Pri akej hodnote cholesterolu sa predpisujú statíny?
pri akej hodnote cholesterolu vám predpísali lieky statíny?
mala som nad 8 asi rok
@anonym_autor ale vysoké sj tie ďalšie 2 hodnoty. Dobrý aj zlý
dievčatá a liečba je už doživotná, či po istom čase ste mohli lieky prestať užívať.
dievčatá a liečba je už doživotná, či po istom čase ste mohli lieky prestať užívať.
@anonym_autor 3 mesiace som užívala každý deň. Potom obdeň pol roka. A viac nie. Zatiaľ výsledky v norme.
@anonym_autor aké máš hodnoty?
6,4
6,4
@anonym_autor Ahoj, skusila by som najprv hlivu ustricovu, obsahuje prirodne statiny
@anonym_autor snaž sa zmeniť stravu, schudnúť, ak treba.Ten výsledok o niečom svedčí takto si dáš liek a životosprávu nezmenis.Skus najorv sama lieky si môžeš dať predpísať neskôr tu hladinu až tak enormne vysokú nemas
@anonym_autor Ahoj, skusila by som najprv hlivu ustricovu, obsahuje prirodne statiny
@lenny307 to myslíš jesť huby hlivy, alebo nejaký preparát ktorý obsahuje hlivu ustricovú?
@anonym_autor snaž sa zmeniť stravu, schudnúť, ak treba.Ten výsledok o niečom svedčí takto si dáš liek a životosprávu nezmenis.Skus najorv sama lieky si môžeš dať predpísať neskôr tu hladinu až tak enormne vysokú nemas
@anonym_a88c44 schudnúť nie, som štíhla. ešte možno pohyb - šport by pomohol.
@anonym_a88c44 schudnúť nie, som štíhla. ešte možno pohyb - šport by pomohol.
@anonym_autor vylúčiť sladkosti, sladké vody a pridať šport. Ja som za dva mesiace klesla zo 6.4 na 5.1.
@anonym_autor mne nasadili už ani neviem pri akej hodnote ale už bola vysoká. Pokiaľ sme trafili som menila 2 či 3 x. Ktorá " sadla " som užívala 2 r ale začali sa zbierať NÚ. Prv som nevedela že to je kvôli statínu. Vysadila som a už mi je odvtedy oveľa lepšie. Užívam výťažok z červenej ryže a u dr na ko som povedala že som statín vysadila. Nepáčilo sa jej to ale súhlasila. Včera som obj jeden doplnok kt tiež napomáha že vraj jej zníženiu tak uvidím
6,4
@anonym_autor do roku 1993 bola hodnota 6,2 normál
potom to zmenili a odvtedy to je zrazu vysoká hodnota
statíny sú neskutočný biznis.Prečítaj si aj nežiadúce účinky.
Mmch,koľko máš rokov? V menopauze sa cholesterol zvyšuje úplne normálne...a okrem toho je zvýšený cholesterol aj dedičný a to nemusíš mať ani žiadne problémy.
https://www.nutraceutica.sk/sk/statiny-na-zvyse...
@anonym_autor pridavam aktualnu skusenost svojej mamy - po tyzdni uzivania statinov dostala svalove krce, boleli ju nohy, chrbat, ramena, hrudnik, krk, mala pocit, ze sa zadusi. Planovala ist na pohotovost, isla este do sprchy, tam jej krce povolili. Na druhy den mala svalovicu. Lieky okamzite vysadila s tym, ze taku hrozu uz zazit nechce. Od prvych dni uzivania ju bolelo brucho.
@anonym_a88c44 tak to sa veľmi myslíš,najvyšší cholesterol som mala vo fáze života ,keď som mala najlepšiu životosprávu a top postavu. Úplne vážne. Ale inak lieky naozaj neodporúčam. Nájsť si potraviny,čo sú čo naj pre diétu ,mne zabralo Avocado každý deň,nejako prirodzene.
@anonym_autor pridavam aktualnu skusenost svojej mamy - po tyzdni uzivania statinov dostala svalove krce, boleli ju nohy, chrbat, ramena, hrudnik, krk, mala pocit, ze sa zadusi. Planovala ist na pohotovost, isla este do sprchy, tam jej krce povolili. Na druhy den mala svalovicu. Lieky okamzite vysadila s tym, ze taku hrozu uz zazit nechce. Od prvych dni uzivania ju bolelo brucho.
@mandzula presne toto mala aj moja mama. Po necelom mesiaci vysadila.
Nechápem, kto toto dobrovoľne môže užívať. Ani keby som mala 10
6,4
@maciatkolulu niekto môže mať vysoky chol zo stresu.
@anonym_autor aj chudý človek moze mať zlu stravu.b
S liečbou som začala pri 7,74, klesla na 3,86, tak som prestala lieky užívať. Výsledok 8,18. Musím lieky znovu brať. Mám to dedičné, možno stresové, nadváhu nemám. Mama zomrela na mozgovú príhodu, cholesterol mala vysoký, lieky nebrala, ale stražila si stravu.
S liečbou som začala pri 7,74, klesla na 3,86, tak som prestala lieky užívať. Výsledok 8,18. Musím lieky znovu brať. Mám to dedičné, možno stresové, nadváhu nemám. Mama zomrela na mozgovú príhodu, cholesterol mala vysoký, lieky nebrala, ale stražila si stravu.
@anonym_27a563 o tom píšem, ze to zakrýva problem, ak nič nezmenis zase stupne
Odmietla som brať lieky..Pestrec mariánsky znížil cholesterol aj úprava stravy..menej sladkostí, čokoládu som vylúčila úplne
Áno pri vysokom choles.je najdôležitejšie vysadiť cukor.

@anonym_autor 6,4