Priebeh a doba liečenia po operácii ramena
Ahojte ,známa ide na operáciu ramena ...Lekár ,jej povedal ,že je to dosť hrozna bolesť .Prosím Vás aký ste mali priebeh po operácii a dobu liečenia ?Jej povedali ,že nebude môcť nič robiť aspoň 8 týždňov ...Ďakujem
@mima343 pracovať nebude môcť aj dlhšie ,ja keby mám namáhavú prácu tak určite 9mesiacov som doma
@minenkaa práca je namáhavá ,áno ona počítala ,že pol roka bude doma ,ale asi to bude na dlhšie ...čo čítam aj počúvame.Zlepsilo sa to po operácii .?ďakujem ...tramal ste neskúšala po operácii ?
@mima343 No môj muž mal operáciu aj s tým že ho mal uchytené na 3 mesiace železom. Bolesť nenormálna, na aute som musela ísť 20-kou domov a aj tak kričal od bolesti. Spať len na vyzdvihnutom matraci a na tvrdom, ledva sa vedel postaviť z postele. Po dvoch týždňoch asi lepšie. Po mesiaci mal už cvičiť no bez šance, vadil mu tam ten klin čo mal. Po vybratí už všetko ok, cvičil s fyzioterapeutom ťo mu dosť pomohlo.
Ešte k tomu cvičeniu ,ja som mala odtrhnutú šľachu a treba si vybaviť stoličku na cvičenie ,ja som už po dvoch dňoch cvičila ,teda stolička cvicila za mňa a potom treba fakt poctivo cvicit aj cez bolesť lebo bolesť bude pri pohybe veeelmi dlho po operacii
@mima343 ja som bola na operácii ramena 2x. Prvý krát po týždni tie najväčšie bolesti ustúpili. Po druhej operácii tak po 2-3 týždňoch. Pri prvej operácii mi stačil Novalgin a pri druhej ani Tramal kvapky moc nezaberali a to som mala laparoskopicky robené jednu aj druhú operáciu. Záleží v akom štádiu to ma, čo má z ramenom a ako jej to budú operovať. A čo sa týka práce, tiež som robila fyzický namáhavú a po prvej skúsenosti som dala radšej výpoveď, keďže sa mi to vrátilo. Teraz je tomu už pár rokov a fyzickú prácu mám tiež a viac menej žiaden problém. No obmedzenia dáke v pohybe mám, ak nechcem aby sa to vratilo.
ja mam opacnu skusenkst, skoro ziadne bolesti.. do dnes nerozumiem ako je to mozne 🤔 lebo vsetci znami, ci rodinni prislusnici trpeli jak kone

@mima343 strasna bolesť a ani lieky nepomáhali ,ale vďaka bohu len tri dni šesť týždňov som s ňou nemohla hýbať a ortezu sim musela mať stále okrem sprchovania ,spanie bolo strasne tých šesť týždňov