icon

Príčina zvláštnych svrbivých vyrážok v nose a pod pazuchou

gabrielita27
10. máj 2025

Ahojte,

Prosím Vás nestretol sa niekto s niečím podobným? Začalo to ako veľmi bolestivé vriedky v nose, dostala som na krčnom Belogent. Teraz sa mi šíria také svrbive pľuzgieriky aj pod pazuchou, pocitovo ma svrbí celé telo a necítim sa dobre. Antihistaminiká užívam ako alergik, nezaberajú.
Chystám sa na kožné, ale ak by mal niekto skúsenosť o čo by mohlo ísť budem veľmi vďačná. Ďakujem.

Príčina zvláštnych svrbivých vyrážok v nose a pod pazuchouPríčina zvláštnych svrbivých vyrážok v nose a pod pazuchou
katty123456
10. máj 2025

@gabrielita27
@gabrielita27 neholila si sa pod pazuchami?pride mi to ako podrazdene..ten nos neviem ale alergia je iny drobny vysev..samozrejme napada mi postipanie alebo svrab..ale preco v nose..hm..takto cez foto ti to nik nezdiagnostikuje iste treba na kozne drzim palce daj pak vediet

andreakotesova
10. máj 2025

Pásový opar bol vylúčený?

katty123456
10. máj 2025
@andreakotesova

Pásový opar bol vylúčený?

@andreakotesova ten je husty a kolo krizov.nie ojedinela vyrazka pod pazuchou

andreakotesova
10. máj 2025
@katty123456

@andreakotesova ten je husty a kolo krizov.nie ojedinela vyrazka pod pazuchou

@katty123456 pásový opar môžeš mať hocikde na tele 😅 a nemusí byť husto posiaty.

katty123456
10. máj 2025
@andreakotesova

@katty123456 pásový opar môžeš mať hocikde na tele 😅 a nemusí byť husto posiaty.

@andreakotesova no neviem..mala som ho..nehovoriac o tom ze autorka nic nevravi o prudkych bolestiach chrbata...ci predchadzajucej infekcii opercacii ci tak...

rafena
12. máj 2025

Na pásový opar treba brať vitamíny B. B komplex. Toto na fotkách kľudne môže byť svrab. Problém je, že doktori najskôr liečia ako alergie a podobne, a zatiaľ sa svrab dostane do domácnosti hlbšie a je to väčší problém. A to svrab sa dá zvládnuť krásne za tri dni. Liečba spôsobí úľavu už po nanesení krému na liečbu svrabu. Len je to spoločensky také citlivé. Aj ja sa téme vyhýbam a to som nie citlivka. Pre človeka je to nálepka a preto sa to šíri spoločnosťou. Na domácu liečbu by som použila po sprche čajovníkový olejček lokálne na vyrážky a niekde som čítala, že aj do telovéo mlieka alebo oleja dať trochu čajovníkového oleja a natrieť celé telo. Nevynechať chodidlá a pohlavné orgány. Od čajovníkového olejčeka starne pokožka, lebo vasušuje. Dobrý je aj ocot a Sudokrém. aj ako prevencia. A udajne aj nymbový olej je aj proti parazitom. Ale najlepšie je ísť dať si predpísať od doktora masť infektoscab! Ale to sa potom niekde nahlasuje na hygienu ako epidemiologický výskyt. Ale ja na to kašlem. Ja sa toho chcem zabaviť a doktor vravel, že to niekedy dlhšie trvá. Ale ja mám pocit, že mám zlatého stafilokoka. V každom prípade je to aj o imunite. Ten čo má lepšiu imunitu infekcia sa prejaví až po dlhšej dobe. A to je zákerné. Lebo si myslí že je mimo a potom to prepukne a môže sa dezinfikovať znova. Je to na nervy.

katty123456
13. máj 2025
@rafena

Na pásový opar treba brať vitamíny B. B komplex. Toto na fotkách kľudne môže byť svrab. Problém je, že doktori najskôr liečia ako alergie a podobne, a zatiaľ sa svrab dostane do domácnosti hlbšie a je to väčší problém. A to svrab sa dá zvládnuť krásne za tri dni. Liečba spôsobí úľavu už po nanesení krému na liečbu svrabu. Len je to spoločensky také citlivé. Aj ja sa téme vyhýbam a to som nie citlivka. Pre človeka je to nálepka a preto sa to šíri spoločnosťou. Na domácu liečbu by som použila po sprche čajovníkový olejček lokálne na vyrážky a niekde som čítala, že aj do telovéo mlieka alebo oleja dať trochu čajovníkového oleja a natrieť celé telo. Nevynechať chodidlá a pohlavné orgány. Od čajovníkového olejčeka starne pokožka, lebo vasušuje. Dobrý je aj ocot a Sudokrém. aj ako prevencia. A udajne aj nymbový olej je aj proti parazitom. Ale najlepšie je ísť dať si predpísať od doktora masť infektoscab! Ale to sa potom niekde nahlasuje na hygienu ako epidemiologický výskyt. Ale ja na to kašlem. Ja sa toho chcem zabaviť a doktor vravel, že to niekedy dlhšie trvá. Ale ja mám pocit, že mám zlatého stafilokoka. V každom prípade je to aj o imunite. Ten čo má lepšiu imunitu infekcia sa prejaví až po dlhšej dobe. A to je zákerné. Lebo si myslí že je mimo a potom to prepukne a môže sa dezinfikovať znova. Je to na nervy.

