Prípravok na preležaniny
Dobrý deň, svokra sa stará o svojho otca, ktorý väčšinou času leží a vytvorili sa mu preležaniny. Čo je dobré na ne? Teda aby sa hojili a možno aj niečo ako im predchádzať...nemá ich veľa, keďže ešte chodí aj si posedí, ale väčšinou chce ležať...
@gabika4 kúpiť antidekubitný matrac(možno predpíše aj lekár na rehab.ambulancii) a vzniknuté preležaniy len nahrievať lampou.....hlavne polohovať, polohovať, polohovať....čo najviac nech sa hýbe, ak ešte nie je preležanina otvorená kúpite v zdrav.potrebách prípravky a natierať, tým sa miesto aj prekrví....pozor na to, lebo ak už sa otvorí, je to veľmi škarené a bolestivé....
https://unizdrav.sk/tovar/1765/antidekubitny-ma... my sme kupili tuto antidekubitnu podlozku je perfektna
@oslo1 ďakujem za rady...je možné že mu chýbajú bielkoviny, odmieta mäso a proste všetko, čo bielkoviny obsahujú...ale poučím svokru..dedo sa hýbe, ale sú dni, kedy celé preleží...inokedy chodí a sedí...len v poslednom čase mu bolo zle, tak väčšinou ležal...neviete názov prípravkov, ktoré použiť na tie preležaniny?
@gabika4
Ktoreho dtupna ma tie dekubity?
Umyt dobre mydlovou vodou, vysusit.
Az je to uz prasknuty pluzgier, tak my umyvame f.roztokom a davame specialne naplaste, vyzera to ako umela koza. Musim kuknut v robote, lebo my Len velmi obcas mavame dekubity, tam je najdolezitejsia prevencia. Vsetci Nadi pacienti su ochrnuty, vacsinou po tazkych porazkach a inych neurologickych ochoreniach.
@gabika4 určite Fresubin,predpíše lekár alebo kúpiš na priamo v lekarni.A presne stále polohovať,aj v noci.Dekubity každé ráno a večer očistiť a previazat.My používame aj biolampu,fakt pomaha
@oslo1 netuším, lekár to nevidel ani ja...o tom, že dedo má preležaniny viem len od svokry...dedov obvodný lekár nechodí k pacientom domov a my deda nevieme dostať k lekárovi...neviete o nejakej zdravotnej službe čo by deda obhliadla? dokonca má veľmi opuchnuté nohy, no nechceme volať sanitku a dávať ho do nemocnice, keďže nieje očkovaný, určite by sa nakazil a zomrel, keďže včera oslávil stovku...viem len, že tie preležaniny nemá vážne, teda podľa svokry...dedo pekne chodí aj často sedí pri stole či na gauči, len niekedy má dni, že leží a to svokra s ním veľmi nevie hýbať, volá si na pomoc brata, keďže dedo je veľmi ťažký (ale nie obezny)...
@gabika4 treba mu to odfotit a ukázať lekárovi keď nechce ísť on sám.....
@gabika4
Tak to ma grade 1, ked sa Bude polohovat, mat volne priedusne oblecenie a prijimat bielkoviny, tak mu to oxide
Ja zijem v UK, Tu mame district nurses
Na Slovensku mate ados, Aventura domacej starostlivosti.
Dedko ma krasny vek, tam uz hojenie vsetkeho Bude dlho trvat
Opuchnute nohy, no ASI diuretika, aspon mu ich podkladajte na stolicku.
@katkatonkova asi to budeme musieť nejak tak riešiť ...len neviem či sa k nemu dostane svokra ...je to starší pán a počas tejto vlny nechce k sebe púšťať ani pacientov, vyšetruje ich cez sestričku ..máj kvôli tomu dala predchádzajúca výpoveď ...je to na hlavu
@kubkovamama môžem sa opýtať ako dlho musí lampa pôsobiť na to a ako často ju používať?
@gabika4 záleží od veľkosti rany a značky biolampy,my dávame hneď červenú (najsilnejšie žiarenie) a čas na malé ranky cca 5min, na väčšie aj 12-15 min s prestávkami, lampy sa dajú aj nastaviť a majú časovač. Pokiaľ dekubit ešte nie je celkom dekubit,nemokva atď,stačí aj obden a nižšie žiarenie aby sa koža nespálila.

Strava vysoka na bielkoviny, multidrink
Antidekubitovy, air mattress do postele.
Pravidelne polohovanie v posteli.
Cvicenie
Starostlivost o dekubity
Starostlivost o kozu, aby nebola vlhka, mokra
Bavlnene postelne obliecky, dobre prevlecena postel.
Treba davat pozor na zabudnute predmety v posteli, za dve hodiny mozu sposobut dekubit.