Príčiny únavy i napriek zdravému životnému štýlu a liekom
Ahojte, mám trošku viac diagnóz a beriem viac liekov. V posledných dvoch týždňoch som veľmi unavená. Nerozumiem tej únave. Ja som unavená už ráno po zobudení. Plus sa dosť potím a vypadávajú mi vlasy.
Beriem AD, sertralin aj mirzaten, už 3 roky.
Mám hypotyreózu, beriem tirosint 137 a som anemická, beriem globifer 2x denne. Začala som aj cvičiť, tak 5x do týždňa. Spím pravidelne každú noc minimálne 8 hodín, stravujem sa myslím zdravo, pijem matchu. Som po menštruácii, bola pomerne silná a dlhá 7 dní.
Dala som si urobiť rozbor krvi - krvný obraz ok, zápalové parametre ok, štítna žľaza ok 1.5 TSH, železo, feritín len trošku nižsí, hemoglobín v norme. Nerozumiem tej únave, ja nie som schopná fungovať.
ja mám tiež hypotyreózu a s týmto bojujem celý život, veľmi rýchlo sa unavím, stále mi je zima, nemám výkonnosť ako ľudia v mojom okolí
@anonym_9d87a8 toto isté mám aj ja, nič nevládzem, unaví ma ísť len do schodov, už doobedu sa mi chce spať, a áno, uzimená som stále.
@anonym_autor ahoj tiež som psych pacient s dg depresia. Vôbec neviem riešiť únavu, neviem ci je to z liekov, ci z depresie ako takej. Mne pomáha ísť raz/ dvakrát ročne na PN na par týždňov a tie stráviť fakt v posteli a docerpam tým energiu zasa na nejaký čas.
Ale únava mi záleží aj od mamy nstruacneho cyklu okrem toho. PMS ma zabíja.
@anonym_autor ahoj tiež som psych pacient s dg depresia. Vôbec neviem riešiť únavu, neviem ci je to z liekov, ci z depresie ako takej. Mne pomáha ísť raz/ dvakrát ročne na PN na par týždňov a tie stráviť fakt v posteli a docerpam tým energiu zasa na nejaký čas.
Ale únava mi záleží aj od mamy nstruacneho cyklu okrem toho. PMS ma zabíja.
@obludamala ja som bola v auguste 10 dní doma. Mala som dovolenku, len som oddychovala, prechádzala som sa, spala som, cvičila som, relaxovala som. Ale teraz od minulého piatku je to zlé. Začala mi MS, tak som myslela, že je to tým. Ale už som skončila včera a stále to trvá. Samozrejme, už pred MS som bola unavená, ale nie tak, ako teraz.
@obludamala ja som bola v auguste 10 dní doma. Mala som dovolenku, len som oddychovala, prechádzala som sa, spala som, cvičila som, relaxovala som. Ale teraz od minulého piatku je to zlé. Začala mi MS, tak som myslela, že je to tým. Ale už som skončila včera a stále to trvá. Samozrejme, už pred MS som bola unavená, ale nie tak, ako teraz.
@anonym_autor možno treba skočiť k psychiatrovi, nie ch upraví liečbu nejako.
Ja som momentálne akurát na PN. Len zas nemôžem byť dlho skrz financie. Ťažké to je.
@anonym_autor skús doplnuť to železo. Tu matchu piješ stále od kedy máš aj lieky? Skúsila by som ju vysadiť. Neviem ako posobí v kombinácii s tým chemickým kokteilom čo užívaš. Poradila by som sa mininalne v lekárni aké doplnky môžeš k liekom. Minimálne železo po krámoch by som doplnila. Vysoké dávky C asi tiež.
@anonym_autor skús doplnuť to železo. Tu matchu piješ stále od kedy máš aj lieky? Skúsila by som ju vysadiť. Neviem ako posobí v kombinácii s tým chemickým kokteilom čo užívaš. Poradila by som sa mininalne v lekárni aké doplnky môžeš k liekom. Minimálne železo po krámoch by som doplnila. Vysoké dávky C asi tiež.
@anonym_3182fc jaj prepáč. Prehliadka som globifer. Keď si unavená, tak necvič. Myslím, že ženský tréneri odporúčajú v čase menzesu iné tréningy. A 5 krát do týždňa je vtedy asi veľa. Vybila si si baterky a telo ťa samo chce stopnúť, keď mu robíš zle.
@anonym_3182fc železa beriem až dosť, 2x denne beriem globifer plus hemoplus, spolu s nim mám vitamín C. Mám ho až tak veľa, že už mi lekárka povedala, že mám to Cčko s mierou. Matchu pijem nie každý deň, tak 2-3x do týždňa.
@anonym_autor možno treba skočiť k psychiatrovi, nie ch upraví liečbu nejako.
Ja som momentálne akurát na PN. Len zas nemôžem byť dlho skrz financie. Ťažké to je.
@obludamala práveže liečbu mám dobrú. Nemám depresie, ani ataky, ani úzkosti, cítim sa psychicky dobre. Náladu mám dobrú, presvetlenú, veľa sa smejem.Keby nebolo tej únavy.
Môj 20 ročný syn mal nevysvetliteľnú únavu. Po 2 týždňoch keď to neustupovalo pobehali sme doktorov a zistilo sa že má mononukleózu. Okrem únavy iné príznaky nemal. Liečil sa z toho 3 mesiace. Určite by som nevysvetliteľnú únavu nepodceňovala. Držím palce.
@anonym_autor mne v celku pomohlo železo,to mi odporučila svokra a veru mala pravdu

ja mám tiež hypotyreózu a s týmto bojujem celý život, veľmi rýchlo sa unavím, stále mi je zima, nemám výkonnosť ako ľudia v mojom okolí