo sposobene zrastami v brusnej dutine, konkretne som amla vajickovod prirasteny kade tade,a j o crevo. teraz to moc nemavam. z casu na cas sa mi stane, ze mam krce.
co sa tyka zapchy, bolesti, hnaciek a pod. to moze byt kldune aj dosledok nevhodnej stravy - nedostatok vlakniny, znicena crevna mirobiota. od tohos a odvija strasne vela veci. minule soms ledovala webinar o probiotikacha bol vcelku zaujimavy. bola tam spomenuta jedna zaujimava vec. aj nadmerne uzivanie liekov moze nicit crevnu mikrobiotu. nie ze ATB,a le vseobecne. mam pocit, ze ludia v dnesnej dobe chodia k dr s kazdym prdom a uzivaju kvanta vselijakych liekov, niekedy aj zbytocnych doplnkov ( tym nemyslim teba, ale vseobecne ). je dokazane, ze ludia v dnesnej dobe maju ovela horsiu crevnu mikrobiotu, ako ludia jkedysi a udajne su na tom horsie ludia z miest, na dedine je to lepsie. toto bola pre mna celkom zaujimava info. ak teda crevo spravne nefunguje, moze sa tam aj vselico spustit, ale zaroven priznaky moz byt len z toho, ze travenie neprebieha ako ma. ak sa tam rozbehne zapal, cipolypy, moze tam byt bolest, nafukovanie, aj krvacanie. to nei su vyslovene priznaky rakoviny.
ak sa takto nejaky dr vyjadril, tak to neurobil na zaklade vysledkov, ebo este nemas absolvovane vsetky vysetrenia.

z nespravneho travenia, z porusenia tenkeho creva bznikaju problemy so vstrebavanim zivin a preto byvaju aj deformacie nechtov ty pises o jednom nechte, ale teda ak je tu clekove psotihnutie, deformovane by si amla vsetky, nie jeden ( aspon som to tak pochopila). este by ma zaujimalo, co je ta deformacia, ako vyzera.

nadmerne slinenie? to teda nemam pocit, ze by bolo z rakoviny. usta su dost daleko od creva. a teda ak nahodou mas psychofamaka ( napaslo i ot ako moznost, ze by si mohla amt ), aj tie sposoubuju nadmerne slinenie.

zaujimave je tvoje vyjadrenie, ez ak nedodrzis dietu, tak ti je zle aj rano. ako keby mas rakovinu, tak ti dieta nepomoze. bolo by ti nanic bez ohladu na to co jes. ak reagujes na dietu,s kor je tu naznak nejakej reakcie na stravu, dovodov moze byt vela.

veselo_neveselo
17. nov 2024

Ja by som sa pozrela na prebiotika a probiotika, zamerala sa na obnovu crevnej mikroflory. Lebo uz len samotny stres s tym vie zamavat. Lebo spojenie crevo-hlava je uz dokazane, uz sa tomu aj niektori venuju, len je to zatial v plienkach.

Citam ze mas dietu 2 tyzdne? To je dost kratko, treba dlhsie, a nerobit dietne chyby.

A teda ak mas mamu choru, tak tie tvoje strachy mozu byt nespracovane emocie z jej choroby. Ako pisali vyssie, fakt vyhladaj psychologa, prebrat to, aj ked sa tebe zda ze si ok. A hlavne, naucit sa s jeho pomocou pracovat so stresom, najst si cas na seba, vediet zastavit tok neproduktivnych myslienok, venovat sa psychike.

Jedno bez druheho nepojde.

Strana
z3