Príčiny nočných triašok: Osobné skúsenosti a rady
Ahojte, prosim Vas zazival niekto tieto stavy? Trpim dlhodobo na nespavost, spojenu s nocnymi triaskami. Beriem lieky od psychiatra Mirzaten, ktory mi asi 2 mesiace fungoval a teraz mam pocit, ze prestava. Brala som aj lieky na spanie. Aj Trittico.Vsetko fungovalo iba na chvilu. Obmedzuje sa to na obdobie menstruacie. Ale podla vysetreni mam vsetko v poriadku. Bola som tyzden na internom v nemocnici. Gynekologicka mi dala HAK. To fungovalo jeden cyklus. Teraz sa mi tie nocne trasy vratili. Trva to celu noc a dostanem sa az do panick attacku. Nikto nevie, cim to je. Cez den nemavam ziadne depresie ani pocity uzkosti. Vzdy tie stavy pridu iba v noci a trva to celu noc
Nemas spravne nastavenu liecbu AD. Je bezne, ze ked AD dosiahne po cca 2 mes max ucinok, zisti sa, ze tato liecba nepostacuje a je potrebne pridat dalsie lieky. Konzultuj s psychiatrom. Len ten ti pomoze.
Deje sa to teda len cca raz za mesiac? V takom pripade by som volila Xanax/Neurol alebo iny benzodiazepin. Ja mam uzkostno-panicku poruchu a tiez sa mi to kedysi stavalo, ale aj pocas dna, aj uprostred noci a nastastie to netrvalo celu noc. Den po tom som bola uplne na srot. Casom tento typ prejavu vymizol.
Este by sa dalo porozmyslat o strave. Ako si na tom so sladkym?
@marianarem mne benzodiazepami sposobuju uzkostne stavy. Tie som skusala. Chvilu fungovali a potom som zacala mat uzkost cez den a bolela ma z toho hlava. Nevyspim sa po nich. Bolo to este horsie
Ale ako dlho si ich brala? Ak sa beru vkuse, tak to casto dopadne takto, ako pises. Myslela som pouzit len ked zacne ta triaska, v tom momente. To bude cca kolkokrat do mesiaca? Mas to pocas celej ms alebo len den-dva?
Ahoj , ja som začala mať pocit zimy cez deň, ľadové ruky aj nohy, keď sa chvíľu nehýbem...mala som nejakú virózu a toto mi zostalo...aj v noci sa občas zobudím, že ma trasie, stále zatváram okno a zapínam radiátor...neviem čo to je a mám strach z toho...môj doktor nerobí až v utorok...neviem či je to nejaký stav po chorobe ešte alebo niečo úplne iné...asi by mi trebalo vziať aj krv...

Porad sa so svojou psychiatričkou