icon

Priateľ má zauzlené črevá

helus888
16. apr 2021

Stretli ste sa s tým niekto? Priateľovi zistili že ma zauzlene creva ale povedal že to nevadí. Mne sa to velmi nepáči. Máte s tym skúsenosť?

babovka2321
16. apr 2021

@helus888 v rodine nam na to zomrelo male dieta... ale malo zauzlene - nepriechodne, predpokladam, ze tvoj priatel nie, ked to nevadi.

helus888
autor
16. apr 2021

@babovka2321 pre boha . No to som sa ešte viac zklakla

martinka13
16. apr 2021

Známej syn to mal ako dieťa. Viem, že ho operovali. Bolo to nevyhnutné. Možno skúsiť názor iného lekára....

babovka2321
16. apr 2021

@helus888 nechcela som ta strasit, mne by to tiez nebolo jedno, keby mal zauzlene creva moj muz. Ale asi su aj "v pohode" formy zauzlenia, ze su len nejako zle zmotane ale nehrozi, ze sa "utiahnu". To je asi na zvazeni lekara.

janci05
16. apr 2021

Čo aj ja viem, tak na tzv. miserere alebo zauzlenie čriev sa zomiera ak sa neoperuje.
https://sk.medlicker.com/569-nepriechodnost-cri...

helus888
autor
16. apr 2021

@martinka13 viem že to nieje dobre pre to som v šoku že prečo mu povedal že to nevadí

hailey1
16. apr 2021

@helus888 pochybujem o tom, ze by boli zauzlene creva “v poriadku”. Pochopil spravne priatel?

helus888
autor
16. apr 2021

@babovka2321 no ja som zabudla dodať že on už operovaný bol . 30 cm mu zobrali. No tak ja budem volať inému lekárovi.

helus888
autor
16. apr 2021

@hailey1 áno povedal mu len že ma zmeniť stravy a pravidelne klystiri

helus888
autor
16. apr 2021

@martinka13 a s potrebou to je ako lebo on chodí na Veľkú normálne

natalianatalka
16. apr 2021

@helus888 moja suseda na to tiež zomrela😔

janai1
16. apr 2021

@helus888 asi ťažko mu mohol povedať ze zauzlene čreva sú v pohode... Kamarátka len tak, tak stihla operáciu, vyzeralo to s nou všelijako, zobrali jej kus čriev, pekne dlho pobudla v nemocnici. .. A o rok presne to isté sa jej stalo tak to ju hneď už operovali 🙄

helus888
autor
16. apr 2021

@janai1 ozaj to povedal. Priateľ tam išiel s problémom. Mal spinenie stolice . A toto mu povedal doktor

deti95060810
16. apr 2021

poznám dva prípady... malé bábo malo 3 mesiace- na túto diagn. zomrelo a jedna kolegyňa mala to ako urgent, dostala bolesti a rýchlo ju operovali...

jana_eyre_2
16. apr 2021

@helus888 pozrite čo má napísané v správe, diagnózu si vygoogli čo znamená.. doktor možno sa zle vyjadril, lebo zauzlene čreva určite NIE sú v pohode a je to život ohrozujúci stav.. tak isto sa ale prejavuje prudkou bolesťou brucha, zvracaním, celkovo.zhorsenym stavom..

A nedá sa to len tak zhodnotiť, na to treba sono, RTG - robili mu také nieco?

helus888
autor
16. apr 2021

@jana_eyre_2 on bol na kolonoskopii. Zvracanie nemal .naduty bol aj mal problém s vyprazdnovanim

dadis
16. apr 2021

Nepovedali mu nahodou, ze ma zrasty? Vznikaju po operaciach v brusnej dutine..

ixayxa
17. apr 2021

@helus888 Ak by mal v čase, keď ti to hovoril zauzlené črevá, videla by si to aj na tvári. Je to hrozná bolesť.

cacianka
17. apr 2021

@helus888 toto nesedí. Stav diagnoza riesenie. A po kolonoskopii ?!
Sesterka dlhe roky instrumentarka na operacke - urgentne riešenie. Kolegyna roky na gastro odd. - urgent.
Pozri riadne lek.správu a vysledky vysetrenia kolono, konzultuj a rieste

pininka1
17. apr 2021

@helus888 mozno ta chcel len ukludnit, zauzlene creva bolia strasne, bola som na izbe s pani ktoru ledva zachranili a vravela ze to bola bolest ako tri porody naraz. Takze ak by to bolo toto,mal by neskutocne bolesti. Mozno mu povedali ze tam ma nejake uzly, alebo zrasty a pod. Kazdopadne by to nemal nechavat len tak.

diankamf
17. apr 2021

@helus888 mala som to, ked som mala asi 2 roky.. okamzite operacia.. lekari vtedy vraveli ze som prisla v poslednej chvili.. nenechavajte to len tak a urcite smer lekar, nie je to sranda

beatrice1111
16. jan 2024

Zdravím.. ak je tu niekto kto sa tomu rozumie alebo vie o tomto probléme niečo viac môžete mi prosím napisat spravu? Ďakujem

marybery
10. jan 2025

Sme so synom v nemocnici (kvôli iným veciam). Má to tiež tak, ale nemá problém ani kakať ani s bolesťami ani s ničím iným. Takže ho len sledujú.