Prípravky na regeneráciu pečene po alkoholizme
Ahojte, prosím vás žienky, viete mi poradiť nejaké prípravky ktoré pomáhajú pri regenerácii pečene?
Jedna sa o mojho svokra, roky veľa pil, ale mal také obdobia kedy to bolo znesitelne a potom zase horšie ale nikdy nebol úplne bez alkoholu, vždy aspoň tie 2 piva si dal alebo niečo ine
Ale posledne týždne sa sekol, úplne abstinuje, len stále u neho pokračujú občasné hnačky a bolesti pod rebrami, už je to síce lepšie ako kým pil ale chceli by sme mu pomôcť
Zatiaľ užíva pestrec čaj a kvapky ale chceli by sme kúpiť aj niečo iné, len na trhu je toho veľmi veľa a ideálne by bolo keby nám vedel niekto poradiť podľa vlastných skúseností.
Veľmi pekne ďakujem 😊
Mne po liekoch, ktoré som musela brať cca rok pečeň napravila Lagosa. Na predpis.
@sissy27 na jeseň mal preventívnu prehliadku a podla vysledkov z krvi mal zvýšené pečeňové testy, ale lekár sa vyjadril ze to není nič hrozne vraj.
Hlavne mi je divne ze je dlhoročný darca krvi a tam ho nikdy nevyradili.
Skúsim ísť do lekárne niečo pozrieť
@lentilka78 mne je hlavne divne, ze ako alkoholik ma tu drzost chodit darovat krv 🙈
A zvysene pecenove testy o nicom extra nevypovedaju, co napr usg? Hnacky a bolesti ma z coho?
@sissy27 tiež by som radšej išla na sono z čoho má hnačky a bolesti.Prevencia nemusí odhaliť iné problemy
@lentilka78
Pestrec aj drvený, Lipovitan, ako už radili a Lagosa
@lentilka78 kúp mu pestré a nech ho žuje
@luccija vrámci preventívky bol aj na Sone brucha a vraj mu lekár povedal ze ma mierne zväčšenu pečeň, ale nijak viac sa to neriesilo
A čo sa týka toho darovania krvi, súhlasím úplne, len on bol doteraz frajer, že jemu nič není, on je zdravý ako ryba, dobre sa cíti . Len teraz sa zľakol pri tých hnačkach a samozrejme pozeral na internete veci a hneď si zobral do hlavy ze mu, budem ho citovat"pečeň odchadza"
ako často mava hnačky? Každý den ci ako... jeho hmotnosť je aka? Športuje? Fajčí? nema zlte bielka? Najlepším prípravkom na pečeň je nula alkoholu a detox. Čaje, pohyb celková životospráva. Ak ma cca 40 tak to este vie zvrátiť.
@barborachors zvrátiť čo? taká cirhóza pečene je nezvratný stav...
@lentilka78 nech ide normálne na vyšetrenia, obvodný ho môže poslať k hepatológovi... ako zrovna hnačky a bolesti brucha nemusia mať nič s pečeňou, to môže byť milión iných vecí...
@sissy27 Veru,alkoholikom pečeň asi veľmi nemenia.Ja mám autoimunitné ochorenie,transplantovali ma pred 6 rokmi.Ale toľko alkoholikov čo bolo na oddelení,hrôza.
@lentilka78 Nech si dá vyšetriť bilirubín.Ja mám po transplantácii,ale kvôli autoimunitnému ochoreniu.Ja som bolesti nemala,len nechutenstvo,rýchli úbytok váhy a žltá pokožka aj očné bielka.Tmavý moč a svetlá stolica
@lentilka78 my uzivame cela rodina uz dlhe roky drveny pestrec od VasBylinkar.sk. Tiez sme dlho hladali a nevedeli sme sa rychlo zorientovat. Ich pestrec ma najviac ucinnej latky silymarin a to sa nam aj za tie roky potvrdilo na vysledkoch. Prajem svokrovi skore zlepsenie!
@borka8715 veľmi pekne ďakujem za tip 😊 a užívate ho ako čaj alebo len tak zjete?
@lentilka78 áno pestrec z vás bylinkar a este koreň z púpavy, najlepšie keď si sami vykopete má výborné účinky.
@lentilka78 ocinovemu kamaratovi sme po protialkoholickom dali pestrec drveny (NIE CAJ ani iný lebo caj precháda varom a to nedáva zmysel uz pit ked nema ucinky ziadne, mlety je kovadina lebo sa to melie v mlynceku kde to ma vela teploty) a myslim ze pomohlo. On prestal pit, zmenil sa mu aj kompletne zivot, zacal aj sportovat...je to uplne novy clovek. Sa mu aj iskra do zivota vratila, vlasy zhustli, plet ma lepsiu, uplne je naladeny dobre a prvy krat si nasiel aj zenu.
@borka8715 Aj my tento, je najlepsi

@lentilka78 no a aj vies, v akom stave tu pecen ma? Lebo v urcitom stadiu uz nepomoze nic, len transplantacia (a to neviem, ci by ho ako alkoholika vobec zaradili do programu).
Nech ide k lekarovi, ten mu poradi lepsie… z tych volnopredajnych v podstate cokolvek, vacsina je na baze silymarinu, co je vlastne pestrec.