@rafena ziadne domáce pomocky nerad!jednoznačne treba ísť na kozne a vyfasovať sirovú masť a preliečiť celú rodinu, a vyprať všetko čo sa dá..ale to už autorku poučia u dr .v každom prip kožná vie hneď či to svrab je či nie ,nie že lieči alergiu..na svrab sa robí test s takou vodickou...aká hanba?!je to choroba a basta..a na pasovy opar sa predpisujú antivirotiká sú pekne drahé a treba ich užiť na zač infekcie do niekoľkých hodín,Max dni..len vit b by nestačili to môžeš potom dlhodobo

rafena
2. jún 2025
@katty123456

@gabrielita27
@gabrielita27 neholila si sa pod pazuchami?pride mi to ako podrazdene..ten nos neviem ale alergia je iny drobny vysev..samozrejme napada mi postipanie alebo svrab..ale preco v nose..hm..takto cez foto ti to nik nezdiagnostikuje iste treba na kozne drzim palce daj pak vediet

@katty123456 V nose býva zlatý stafilokok. Jedna známa mi povedala, že malému synčekovi ho vyliečila Prontodermom gelom do nosa. Je aj Prontoderm Solution - vodička, čo sa používa na dekolonizáciu MDRO - resistentným infekciám pred operáciami a aj ošetrovaniu kože u ležiacich pacientov. Po zlatom stafilokokovi môžu zostať pigmentové fľaky na koži ako po oparení. Dúfam, že to zmizne časom.

rafena
2. jún 2025
@katty123456

@rafena ziadne domáce pomocky nerad!jednoznačne treba ísť na kozne a vyfasovať sirovú masť a preliečiť celú rodinu, a vyprať všetko čo sa dá..ale to už autorku poučia u dr .v každom prip kožná vie hneď či to svrab je či nie ,nie že lieči alergiu..na svrab sa robí test s takou vodickou...aká hanba?!je to choroba a basta..a na pasovy opar sa predpisujú antivirotiká sú pekne drahé a treba ich užiť na zač infekcie do niekoľkých hodín,Max dni..len vit b by nestačili to môžeš potom dlhodobo

@katty123456 Inakšie kožná ma objednala o dva mesiace. Žiť so svrabom ešte dva mesiace bez liečby by bolo strašné. Kúpila som si sírovú masť a budeme sa mastiť 2 x denne aspoň 3 dni. Len minule som sa zo sírovej masti dosť vyhádzala. No, ale musím to vydržať a zničiť toho hnusného parazita. Ja som chcela vyskúšať ivermektín proti svrabu, lebo mám ešte problém s osadenstvom a preto sa to stále vracia.

katty123456
3. jún 2025
@rafena

@katty123456 Inakšie kožná ma objednala o dva mesiace. Žiť so svrabom ešte dva mesiace bez liečby by bolo strašné. Kúpila som si sírovú masť a budeme sa mastiť 2 x denne aspoň 3 dni. Len minule som sa zo sírovej masti dosť vyhádzala. No, ale musím to vydržať a zničiť toho hnusného parazita. Ja som chcela vyskúšať ivermektín proti svrabu, lebo mám ešte problém s osadenstvom a preto sa to stále vracia.

@rafena fuu..u nás sa príde ráno. Síce sedíš a čakáš celý deň ale žiadne 2m..raz som sa tak tiež samoliecila sirovou,našla som lekáreň kde mi ju predali/ináč sa musí cez recept,kožná ma zjebala že to nesmiem sama a že to nie je žiadny svrab ale podráždenie z holenia🫣😏

majkamasar
28. nov 2025

Prosim ta co to nakoniec bolo tie vyrazky? Mam nieco podobne. Dakujem

rafena
28. nov 2025

Kožná mi povedala, že svrab už nemám. Že je to suchá koža. Dala mi takú robenú masť s citrónovou vôňou na premasťovanie. Ja som ale bola po liečbe infektoscabom.
Po používaní sírovej masti, sa mi urobilo vitiligo - biele fľaky na pokožke. Ale pomaly mi to mizne.
Ja ale si myslím, že svrab mám, nebo sa mi to stále nenapadne vracia. Zohnala som si ivermektín a užila som jednu tabletku 12 mg. Zdá sa, že sa situácia zlepšila. Ale druhú tabletku som po týždni neužila. Takže to budem msieť asi užiť. Má sa to užiť na lačno a potom aspoň pol hodinu nejesť. Treba dať pozor, aby človek ak by mal vedľajšie účinky, nebol v nejakej náročnej situácii. Ja som žiadne vedľajšie účinky nezaznamenala, ale všetky lieky môžu zaťažovať pečeň, tak ja som opatrná s liekmi.
Mám sírovú masť pre prípad podozrenia a hneď mastím postihnuté miesto.Dobre mi robí ocot. Močím si v ňom chodidlá a zriedeným oplachujem celé telo. Mne nevadí, že potom zapácham po octe. Ocot zmení PH na pokožke. To je ako keď riadime chladničku. Je to aj proti plesniam.
Treba dôsledne čistiť domácnosť, postele, sedačky, koberce... vysávam vysavačom s uv žiarením a striekam enviroscabom. Totiž mňa to z počiatku nejako veľmi nesvrbí. To len tak nenápadne začne posvrbkávať a to treba riešiť hneď, aby sa to nezamorilo v celej domácnosti. Potrieť octom, alebo tekutým púdrom, sírovou masťou. Alpou, slivovicou. Infekcie sú všade okolo nás a preto sa za socializmu každú sobotu gruntovalo a pralo sa na vyššie teploty!!! Vyváralo sa. Prať na 40 stupňov je slabé. Nezabúdať na obuv! Striekat tým enviroscabom proti parazitom. Teraz keď mrzne, je dobré veci vystavovať aj mrazu. Baktérie a infekcie vymrznú. Dobré je aj otužovať sa.