Príčiny a riešenia silnej bolesti zubov na jednej strane
Žienky, asi vo štvrtok mi začali ste bolesti zubov že neviem či to ide z nejakého konkrétneho zubu lebo ďasien alebo čoho Ale boli má na pravej strane hore aj dole všetky zuby , okolie… zubara mám 70km , tak som pockala že či neprejde ale teda je to nepríjemne strašne v pondelok určite idem. No zaujíma má či nemáte s takými bolesťami skuensosti 🙏🏻 Totižto nemám žiadny viditeľný kaz , ani keď si poklepkam po zube neviem určiť o ktorý zub ide,tak mi to je divne , len keď si idem medzizubnou kefkou, ale si šparadlom idem medzi zubi, pripdne opriem trochu o ďasno cítim tu príšernu bolest ktorá sa šíri po celej strane. Ale normálne ako si takto idem medzi všetky tie zuby chvíľu tak sa mi ta bolesť akoby po chvíli ustali … samozrejme potom začne zase. Cítim to celé citlivé aj keď zatnem zuby …
@colsami Na povrchu nikde si nič nevidela? Ani si necitila bolesť pri dotyku konkrétneho zuba ?
trojklanný nerv
Skús si to vyplachovat s rebríčkom obyčajným,alebo alkoholové obklady... Alkohol ťahá zápal.
mala som, nedalo sa to vydrzat, zub vyzeral tip top a aj tak musel von, vsetky zuby ma z neho boleli, na rtg tiež nebolo nic vidno
Ano bolelo a bol to mrtvy zub a v ňom zapaleny nerv. Pomohlo mi dat si do úst na tu stranu zimnú vodu a drzat, vtedy bolesť bola slabšia, inak hrozne rezava, ale začala slabšie v nedeľu poobede a v pondelok na obed už sa nedalo vydrzat.
Skus ísť na pohotovosť zajtra, radšej ako čakať do pondelka.
Ja som to mala asi cca 5 mesiacov dozadu, žiadny kaz, bolela ma 1 polka zubov, nakoniec mi opuchla celá horná pera, bolesť som cítila až v nose, mala som zapálený koreň zuba ± hnis na koreni na prednej 1tke🫣 . Už mi ten zub 3x čistila + antibiotiká do zuba a zub je stále trocha citlivý. v marci idem na konečne plnenie , tak dúfam,že už tá citlivosť prejde 🫠 + psychicky sa pripravujem na to,že ten zub jedného dňa praskne 😂 ( 2 mi už tak šli do kytek)
Mne čo vždy pomohlo na bolesť živou bola horúca voda zo soľou , do pohára som dala fajne soli a horúcu vodu rak aby sa ňou dali vypláchnuť ústa a po pár minútach bolesť prešla . Za pokus to stojí
@marcelas82 rada, daj si to urobiť kvalitne ako sa to ma. Zbytočne vyhadzujes teraz peniaze. Treba to vyčistiť a zaplniť pod mikroskopom u odbornika a nie obycajnej zubarky, ktorá je slepá bez potrebného vybavenia. Aby 3 krát cistila jednokorenovy zub je hanba a neschopnosť zubara. Pre tvoju peňaženku a najmä zdravie tvojich zubov k zubárke už nechoď a zmeň ju.

Mala som nieco podobne, bol to absces niekde tesne pod zubom a ano bol tam kaz a z toho sa to vytvorilo, takze na nejake "viditelne kazy" 😁 sa fakt pri zuboch nikdy nespoliehaj.