icon

Príprava na CT mozgu

julka4
30. aug 2025

Ahojte. Chcem sa opýtať, tie , ktoré ste boli na Ct mozgu, je potrebné sa nejako pripraviť pred vyšetrením, ako to prebieha poprípade môžem byť nalíčená? Ďakujem .

anonym_f4e7e2
30. aug 2025

Ved to je ako rtg hlavy, len silnesjsie. Budes mat kontrast?

agnes28
30. aug 2025

@julka4 hlavne treba prísť nalačno, nič kovové na sebe- náušnice, náhrdelník, podprsenka atď... pravdepodobne budú aplikovať kontrastnu látku.

julka4
autor
30. aug 2025
@anonym_f4e7e2

Ved to je ako rtg hlavy, len silnesjsie. Budes mat kontrast?

@anonym_f4e7e2 Neviem o tom , neupozornili ma na to pri objednavani. Malo by to byt napisane v odporucacej sprave od dr.?

julka4
autor
30. aug 2025
@agnes28

@julka4 hlavne treba prísť nalačno, nič kovové na sebe- náušnice, náhrdelník, podprsenka atď... pravdepodobne budú aplikovať kontrastnu látku.

@agnes28 Ďakujem .

anonym_f4e7e2
30. aug 2025
@julka4

@anonym_f4e7e2 Neviem o tom , neupozornili ma na to pri objednavani. Malo by to byt napisane v odporucacej sprave od dr.?

@julka4 tak by to tam bolo. Mozog mi robia vzdy bez kontrastu, oblicky apd s kontrastom. Je to ako RTG a trva to ani nie dve minuty. Nemusis sa ani vyzliekat, kedze ti budu robit iba hlavu. Podprsenku mozes mat aj s kosticami. Toto nie je magneticka rezonancia. Nausnice sa davaju dole kvoli tomu, ze mozu skreslit niekedy vysledok, ale tebe pozeraju mozog. Kazdopadne ta usmernia. Trva to naozaj kratucko.

alickapusinka
30. aug 2025

CT mozgu je s kontrastnou látkou do žily.

ronie338
30. aug 2025
@alickapusinka

CT mozgu je s kontrastnou látkou do žily.

@alickapusinka nie vždy

agnes28
31. aug 2025

@julka4 ono sa to môže líšiť podľa pracoviska. Na tvojom mieste si tam zavolám a budeš presne vedieť

tinka_1807
1. sep 2025

@julka4 Bola som pred mesiacom. Stačilo dať dole náušnice a náhrdelník. Dajú ťa na taku posteľ a povedia, že sa nemáš hýbať. Mne to robilo aj s kontrastným látkou. Ak ti ju dajú nezlakni sa, že prejde ti telom taký zvláštny hrejivý pocit. Ja som to najviac cítila asi v hrdle. Netreba sa lákať, je to normálne. Neboli to, len je to taký čudný pocit. Potom ideš dnu do toho bubna. Odporúčam radšej mať zatvorené oči, mne bolo nepríjemné pozerať, ako sa to tam točí. A chvíľu počkáš a bude hotovo. Netrvá to dlho 🙂