icon

Príčiny náhlych záchvatov kašľa po prílete na dovolenku

otazocka20
9. aug 2025

Ahojte, prosim ma niekto skúsenosti? Po prilete do Tureckej Antalye o 3 tej rani sme si konecne po ceste unaveni lahli. V noci manzel dostal nahke zachvaty kasla. Nikdy nemal astmu, covid sme prekonali uz 3 krat v poslednych 5 rokoch tak o tom tiez pochybujem. Den predtym sa sťažoval na zvyseny pulz ale pripisovali sme to stresu z cesty a v lekarni nam odporucili magnezium a koenzym q10. My teraz cakame na lekara v hotely, ten dorazi o 9.00 ale pisem sem ak vie niekto poradit, ci sa vyzna v tom. Moze to byt sposobene zmenou klimy? Moze mat aj akutny zapal priedusiek? Ja sa bojim embolie totiz.. Ale na bruchu spať moze.. Len na chrbte neustale kasle.. Ale naozaj extremne.

poleva
9. aug 2025

V prvom rade sa ukludnite..Syn to mal v Bulharsku na 5.den, pichli mu kortikoid a na druhy den vykašliaval..Co znamena nikdy nemal astmu? Bol vysetreny ci ma astmu niekedy? Na chrbte nech nelezi , nech si sadne a da vankus za chrbat...Vzdy uz nosim so sebou spreje a prednison..Ak je to take nahle, bud daco chytil tu na SK..alebo tu astmu ma, ono klima aj pomoze ale hlavne uškodi....

jazula
9. aug 2025

Nie je alergik?

yvanielka
9. aug 2025

Možno reakcia na nejaké alergény alebo plesne? Je v rezorte lekár? Skúste sa poradiť alebo delegátka nech vám odporučí, prípadne kúpte antihistaminiká či pomôžu

poleva
9. aug 2025
@yvanielka

Možno reakcia na nejaké alergény alebo plesne? Je v rezorte lekár? Skúste sa poradiť alebo delegátka nech vám odporučí, prípadne kúpte antihistaminiká či pomôžu

@yvanielka ved pisu ze pride lekar o 9.hod...Kludne to moze byt astma, mozno ju ma a ani o tom nevie, viem si domysliet aky kasel ma jej manzel, kedze moj syn zvykne mat tento problem a na to su len kortikoidy, kludne moze mat zapal priedusiek na alergickom podklade

yvanielka
9. aug 2025
@poleva

@yvanielka ved pisu ze pride lekar o 9.hod...Kludne to moze byt astma, mozno ju ma a ani o tom nevie, viem si domysliet aky kasel ma jej manzel, kedze moj syn zvykne mat tento problem a na to su len kortikoidy, kludne moze mat zapal priedusiek na alergickom podklade

@poleva vidíš, to som nejak prehliadla, snáď už to vyriešili s doktorom

otazocka20
autor
9. aug 2025
@poleva

@poleva dobrý den, tak odmerali mu tlak aj tep, boli v poriadku, poslali nas do lekarne kde mu dali sirup na hlieny a aj tabketky a polepsilo sa mu.. Snad uz bude lepšie.. Len viete.. Ja som ho nikdy nevidela sa tak dusiť... Bala som sa aj embolie

poleva
9. aug 2025
@otazocka20

@poleva dobrý den, tak odmerali mu tlak aj tep, boli v poriadku, poslali nas do lekarne kde mu dali sirup na hlieny a aj tabketky a polepsilo sa mu.. Snad uz bude lepšie.. Len viete.. Ja som ho nikdy nevidela sa tak dusiť... Bala som sa aj embolie

@otazocka20 preco prave embolie?? Aj ho pocuvala doktorka? Priedusky....hlavne treba klud zachovat ked je také dusenie...stres to este zhorsuje...nech manzel dnes oddychuje...ake vam dali lieky?? Drzte saa

otazocka20
autor
9. aug 2025
@poleva

@otazocka20 preco prave embolie?? Aj ho pocuvala doktorka? Priedusky....hlavne treba klud zachovat ked je také dusenie...stres to este zhorsuje...nech manzel dnes oddychuje...ake vam dali lieky?? Drzte saa

@poleva no kvoli tomu ze den predtym mi povedal ze ma vysoky pulz a bolo mu zle... A prve co mi zislo na um ked sa dusil je ze mu zalieva pluca... Ja neviem no.. Nepocuvala ho.. Neoacilo sa mi to jej vysetrenie

poleva
9. aug 2025
@otazocka20

@poleva no kvoli tomu ze den predtym mi povedal ze ma vysoky pulz a bolo mu zle... A prve co mi zislo na um ked sa dusil je ze mu zalieva pluca... Ja neviem no.. Nepocuvala ho.. Neoacilo sa mi to jej vysetrenie

@otazocka20 a lieky ake mate?

lucka_ke
10. aug 2025

mohol ochorieť pred cestou alebo na letisku/v lietadle niečo chytil z klimatizácie, kľudne nejaký vírus, ktorý sa takto prejavuje