icon

Príčiny zapáleného vredového ložiska pod pazuchou

pe_mi
25. jún 2025

Ahojte,
Raz za čas sa mi vytvorí takýto zapálený vred vždy pod pazuchou, je to celé teplé,veľmi tvrdé a nie,vytlačiť sa to nedá.na fotke nie je hnis, je to len odraz.
Veľmi to páli a štípe, oblieva má celé podpazušie z toho.po čase sa to stiahne.
Je to čisto len vred, pupak alebo to môže signalizovať niečo zle .
Napr. Používanie tuhých deodorantov?
Ďakujem za odpovede

Príčiny zapáleného vredového ložiska pod pazuchou
krasneleto
25. jún 2025

je to vred... netlac, aj tak ti to nepojde... jedine ihlou prepichnut.. predtym si to ale na noc natri ichtyolovou mastou nahrubo a zalep... malo by to vytiahnut bordel z toho

pe_mi
autor
25. jún 2025
@krasneleto

je to vred... netlac, aj tak ti to nepojde... jedine ihlou prepichnut.. predtym si to ale na noc natri ichtyolovou mastou nahrubo a zalep... malo by to vytiahnut bordel z toho

@krasneleto momentálne sme v kúpeľoch, dosť ma to limituje ,ale keď prídeme domov,idem na to
Ďakujem za radu

majamat
25. jún 2025

ichtyol by mohol pomoct.

riesila by som urcite, preco mas k tomu sklon. podla miesta nepredpokladam, ze to bude z holenia, ci ano?

ak nie, je to neovykle, ak sa ti to opakuje. v podpazusi sa koza poti, ci je sice dovod na taketo vredy, ale aj tak bezne nie su opakovane.
asi by soms a skusila zamerat aj na zmenus travy. niektore duhy potravin dokazu zvysovat zapalovu aktivitu organizmu a aj koze.
ked tot m nebudes mat, tak si ju peelinguj jemnym telovym peelinngom, aby sa ti zbytocne pory a vlas. folikupy nezanasali, dokladne hydratuj nieci protizapalovym. napr Aloe vera je fajn. ak ti je gel malo, je aj kozmetika, pripadne na aloe gel mozes dat kludne nejake tel. mlieko,a si skor lahsie.

co sa tyka antiperspirantov a deodorantov, stalo by to za to, aksuit nieco nedrazdive, bez hlinika, skor prirodne, aj ked ma to slabsie ucinky.

inak pred casom som zistila nieco zaujimave, ze tuhy dezodorant sa ma davat vecer, aby do rana zacal jeho ucinok.

pe_mi
autor
25. jún 2025
@majamat

ichtyol by mohol pomoct.

riesila by som urcite, preco mas k tomu sklon. podla miesta nepredpokladam, ze to bude z holenia, ci ano?

ak nie, je to neovykle, ak sa ti to opakuje. v podpazusi sa koza poti, ci je sice dovod na taketo vredy, ale aj tak bezne nie su opakovane.
asi by soms a skusila zamerat aj na zmenus travy. niektore duhy potravin dokazu zvysovat zapalovu aktivitu organizmu a aj koze.
ked tot m nebudes mat, tak si ju peelinguj jemnym telovym peelinngom, aby sa ti zbytocne pory a vlas. folikupy nezanasali, dokladne hydratuj nieci protizapalovym. napr Aloe vera je fajn. ak ti je gel malo, je aj kozmetika, pripadne na aloe gel mozes dat kludne nejake tel. mlieko,a si skor lahsie.

co sa tyka antiperspirantov a deodorantov, stalo by to za to, aksuit nieco nedrazdive, bez hlinika, skor prirodne, aj ked ma to slabsie ucinky.

inak pred casom som zistila nieco zaujimave, ze tuhy dezodorant sa ma davat vecer, aby do rana zacal jeho ucinok.

@majamat ďakujem za tip, zmením trávu, teda dodávateľa 😁😁😁😁😁😁😁
Z holenia vôbec práve, to je omnoho nižšie.
Ja mám aj tak 4 chlpy dokopy 😁
Opakuje sa mi to a dosť ma to trápi, že prečo, či tým organizmus ozaj niečo nenaznačuje
Zvyknem to mať 2-3x do roka

kikulienkadd
25. jún 2025

Ahoj,mne sa z času na čas robilo niečo podobné pri obočí. Nebolo to možno až tak červené, ale obrovský vred,viditeľne opuchnuté nad nosom pri začiatku obočia. Najprv som si myslela,že to je nejaký zarastajúci chlpok, ale zistili mi intolerancie. Akonáhle som vysadila mlieko a múku,časom som zistila,že už také vyrážky nemávam. Hlavne to netlač...

pe_mi
autor
25. jún 2025
@kikulienkadd

Ahoj,mne sa z času na čas robilo niečo podobné pri obočí. Nebolo to možno až tak červené, ale obrovský vred,viditeľne opuchnuté nad nosom pri začiatku obočia. Najprv som si myslela,že to je nejaký zarastajúci chlpok, ale zistili mi intolerancie. Akonáhle som vysadila mlieko a múku,časom som zistila,že už také vyrážky nemávam. Hlavne to netlač...

@kikulienkadd aha, tak to ja mám.
Laktóza, lepok, histamin
Tak predsa súvis so stravou .
Ako písala vyššie pani

pe_mi
autor
25. jún 2025
@kikulienkadd

@kikulienkadd ďakujem ,ani ma nenápadne to tlačiť,to je nenormálne navreté a bolestivé.

rejka7
25. jún 2025
@pe_mi

@kikulienkadd ďakujem ,ani ma nenápadne to tlačiť,to je nenormálne navreté a bolestivé.

@pe_mi stafylokoková infekcia? Vyrážka stafylokoka aureus?

krasneleto
25. jún 2025
@pe_mi

Opakuje sa mi to a dosť ma to trápi, že prečo, či tým organizmus ozaj niečo nenaznačuje

@pe_mi aj kamoska to mava v podpazusi dole... a niekedy v bikiny zone... mala na to bactroban mast... pricina nezistena...

majamat
25. jún 2025
@pe_mi

@pe_mi 😂 cóch, ja dost robim preklepy, ale tento mi vysiel. no asi mas zleho dodavatela 😀 😀 😀

pe_mi
autor
25. jún 2025
@rejka7

@pe_mi stafylokoková infekcia? Vyrážka stafylokoka aureus?

@rejka7 neviem.

pe_mi
autor
25. jún 2025
@majamat

@pe_mi 😂 cóch, ja dost robim preklepy, ale tento mi vysiel. no asi mas zleho dodavatela 😀 😀 😀

@majamat perfektne vyšlo 😃😃

lucia11kob
26. jún 2025
@pe_mi

@rejka7 neviem.

@pe_mi mne sa to robí v oblasti bikin, dávam si Višňovského balzam a gafrovu masť, tak si striedam masťe..Niekedy sa mi to zahojí raz dva a niekedi to trvá aj mesiac

pe_mi
autor
11. júl 2025

tak mám to opäť.po 2 týždňoch
Dosť by mi pomohlo ,keby tu bol niekto ,komu sa to opakovane zapaľovalo, na chvíľu stiahlo a opäť dokola