Priebeh ovčích kiahní druhýkrát v dospelosti
Prosím žienky aké máte skúsenosti s kiahňami u dospelého ak v detstve som kiahne prekonala a to bol teda poriadny výsyp. Mali ste druhýkrát v dospelosti vďaka protilátkam lepší priebeh či v dospelosti horší ? Bola som v kontakte s kiahňami však myslela som, že už 2x ich nedostanem a našla som si 2 vyrážky na hrudi. Tá červenšia nesvrbí, len tá bledšia, zatiaľ som bez teploty, cítim sa dobre. Tak neviem či to môžu byť ozaj kiahne, čo myslíte ?
Lepšie sa mi nepodarilo odfotiť
Ja som nemala v detstve takmer ziadny vysyp. Dokonca si mama ani nebola ista, ci som prekonala, mala som len asi 2-3 vyrazky a to si tiez nebola ista. Ale podla typickej jazvy, ktora mi ostala na cele, to neboli komare ale kiahne. Ked moje deti kiahne dostali, mladsia mala 5 mesiacov a boli sme s nou na infekcnej klinike a pytam sa lekarky, ci je mozne dostat kiahne druhykrat. Ona ze nie. Tak som jej ukazala svoj vysyp a hovori, ze tak potom ano :D Ale nastastie som tom zvladla uplne v pohode, aj ked to svrbelo ako diva svina 😒
@anonym00000 ahoj anonym, nakoniec boli to kiahne, ešte mi potom povyskakovali ďalšie, hlavne na hrudi a na tvári 🙄 aj ma dosť svrbeli. Natierala som čajovníkovým olejom. Rýchlo sa zasušili, teploty ani iné príznaky som nemala, tak celkom fajn priebeh. Už som aj zabudla, že som ich mala 😁
Mala si aj pľuzgieriky alebo len obyčajne vyrážky?
Mám tiež pár jemných vyražok, ktoré vôbec nesvrbia. Tak si nie som istá či sú to kiahne alebo nie
Ale v kontakte som s nikym nebola. Možno len nejak náhodne v nejakom prostredí
@anonym00000 Malo to rôzne štádia. Začínalo to ako vidíš na foto, najskôr len také bledšie pupence, postupne to červenelo a menilo sa na pľuzgieriky. Tie sa potom sušili na také chrastičky. Spočiatku som si ani ja nebola istá,keď boli len tieto 2, ale mala som podozrenie, keďže bola som v styku s kiahňami akurát 2 týždne dozadu. Takže keď prišli ďalšie, tak už to bolo jasné.
Ešte sa spýtam, za akú dobu sa ti menili tie vyrážky. Jeden deň nič a na druhý si ich už mala viac?

Z fotky neviem posúdiť
Ja som mala kiahne dva krát a v dospelosti som mala horší vysyp, ale bez teploty.Plnu hlavu, tvár, celé telo vyrážka na výrazke mala som ich v 38 r a predtým ako 10 r