Prírodné metódy na zvládnutie depresie bez liekov
Depresia u 24 ročnej
Poradte mi čo pomáha na depresiu okrem liekov…Aké vitamíny strava napríklad? spánku mám dosť a travim vela času so zvieratami, jem vela ovocia zeleniny, prechádzky,slnko atd ale nič mi nepomáha bohužial som z toho smutná😔
Pravidelná návšteva pscyhologa, s nim treba najviac pracovať.
Veľa závisí od toho, aká ťažká je depresia. Pri stredne ťažkej a ťažkej sa bez liekov nezaobides
Studujes alebo pracujes?
Ak máš reálny depresiu, bez liečby to nedáš.
A lieky sú tu od toho aby ti pomohli. Nezahod svoj život.
Ahoj aj ja mam depresie.. takze by sa mi tiez hodili rady.
Cvicenie.
Ak máš reálny depresiu, bez liečby to nedáš.
A lieky sú tu od toho aby ti pomohli. Nezahod svoj život.
@zmrzlinka2021 Ano uživam aj lieky.. Dnes ráno som sa zobudila začalo ma napínať a vracala som, trasú sa mi ruky, nechutí mi jesť, keď mi lieky nepomáhajú tak ja už neviem čo mám robiť
Okrem liekov je tvoja najväčšia liečba praca a sedenia so psychogom. Nikde nepíšeš ze sa s ním pravidelne stretavas. Lieky mas isto od psychiatra, ten ti určite povedal, ze psycholog je kľúčový.
Okrem liekov je tvoja najväčšia liečba praca a sedenia so psychogom. Nikde nepíšeš ze sa s ním pravidelne stretavas. Lieky mas isto od psychiatra, ten ti určite povedal, ze psycholog je kľúčový.
@gemerka17 To by som musel najpr niakeho dobreho psychologa najsť
Veď hľadaj. Novinka : nikto to za teba nespravi. Niekedy treba prejist aj 5 psychológ, aby si nasla toho, ktorý ti sadne. Len keď si to ani neskúšala a neliecis sa, nečakaj, ze budeš mat výsledky a potom šanca na zlepšenie je mala. Zbytočne stojíš na jednom mieste.
Existuju aj prirodne bylinkove AD. Su velmi ucinne mne samej velmi pomohli. Kludne mi napis ;)
Kamarátka, sociálny kontakt. Priateľ... Ale ideálne neodkladať liečbu, lebo môžeš mať chemickú nerovnováhu v mozgu a s tým nie sú žarty. To je ako brať vitamíny a "slniečko" na zlomenú nohu alebo na vysoký tlak. Prečo nechceš ísť k lekárovi a nechať si pomôcť? Antidepresíva nemusia byť na celý život, ale neliečená depresia sa môže postupne zhoršovať a potom sa lieči ťažšie, dlhšie a môže už ostať dlhodobo. Zatiaľ čo ľahšie formy sa môžu úplne vyliečiť...
Kamarátka, sociálny kontakt. Priateľ... Ale ideálne neodkladať liečbu, lebo môžeš mať chemickú nerovnováhu v mozgu a s tým nie sú žarty. To je ako brať vitamíny a "slniečko" na zlomenú nohu alebo na vysoký tlak. Prečo nechceš ísť k lekárovi a nechať si pomôcť? Antidepresíva nemusia byť na celý život, ale neliečená depresia sa môže postupne zhoršovať a potom sa lieči ťažšie, dlhšie a môže už ostať dlhodobo. Zatiaľ čo ľahšie formy sa môžu úplne vyliečiť...
@mikadooo Uzivam antidepresiva ale nie kazdy den
Treba podľa návodu lekárov. Ich účinok nabieha postupne, nie hneď, ale treba to brať tak ako ti povedal lekár, ináč to nemusí mať žiaden efekt. A prvé týždne teda nemusíš spozorovať nič, až postupne sa efekt dostaví. Treba ale dodržiavať dávkovanie, nenasadzovať nevysadzovať svojvoľne, aby si z toho nemala viac paseky ako úžitku. Ak po napríklad mesiaci poctivého brania zistíš, že necitiš ani trošku zlepšenie, treba sa ozvať lekárovi, popísať účinky. Vysvetli ti, ako ich máš POSTUPNE vysadiť a nasadí ti iné. Len nemôžeš hore dolu zo dňa na deň si meniť dávkovanie, lebo ti potom skáču hladiny v tele a to spôsobuje viac škody ako úžitku. A držím ti palce. Depresia sa vyvíja nenápadne a potichučky a takisto liečba je taká, že kde nič tu nič, človek si na začiatku myslí, že to vlastne nezaberá, ale treba vydržať, prípadne sa porozprávať s lekárom, lebo nemusia sadnúť lieky, ale vždy konzultuj určite s lekárom a vždy presne dodržuj dávkovanie ako ti povedal lekár, lebo to je také zložité to fungovanie tých antidepresív. Nie je to ako napr. Paralen, že dám si a za hodinu dve to účinkuje.
Užívaš antidepresíva ako sa ti zachce a čudujes sa, že ti je zle? Veď sám si to robíš.
Áno, pohyb a šport. Dobre vzťahy. Eliminovať stres.
AD sa maju uzivat pravidelne
Existuju aj prirodne bylinkove AD. Su velmi ucinne mne samej velmi pomohli. Kludne mi napis ;)
@leni2121 mala by som aj ja záujem viacej info
Užívaš antidepresíva ako sa ti zachce a čudujes sa, že ti je zle? Veď sám si to robíš.
@koniarova Ano, ale aj z nich mi je zle pribrala som 30 kilov, som unavena mam hnačky z toho, potrebujem to postupne vysadiť
@leni2121 pisem
Je tu niekto kto vysadil antidepresiva? Samozrejme postupne? Ako ste sa citili?
Nahrad ich prirodnymi ad ked ti robia zle chemicke. A sprava od teba mi neprisla ;((
Nahrad ich prirodnymi ad ked ti robia zle chemicke. A sprava od teba mi neprisla ;((
@leni2121 A kde zoberiem tie prirodne?
závisí od stupňa depresie.. ..stredná a ťažká depresia bez liekov sa lieči ťažko a ak sa dá zaliečiť bez liekov tak to trvá násobne dlhšie ako s liekmi.. ..v rámci voľnopredajných prípravkov Omega 3 select od Jamiesonu, DeVit 2000 vitamín D a na predpis magnézium Magnosolv.. ..slnko s vlnovou dĺžkou v našej zemepisnej šírke údajne ma zanedbateľný vplyv..:-/
závisí od stupňa depresie.. ..stredná a ťažká depresia bez liekov sa lieči ťažko a ak sa dá zaliečiť bez liekov tak to trvá násobne dlhšie ako s liekmi.. ..v rámci voľnopredajných prípravkov Omega 3 select od Jamiesonu, DeVit 2000 vitamín D a na predpis magnézium Magnosolv.. ..slnko s vlnovou dĺžkou v našej zemepisnej šírke údajne ma zanedbateľný vplyv..:-/
@knmmch Ďakujem, ja uzivam antidepresiva dlho uz dlho 10 rokov, len ja sa ich potrebujem zbavit ked si ich nedam je mi zle a keď si ich dam tak tiez mi je zle
Keď ti je zle, aj keď si ich das, tak sů na prd zvolené. Treba zmeniť liečbu a zrejme aj psychiatra. Prírodné AD sú kravina.

Pohyb, šport